Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla_mloda

rozmowa z ksiedzem o kosztach

Polecane posty

Gość przyszla_mloda

a ja mam takie pytanie jak zapytac ksiedza ile beda wynosily oplaty koscielne? tak wprost ? chcielibysmy troche wczesniej wiedziec ..w kosciele bylismy dwa razy termin juz zaklepany teraz chodzimy na nauki ktore prowadzi ten sam ksiadz ..nie wiem pytac czy poczekac az ksiadz sam powie. moze pytanie glupie ale poprostu nie wiem jak to sie zalatwia

Gość mało zapłaciłam :D
chodzi Ci o 'co łaska' za mszę ślubna? Ja dałam chyba 350 zł, ksiądz nic nie mówił

Gość przyszla_mloda
tak wlasnie chodzi mi o co laska :) i na ile wczesniej to co laska sie daje ksiedzu.. slyszalam o sytuacjach ze ksiadz potrafil powiedziec co laska ale nie mniej niz...

Gość mało zapłaciłam :D
Ja dość późno płaciłam za mszę, ze 2 tygodnie przed ślubem może. Ksiądz jak jest ok to nie będzie przypominał o tym. I po prostu powiedziałam "i chciałabym jeszcze zapłacić za mszę" w dniu gdy dowiozłam resztę papierów Sama załatwiałam bo mąż z innego miasta był.

U nas w parfi zapytalismy o koszta i ks na dzien dobry walął cene 600zł,ale nie zgodziliśmy się,bo uważamy że to za duzo...zanim walnął kwote to probowal zrobic wywiad na ile gosci,czy w restauracji....heh na to akurat byłam przygotowana bo kolezanka mnie uprzedziła....z tego co tak slysze to ogolnie "co łaska" to tak od 500 wzwyz...