Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viola jawor jaworek

Jestem wściekła! Mój brat tak samo

Polecane posty

Gość viola jawor jaworek

Moja matka wzieła do nas swojego ojca bo ten potrzebuje stałej opieki. To znaczy normalnie chodzi, mówie, wykonuje podstawowe czynności ale nie może mieszkać sam. Szkoda tylko że nas nie zapytała o zdanie czy chcemy tego mężczyzne pod naszym dachem. Po takich słowach jakie on kiedyś powiedział wobec nas, że ja i mój brat jesteśmy bachorami pijaka a teraz sobie normalnie mieszka pod naszym dachem. Moja matka kazała bratu by zawiózł dziadka do szpitala. Nie zrobił tego. Brat ma 21 lat ja 19.

WASZYM dachem? A kto daje wam jeść i płaci rachunki?

Gość fuj ble rzyg
Głupie rozpieszczone bachory!

Gość a jakby was przeprosił
?

Gość taka jest
kolej rzeczy. Najpierw rodzice opiekują sie nami a potem my rodzicami. Nic w tym wielkiego ani dziwnego. Jak Was mama wychowała, że tak sie zachowujecie?

Gość viola jawor jaworek
Przeprosił 3 lata temu ale nie wchodzą w gre żadne przeprosiny. Napewno nie zostaną przyjęte. Mamy wujka który ma dobre, wspaniałe i wykształcone dzieci. Kuzyn i dwie kuzynki zawsze czuli się lepsi od nas.

Gość viola jawor jaworek
Ja i brat mieliśmy naprawde życie. Ojciec alkoholik, wstyd przed ludźmi. Czuliśmy się bardzo upokorzeni a ani dziadzio ani nikt z rodziny nie interesował się tym co my czujemy. Tylko jeszcze potrafili słownie upokorzyć.

Gość viola jawor jaworek
Ja i brat mieliśmy naprawde życie. Ojciec alkoholik, wstyd przed ludźmi. Czuliśmy się bardzo upokorzeni a ani dziadzio ani nikt z rodziny nie interesował się tym co my czujemy. Tylko jeszcze potrafili słownie upokorzyć.

Gość taka jest
a co ma dziadek wspólnego z tym jak czuje się Twoje kuzynostwo? Oni czuja sie tak jak Wy im na to pozwalacie swoja postawą. Jesteście młodzi macie czas na zdobycie wyksztaucenia.

Gość viola jawor jaworek
Brat płaci część rachunków Ja płace część rachunków I w dodatku do tego jeszcze kupujemy jedzenie do domu. Matka pracuje ale od nas chciała pożyczać pieniądze na lekarstwa dla tego mężczyzny.

Gość viola jawor jaworek
Co ma? To ten staruch ustawił ich tak że oni są lepsi od nas, okazywał to. Ich chętnie gościł a nas sobie nie życzył bo to źle wpływa na jego zdrowie a teraz? teraz jego zdrowie nie ma nic do rzeczy skoro wymaga opieki. On się źle u nas czuje i ja i brat postaramy się oto by zatruć mu życie.

Gość twoja mama go zawiodła
taka prawda. Trudno, musisz to teraz jakoś wynagrodzić.

I oto przyszłość naszego kraju! Mściwe dzieciaki. Skoro macie pieniądze na rachunki to wyprowadźcie się na swoje i nie będziecie musieli dziadka oglądać. Strasznie roszczeniowa ta Twoja postawa.

Gość taka jest
Zatruwając życie komuś, tak naprawdę zatruwasz sobie. spytaj go czy nie jest mu wstyd byc pod waszą opieką?

Gość taka jest
Zatruwając życie komuś, tak naprawdę zatruwasz sobie. spytaj go czy nie jest mu wstyd byc pod waszą opieką?

Gość taka jest
do: twoja mama go zawiodła CO masz na myśli?

Urodziła dzieci alkoholika. Miał prawo on czuć złość i niechęć do jej dzieci.

no cóż w UE największym problemem młodych jej obywateli są zbyt długo żyjące staruszki. moze wreszcie rzad , parlament czy to polski czy europejski cos z tym zrobi bo sytuacja staje się krytyczna.

urodziła dzieci alkoholika a on pewnie ostrzegał ją przed tym małżeństwem. Miał prawo czuć niechęć do dzieci.

Gość viola jawor jaworek
Dom w którym teraz mieszkamy jest po wujku naszego ojca. Matka chce żebyśmy jej przy tym czymś pomagali. Sama nie wiem już jak tego człowieka nazwać, ja go nie traktuje jak kogoś z rodziny. Sam próbuje do nas zagadać ale my mu dajemy do zrozumienia że nie chcemy go słuchać. Ja nawet wymyśliłam coś takiego by mama przeprowadziła się do swojego brata i razem opiekowali się dziadkiem.

Gość taka jest
do twoja mama go zawiodła większej bzdury nie słyszałam! Nawet dorosłe dzieci popełniają błedy!! Dobry rodzic zawsze wybacza, wspiera i pomaga. Na tym polega rodzicielska miłość. Autorka jest wściekła na swoje życie. Myślę, że dobrze jest poczytać o syndromie i terapi DDA. To pomaże Ci żyć pomimo bolących doswiadczeń z dzieciństwa.

Gość viola jawor jaworek
A dom zapisał wujek naszego ojca. Na mnie i na brata, więc chyba mamy więcej w tym domu do powiedzenia niż nasza mama. Sprowadza do domu jakiegoś obcego mężczyzne i my mamy to tolerować. Teraz jej trafiła się okazja by wyjechać ze swoimi koleżankami na kilka dni do Chorwacji. To co ona chce? Żebyśmy zostali sami z tym człowiekiem.

Gość ale wy lecicie na autorke a ja
uważam że ona ma racje. Dziadek powinien cieszyć się z tego że ma wnuki bez względu na okoliczności a on nimi gardził.

Gość viola jawor jaworek
Już wiem co zrobimy. Ja i brat złożymy pozew o eksmisje dziadka z domu. Niestety będzie musieli też taki pozew złożyć przeciwko mamie, trudno ale skoro ona sama tego chce to musimy działać. Tak mi poradziła jedna osoba w inym dziale, w temacie pod tym samym tytułem.

Gość taka jest
Dziadek złoży wniosek o alimenty od córki. Może.

Gość viola jawor jaworek
Moja matka nie ma za bardzo z czego płacić alimentów. Druga sprawa jest taka że jest jeszcze brat matki. Poza tym ja i brat myślimy o tym by złożyć taki wniosek przeciwko naszej mamie. Dziadek rzekomo chciałby się z nami pogodzić ale my już tego nie chcemy.

Gość taka jest
Wasza mama, prawdopodobnie, całe zycie cierpiała z powodu swego ojca i męża. teraz Wy, jej dzieci dacie jej popalić sprawą sądową.

Gość gdyby nie mieli racji
chce pogodzic ? bo pali się koło dupska , wstrętny dziad całe zycie pomiatał a teraz przyszedł w łaske skruszony , skąd biorą się tacy ludzie