Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viola jawor jaworek

Jestem wściekła! Mój brat tak samo

Polecane posty

Gość czyli sama widzisz że jego
przeprosiny są szczere:)

Gość czyli on po prostu nie jest ta
ki zły. Widocznie miał powód skoro tak się zachowywał.

Gość Stokrotka polna 2525
jak umrze to do was dojdzie jak już bedziesz dorosła dojrzała eocjonalnie i mądra bo póki co sama piszesz rzeczywiscie jak rozpuszczony bachor. Mam 21 lat, mieszkam i zajmuje się babcią która całe życie jak byłam mała mnie BIła kablem, pasem czym popadło i wyzywała epitetów nie oszczędzając. teraz potrzebuje pomocy tak się życie odwróciło że jest chora i nie chodzi i co potrafię jej pomóc bo nie jestem taką świnią jak Ty.. Ludzie błędy popełniają. a ty i twój równie mądry braciszek obrażeni pół życia za jeden tekst wielka obraza majestatu jesteś żałosna i śmieszna gówniara. Kiedyś zatęsknisz za dziadkiem. Spokojnie dopiero za jakies 10 lat zdasz sobie sprawę jaka skonczoną idiotką byłaś... masz jeszcze czas nie skop tego. Skoro Was przeprosił to zdaje sobie sprawe że zrobił Wam przeykrośc a na bank powiedział tak w emocjach moja nigdy mnie za tamte rzeczy nie przeprosił i co z tego?

jak mozna pisać jak o rzeczy? jak mama pojedzie to my wyrzucimy dziadka za drzwi, to jest jej ojciec a Ty masz gówno do gadania równie dobrze może wyrzucic Ciebie matka. Co bys zrobiła gdyby Twoje dzieci chciały wyrzucic na zbity pysk Twoją chorą matkę? Ona ojca kocha mimo wszystko powinniście zamknac mordy chociaz ze wzgledy na to ze dowalacie tylko problemy swojej mamie jestescie STRASZNIE NIEDOJRZALI!!!!

Gość viola jawor jaworek
Nie czytałaś chyba do końca. Dom jest na mnie i na brata. Jeśli chodzi o mame to jest tak jakby ona mieszkała u nas.

mhm, czyli to Was trzeba prosić o łaskę daj spokój nie zrobiłaś na mnie wrażenia teraz i tak wiesz swoje ale kiedys zrozumiesz ja za to nie rozumiem jak ludzie w moim wieku potrafią byc az tak zawistni, nieodpowiedzialni, i niedojrzali emocjonalnie, problemu rozwiązuje się ROZMOWĄ nie fochem typu wyyy pier dalaj bo tak powiedziałeś X lat temu. Przykre że sami rozwalacie swoją rodzinę ludzie mają o wiele gorzej w tym ja również nie uważam żeby za ten tekst gniewac sie aż do jego śmierci. Myślę, że wystarczającą karą dla dzidka jest fakt ze stracił dwójkę wnuków i cierpi. ale nie teraz trzeba bedzie napisać że przeciez Wy po tym ekscie tez cierpieliście, daj spokój .... Smieszne.

Gość viola jawor jaworek
Narazie mam mieszane uczucia co do niego. Ale co z tego że będzie u nas mieszkał jak i tak będzie dla nas tylko zwykłym intruzem. Ja i brat mówimy teraz do niego po prostu przez pan. Oczywiście jak jest konieczność odezwania się do niego.

Gość ja się nie wypowiadam to spraw
a twojego sumienia.

Gość każdy kiedyś będzie stary
i co zrobisz? Jak Twoje dzieci Twoje wnuki Oddadzą się do domu dziecka

Gość życze ci tego samego na staroś
ć. Wtedy poczujesz co to znaczy głupi gniew

Gość życze ci tego samego na staroś
ć. Wtedy poczujesz co to znaczy gniew

Gość khik
nie wierzę wam nie wierzę - ooo twój ojciec się do wnusia przekonał i tylko trochę wcześniej pokrzyczał. Zazdroszczę tatusia, a tobie gratuluje ograniczenia myślowego. Co ty myślisz, że wszyscy ojcowie są tacy sami? Mój ojciec o mojej ciąży nie wiedział do dnia ślubu! Bo miałby pretekst, żeby mnie bić i wyrzucić z chaty. Zrozumcie oburzenie dziewczyny. Dziadek nimi gardził, z córką nie rozmawiał tylko ją potępił. Gdyby z córką rozmawiał jak miał rozmawiać i wytłumaczył by jej czym grozi związek z alkoholikiem, do tego przyjął by ją z powrotem w domu, gdyby coś to teraz kobieta miałaby innego męża i inne dzieci. A w najgorszym przypadku miałaby jedno dziecko z tym alkoholikiem nie dwoje.

Gość spoko autor
" tutaj działa zasada, że to córka opiekuje się rodzicem. Zauważ prawie wszędzie tak jest, że synuś się swoją mamusią ani tatusiem nie zaopiekuje. Zawsze robi to córka. " Zgadzam się z tym. A i jeszcze dodam że majątek ojciec najczęściej na synka przepisuje albo nawet oddzielny dom mu wybuduje. Za przedłużenie nazwiska. A córki niech siedzą z rodzicami na gębę w ich domu albo niech szukają męża co im dom wybuduje.

Gość szukam kanału bez szału
czyj to dom? bo jeśli Wasz to Wy decydujecie, jeśli nie Wasz - możecie się wyprowadzić, jeśli Wam nie pasuje

Gość kicikicijajadzadza
Wyprowadzcie sie, jesteście dorosli .

Gość viola jawor jaworek
Problem się już sam rozwiązał. Dziadek powiedział ze sam się wyprowadzi z domu. Oczywiście powiedział że nie wie co z nim dalej będzie bo tam do wujka i kuzynów za bardzo nie może się wynieść do mieszkania z babcią też nie ale ucieszyliśmy się z bratem że tak to się potoczyło.

Gość viola jawor jaworek
I nadal uważam że narodziny moje i brata bez względu na okoliczności powinny być powodem do radościu a nie namawiać moją matke na aborcje.

Gość do spoko autor
Właśnie dlatego caly czas pisze o tym że ojcowie kochaja dzieci synów a matki dzieci córek :)

Gość a ja dodam tyle
że ojcowie może przepisują majątek na synusia ale matki jak ktoś napisał też poświęcają się głównie córkom. To znaczy wychowują im dzieci a synowej choooja pomogą. Natomiast co do autorki to uważam że pomoc się należy dziadkowi i właśnie teraz zgłaszam temat na policje. Wyrzuciłaś człowieka z domu.

Gość ksehgksfuj
Czyli co - rodzina może kogoś gnoić przez całe życie, a na starość wystarczy powiedzieć "oj tam, oj tam, przepraszam" i już można młodym siedzieć na głowie latami, ściemniając, że trzy miesiące życia zostały? Bez żadnych konsekwencji tego, co się robiło w przeszłości? Takie łachudry to i z 10 lat jeszcze żyć mogą, a Ty się człowieku męcz. Ten człowiek a) ma gdzie mieszkać, b) ma pieniądze na życie, c) ma członków rodziny, którzy MAJĄ wobec niego jakieś zobowiązania - tych, których sam dobrze traktował. Nie widzę ani jednego powodu, dla którego autorka wątku miałaby brać na siebie cokolwiek. Pogodzić się można, czemu nie, ale nie na takich warunkach. Jedno drugiego nie wyklucza.

Gość spoko autor
"Natomiast co do autorki to uważam że pomoc się należy dziadkowi i właśnie teraz zgłaszam temat na policje. Wyrzuciłaś człowieka z domu." Ty powinnaś to zgłosić raczej do jej babki, bo jej dziadek ma normalnie żonę i dom i mu się tam należy mieszkać.

Gość spoko autor
chociaż po co ja to tłumacze wiadomo że prowokujesz

Gość a może jakiś spadek za
mieszkanie pod waszym dachem? W końcu skoro masz się opiekować kimś obcym to może niech coś da sam od siebie? bo na trzymanie pasożyta pod moim dachem napewno bym się nie godziła

Gość niektórzy nie znają słowa
wartości rodzina

Gość do ja też bym nie akceptował c
Spoko nie ma problemu. Tylko nie przyłaź potem do nich na starość i nie oczekuj że ci herbatkę będą przynosić i dupsko podcierać

Gość a ja dodam tyle
Zgłosiłam temat na policje. Ciekawe co zrobisz autorko jak policja do Ciebie przyjedzie i oskarży was o dręczenie i prześladowanie starszej osoby.

Gość twoja matka się puściła i
jej ojciec miał to akceptować

Gość wrażliwa laseczka
Powiem ci co będziesz z tego miała dziadka który da wam swoją miłość zobaczysz jak to jest mieć rodzine ale podjęliście decyzje wyrzuciliście go On chory, zostało mu kilka miesięcy życia ale wy zrobiliście swoje.Ciekawam co teraz zrobisz jak on umrze. Pewnie będziesz prosiła Boga o wybaczenie.

Gość kordyna23
głupie bachory, wiecej szacunku, nie kazdy chce Was robic, a Wasz ojciec zrobil to i jestescie, wiecej szacunku k... bachory !!!