Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violkaer654

kiedy NAPRAWDE zaczęłyście współżyć po CC??

Polecane posty

Gość violkaer654

wiem,ze zalecane jest 6 tygodni,tylko nie rozumiem dlaczego, ja jestem 2 tyg po cc czuje sie super, szwy mnie nie bolą i szczerze mowiąc mam ciagłą ochote na sex ale sie boje, czy rzeczywiscie moze sie cos stac zaczynajac wczesniej uprawiac sex niz po 6 tygodniach? jak to u Was było?

Gość DNI PŁODNYCH
wez pod uwage, że te 6 tyg, to jest czas, kiedy organizm ma się zregenerować, a 2 tyg to zdecydowanie za wcześnie- możesz złapac infekcję i wiecej będzie z tego szkód, niż pożytku

tak, tyle, ze 6 tyg. to czas UMOWNY ;) u każdej kobiety połóg jest inny. A po cc to już w ogóle jest krótszy, bo większość czyszczą podczas zabiegu :) Ja krwawiłam tylko 5 dni

Gość DNI PŁODNYCH
kobieto wez się stuknij w głowę, to że już nie krwawiłaś, to nie znaczy że wszystko w środku było juz zregenerowane, poza tym akurat ty kilka razy "błysnęłaś swoją mądrościa " na forum, więc nie sądzę że rozsądna kobieta wezmie twoje zdanie pod uwagę

No Ty błyszczysz właśnie teraz :D A to, ze nie podobają Ci się moje wypowiedzi to nie swiadczy o moim braku wiedzy tylko o innych poglądach. Autorko mi lekarz powiedział- wszystko OK. Dla mnie głupie baby na forum nie są wyrocznią tylko lekarz. Każdy po porodzie czuje się inaczej i inaczej przechodzi połóg. U jednych połóg trwa dużo krócej (szczególnie po cc) innym się ciągnie do usranej śmierci. Najlepiej spytaj lekarza czy już możesz- bo to powinno być dla Ciebie najważniejsze. ja tylko pisze jak było u mnie, ale każda babka inna

Gość ZaniedbanaMama
Po 6 tyg :) Ale tylko dlatego ze tyle krwawilam.

Gość ja po okolo
10 tygodnich... długo krwawiłam i nazjwyczajniej w świecie nie miałam ochoty i nie mam do dzisiaj bo mnie boli podczas stosunku :(

Gość 15 dni MASAKRA :(
po 4 tygodniach. wszystko bylo ok jakby nigdy nic.

Gość wychodzi na to ze tutaj same
dziwki siedzą co całe dnie dupy daja i ledwo tydzien przerwy to katorga dla nich !Zero szacunku do siebie i swojego zdrowia!

Gość ghjvvb
po 4 tygodniach

Gość skoro dla faceta tydzień
przerwy to KATORGA i jest to NORMALNE, to dlaczego dla kobiety nie może :D? Anegdotka mi się przypomniała na tę okoliczność: córka pyta matki -Mamo, kto to jest nimfomanka? -Kobieta, która bardzo lubi seks. -A jak w takim razie się mówi na faceta, który lubi seks? -....Facet...po prostu facet... Z pozdrowieniami :D! P.S. Po cc zaczekałam z penetracją około 3 tygodni, bo na pieszczoty miałam ochotę praktycznie od razu i od razu się pieściliśmy ;).

Gość yujtyjtyjytj
Ja - po 4 tygodniach. Było trochę sucho (ale tak też i dłuuuugo później) i pocięte mięśnie nie współpracowały ale ogólnie to OK. Równie dobrze mogłam trochę wcześniej. Tylko pamiętaj że mięśni brzucha nie wolno eksploatować za bardzo bo nie zrosną się prawidło. Mnie to spotkało ale z powodu opieki nad dzieckiem a nie seksu. :D

Gość inkasn
yujtyjtyjytj jak sie nie zrosna?...ja mialam cc 18 i jak na razie czuje sie dobrze, wczoraj nawet wymoczylam sie w wannie;)...

ja po 3 tygodniach,oczywiście bez jakieś gimnastyki:-)delikatnie,z gumką i żelem nawilżającym.Było fajnie,zero dyskomfortu.A zrobiłam to bo ja byłam gotowa i miałam ochotę,mąż tylko się ucieszył:-)

No ja w takim razie jestem niewyżyta - kochaliśmy się 17 dni po cc, przed stosunkiem pieszczoty - wprawdzie bałam się trochę orgazmu, jak wpłynie na zszywaną macicę, ale było ok :P Nie widzę w tym nic niewłaściwego - prawie nie krwawiłam, dobrze się czułam, stosunek w prezerwatywie. Myślę, że jest więcej mam, które kochały się dwa tygodnie po cc, tylko mało która przyzna się na czarno, żeby nie zostać nazwana - delikatnie mówiąc - niewyżytą :D

Gość niebieskie maki
Ja po 3,5 tygodnia :)

Gość ćma ćme
Po 4 miesiacach

Gość Mam trzy koleżanki które miały
cc plus ja i mogę tylko powiedziec że praktycznie wszystkie krwawiłyśmy do 6 tygodni (ja 6 tygodni a jedna koleżanka 5 tygodni) . Mój lekarz i położna powiedzieli że połóg u kobiet po cc i po sn jest tak samo długi i tak samo intensywny a u kobiet po cc bywa nawet dłuższy bo macica gorzej i słabiej sie obkurcza i trwa to wydłuzonym krwawieniem. Kiedy moje koleżanki "szpitalne" miały na 3 dzień malutki wałek brzuszny, ja chodziłam z dużym bebechem , one krwawiły tak że im się piżama plamiła a ja tak średnio , one karmiąc czuły intensywnie (boleśnie) jak się macica obkurcza a ja dziwiłam się czemu mają takie wykrzywione twarze podczas karmienia ;). Powracając do tematu to mnie zaleono odczekać 6 tygodni zanim będzie ten pierwszy raz po cc. Sześć tygodni to czas kiedy powinno skończyć się krwawienie a ściana macicy nie boli i nie ciągnie (seks wprawdzie ogranicza się do pochwy ale oczucia promieniują aż do macicy ...np..orgazm , co powoduje skurcze i intensywniejsze krwawienie lub ból szytych tkanek mięśniowych).