Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drzemek

przyszla zona a kasa

Polecane posty

teraz sie zarejestrowalem, bo jednak zalezy mi na konstruktywnej dyskusji, choc nigdy nie chcialem zaczerniac nicka na kafeterii.

Gość kkljkljlk
hej wiesz co ja chętnie się z Tobą ożenię, tez mam mieszkanie i nie będę CI robiła wymówek z zazdrości.. bo tak oceniam Twoją kobietę, ona chce Cię sprowadzić do swojego poziomu a z Twoich wypowiedzi wynika że nie dorasta CI do pięt

To który jest prawdziwy? :) Coś wspominałeś o dzisiejszej kolacji, dlatego teraz nie wiem komu ufać :D

Panie drzemek czuć tu kłopotami na kilometr, zwłaszcza po planowanym ślubie. Z opisu wynika że nie skąpisz pan na jej potrzeby a i prezenty są że tak powiem wypasione. A tu i tak zle rada zmień pan kobietę poważnie mówię.

Qelle, ja to ja. wspomnialem o kolacji, bo miala wrocic na 7 do domu, ale okazlo sie, ze moze byc tam nawet do 11. taka praca. nie sadze, ze jest zazdrosna o pieniadze. ma swoj zawod, ktory za kilka lat da jej prawdziwe i solidne zarobki. nie potrzebuje mnie finansowo.

dorasta mi do piet, i nawet wyzej:) ale nie chce tu wymieniac wszystkich jej zalet, bo topik nie jest o tym jaka jest kobieta, co w niej cenie i szanuje, tylko o jednym konkretnym problemie ktory mamy. gdybym mial zaczac pisac o wszystkim co w niej kocham zajeloby mi to duzo czasu;)

Gość odtwarzacz kaset wideo :)
Qelle "A dlaczego chciałabyś intercyzę? " Chciałam to zrobić dla jego 100% pewności, że nie jest dla mnie tylko tym co zarabia :) Ale widać on tę pewność ma bo na intercyzę się nie godzi. drzemek79 Chyba nic to więcej ni uradzimy poza tym co zostało powiedziane. Co do jej zazdrości o zarobki, sugerowaną tu przez kogoś, to wg mnie błędny zarzut bo przecież dla kobiety to, że jej mężczyzna dobrze sobie radzi jest tylko powodem do dumy, a jeśli jeszcze kobieta ma satysfakcjonującą pracę to w zupełności mi się to nie zgadza. A rady "zmień pan kobietę" uważam za totalnie bezsensowne. Jest problem, więc należy go rozwiązać a nie zmieniać partnera. W takim systemie każdy związek trwałby do czasu aż nie stanie przed nim jakaś przeszkoda.

Gość do drzemka
drzemku w jakiej konkretnie branzy sie taka kase zarabia? i czy moze masz jakichs wolnych kolegow zza biurka?:) ta twoja to zlapala pana boga za nogi, bedzie cie doila zazdroszcze jej ze tak sie wyrwie dzieki twojej kasie

Gość odtwarzacz kaset wideo :)
Wyrwie się? Dziewczyna jest lekarzem na stażu (co wynika z postów) więc chyba nie ma się z czego wyrywać ;)

Gość do drzemka
jak tam gadka z zonka?

Gość ojtam oj
Kaliban a alkohol szkodzi

Gość Meleńka 88
drzemek79 Ja osobiście nie wyobrażam sobie że mój Chłopak poprosił mnie o podpisanie intercyzy... poczułabym się tak, jak by do mnie nie miał zaufania i że zależałoby mi na jego pieniądzach- strasznie zabolałyby mnie jego słowa( nie zdecydowałabym się o podpisanie intercyzy). Teraz Ludzie mają takie podejście że jak wezmą ślub i im nie wyjdzie to rozwód ... ja nie mam takiego podejścia będę przysięgała osobie którą kocham nad życie i przed obliczem Boga ! i nawet nie mam zamiaru myśleć o takim czymś jak rozwód. Z moim Chłopakiem jesteśmy 5lat i 7 miesiecy, planujemy razem przyszłość, obecnie mój Chłopak musi obronić jeszcze pracę magisterską ale pracuje w swoim zawodzie i na sam początek zarabiał dużo ponad 3tys. a wiem że bedzie zarabiał jeszcze więcej bo jest cholernie ambitny! ale tak długo jak jesteśmy w związku nie rozmawialiśmy my nawet na temat intercyzu natomiast zaznaczył że nigdy by mi nie dał rozwodu :) Pozdro !:)

Gość no i co drzemku?
chyba była niezła awanturka, skoro sie nie odzywasz

Gość pas do ponczoch
albo to było prowo :)

Gość pewnie ze prowo
drzemek nie istnieje 😴

Gość Desperados.
Ziomal - śmierdzi mezaliansem na kilometr. Serio!

Gość Meleńka 88
Też czekam na autora i ciągle tu zaglądam :) Jestem ciekawa jak sie rozwinęła sytuacja :) Pozdrawiam Autora :)

Gość przeciez to prowo jakiejs
znudzonej babt, ktora marzy o ksieciu ktory zarabia 10 kafli :D

drzemek pewnie dostał od swojej laski opierdol i szlaban na komputer za to, że kwestionuje jej zdanie w kwestii wydawania jego pieniędzy :classic_cool:🖐️

Gość drzemek pobity
pobiła mnie :(

Ale jesteście niemili. Pewnie się dogadali jak normalna para z długoletnim doświadczeniem.

przepraszam, ze odzywam sie dopiero teraz ale pisalem wczesniej, ze moja kobieta miala wczoraj wolne, wiec po pracy wole spedzic czas z nia niz na kafeteria. co do rozmowy odbywal sie, na spokojnie, powiedzialem jej, ze nie chce sie o to klocic i mam nadzieje, ze zrozumie, ze mam prawo wydawac swoje pieniadze na swoje przyjemnosci bo i tak odkladam. powiedzialem jej, ze nie chleje, nie mam zapedow do hazardu, a te filmy sa dla mnie tym samym czym dla niej kosmetyki. najpierw probowala mi tlumaczyc, ze to nie chodzi tylko o te filmy ale o to, ze ona stara sie odkladac kazda zlotowke zebysmy jak najszybciej mogli kupic ten dom ( ma juz odlozone 4 tys) i odmawia sobie ciuchow i zbednych kosmetykow po to, zeby dom postawic jak najszybciej i ze denerwuje ja to, ze ja nie mam takiego podejscia, tak jakby mi nie zalezalo na tym, zebysmy jak najszybciej mogli sie przeniesc. ze ma wrazenie, ze gdyby mi zalezalo odkladalbym wszystko co moge byle jak najszybciej osiagnac cel.

No i widzisz :) Trochę miałam racji, że chodzi o jakieś obawy, w tym wypadku o niedozbieranie na upragniony cel. Fajnie, że wszystko jest ok :) Pozdrawiam Was :)

Hej Qelle. powiedzialem jej, ze nie chce zeby sobie wszystkiego odmawiala, bo zycie jest zbyt krotkie by tylko gromadzic. ale to jej chyba nie przekonalo;) ustalilismy, ze kazdo z nas wyda 100 zl miesiecznie na to co nie jest mu potrzebne, ale chcialby miec.

Gość ty drzemek odkladasz co m-c
5 tysiecy, ona (nie wiem przez ile czasu) uzbierala 4 tysiace... to jest kasa na 2 miesiace wynajmu mieszkania :o wiec ty wylozysz praktycznie cala kase na dom, a on bedzie wspolny wtedy dopiero sie zacznie jazda, zobaczysz...

Gość za 12 min
" ustalilismy, ze kazdo z nas wyda 100 zl miesiecznie na to co nie jest mu potrzebne, ale chcialby miec. " mozna? mozna. Dwoje rozsadnych ludzi zawsze znjadzie kompromis. Rozwiazanie wg mnie jest super. Pytanie czy bedziesz potrafil ograniczyc sie do tych 100zl i nie bedziesz czasami "nieswiadomie" przekraczal? ;)

nie bede, skoro cos ustalamy to po to, zeby sie tego trzymac. mysle, ze od tej pory unikniemy tego typu problemow.

Gość zona i matka z ambicjami
Drzemek podoba mi sie Twoje podejscie do zycia :) Zazdroszcze Twojej kobiecie takiego faceta i dla jasnosci nie mam tutaj na mysli Twoich zarobkow. Ja kiedys zarabialam duzo wiecej od mojego meza, nigdy jemu tego nie wypomnialam. Wiekszosc mojej wyplaty przeznaczone zostalo na jego leczenie (mial wypadek). Urodzilam dziecko nadal sie ksztalcac i pracujac (musialam pracowac), kiedy urodzilam drugie dziecko porzucilam moja prace i wiele razy maz dal mi odczuc jak bardzo jestem nikim :( Obecnie pracuje, zajmuje sie dziecmi, domem, nadal sie doksztalcam i zarabiam sporo mniej (ale wcale nie malo) od mojego meza. Poniewaz nasze zarobki sa wysokie, musimy zaplacic bardzo duzy podatek dochodowy. Ostatnio bardzo duza suma z mojego konta zostala pobrana na ten podatek, na moim koncie zostaly grosze... kilka dni temu daje mezowi moj rachunek do zaplaty na kwote 60zl, aby zaplacic i nawet nie bede pisac co uslyszalam... :(

koleś zarabia 8 kafli, a może wydać dla przyjemności maksymalnie 100 zł miesięcznie. bo jego baba tak zarządziła :D ­ większego pantoflarza to ze świecą szukać.

Gość to dobre prowo i tyle mam do
powiedzenia w tym zalosnym temacie. a zyeb bedzie nadal pisal jak mu sie nudzi.