Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

co myślicie o naukach przedmałżeńskich?

Polecane posty

ja chodziłam do normalnego, publicznego liceum i raczej panował duch antyklerykalny niż pro, w liceum obok podobnie, więc nie można uogólniać

Gość fereszte
ostaniow faktach i mitach był artykul o klerykalizacji polskiej szkoły- propaguje sie kult JPII , zmusza uczniow do czytania jego dzieł, udzialu w pielgrzymkach, reliigjnych konkursach, i wtłacza do głow reliigjne brednie

ja jestem antyklerykałem, ale powoływanie się na fakty i mity to jak powoływanie się na "nie" "wyborczą" czy "niezależną"

Gość fereszte
były przyklady konkretnych szkoł, i ich kleryklanych działan - od 89 roku polska szkola jest opanowana przez kler-ksieza pisza programy szkolne kodeksy prawne , medyczne

oj masz wyprawny przez "liberałów" mózg. Bez obrazy. Nie popieram kościoła, chętnie opodatkowałabym, wprowadziła mnóstwo programów ograniczających ich władzę, ale bez przesady z tą nienawiścią. Jakie niby programy pisze kler?

Gość fereszte
podreczniki do zycia w rodzin e- to reliigjne ze hhoo -madrosci typu z e baba to sie tylko do domu nadaje i ma byc posluszna mezowi- tradycjny pdzial rol - o seksie po sredniowicznemu

Gość hgg a jakiej prasie wierzysz?
bo porownanie Wyborczej do NIe to jednak przegiecie. NIE to szmatlawiec,tak pod wzgledem tresci jak i warsztatu.

dzieci mojej znajomej w publicznej szkole uczą się z podręcznika prof. Lwa-Starowicza, mądry, kompetentny przewodnik dla dzieci, a nie z religijnych bełtów A jakiej prasie wierzę? żadnej, staram się mieć swój rozum. Bliżej mi do wyborczej, niż do gazety polskiej, ale czytam jedną i drugą, dla pełnego obrazu

Gość fereszte
nie i fakty i mity to jedyne madre gazety -bo krytykuja i opisuja dupodajstwo lewicy i prawicy -lizanie odbytu klerowi

bo niby anal jest grzechem, ale kościół uwielbia jak się mu z dupę wchodzi ;)

no to tak jak ja:). Dodaje jeszcze czasem troche prasy zagranicznej, jako orzezwienie, ze nie wszyscy na swiecie przejmuja się Smolenskiem i ze oprocz Polski i Europy istnieje tez Azja - i to jak istnieje!

fereszte - NIE jest na poziomie literackim napisów w szkolnych kiblach niestety. Bycie dziennikarzem powinno byc uzasadnione choćby znajomościa warsztatu, inaczej juz przez to samo jest niewiarygodne.

Polakom wydaje się że są pępkiem świata, że każdy kraj z dnia na dzień żyje Smoleńskiem, Tuskiem ew. jakimś huraganem dla rozrywki. A tu dupa. Byłam niedawno w Berlinie, tam już nikt o naszej katastrofie nie pamięta!

fereszte - nikt moich dzieci nie zmuszal w szkole do pielgrzymek itd. Syn na religie chodzil, corka nie - i zero problemow z tego powodu.

Gość hyujik
politycy ssaja kuktasy katabasów i pieszcża odbyt jezyczkiem a komisja wspolna episkopatu i rzadu to co?

Gość anula.-.
ze są strata czasu

ja nie chodziłam na religię i nigdy nie miałam z tego powodu żadnych problemów. Nigdy nie jeździłam na pielgrzymki. Teraz wiem że niewiele się zmieniło- nie chcesz chodzić, Twoja sprawa Nie można popadać z antyklerykalną paranoję, a że są pojeby w kościele, to fakt. Do nich trzeba podchodzić z dystansem ;)

tez nie chodzilam na religie, nie mialam komunii itd- i zadnych problemów. Rodzice dali mi wybor , wiec i ja dalam go swoim dzieciom. Corka była bardziej pryncypialna i wczesniej z religii zrezygnowała, zapisała się na etyke, mimo,ze zaczynała sie o 7.15 rano. Synowi bylo wszystko jedno, bo i tak nie lubił szkoły, bez roznicy, czy religia, czy polski, ktory, prawde mowiac, tez wiele do zyczenia pozostawiał.

Gość fairuza
nic dobrego w religiach

Gość kaloppia
w polityce trwa ostre ruchanie politykow przez kler

Gość pika pika pika pika
Nauki przedmałżeńskie są bardzo potrzebne wiele można skorzystać choć nie każdy umie to docenić...

Gość visellla
no tak -gloszenie sredniowicznych bzdur, niezgodnych z medycyna, psychologią- to wiele mozna skorzystac-hahha

Gość sinkopia
kult błoniastości posuniety do debilizmu

Gość pika pika pika pika
Nic tam nie ma niezgodnego z medycyną ! Nauki są lepsze i gorsze zalezy kto prowadzi...

Gość sinkopia
a gadki ze antykoncepcja prowadzi ro raka , zawału i chorob psychicznych?a o skutecznosci metod naturalnych mowia błoniaste zakonnic e lub wieloddzietni ludzie -instruktorzy

Gość polidaktyllia
dno i żenada- tam sie cytuje medrców ksiola np sw tomasza z akwinu co mawiał ze kobieta to nieudany mezczyzna

przeczytaj ulotkę jakichkolwiek hormonów. Powikłaniem stosowania są nowotory, zatory i zawały. z tymi chorobami psychicznymi KK trochę przesadza, ale z resztą ma rację! hormony to straszny syf, szkoda że nie ma lepszej metody

Gość mahakalla
Kk nakazuje , propaguje i wychwala wielodzietnosc-nawet w skrajnej biedzie a jakos na naukach nie glosza -co kazdy myslacy czlwiek wie-zw wielorodztwo rujnuje zdrowie , wygląd, sytuacje mateerialna a nawet zycie

Gość lizystrata
to moheriada