Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inżynier serwisowy zbanwa

OPISUJEMY OPINIE NA TEMAT MIAST W POLSCE

Polecane posty

Gość gytdyt
mental cut wiesz co jest w Krakowie? najwiecej zabytków w Polsce, najwiecej turystow z Polski i ze swiata

Gość mentaI cut
moja subiektywna opinia pozostaje niewzruszona. przeleciałam ten Kraków wzdłuż i wszerz (W GOOGLE STREET :P) i nie widzę tam nic ciekawego ani charakterystycznego

Gość wystarczy pojechac do czeskiej
Pragi by zobaczyc jaki krakow to syf

Gość mentaI cut
te zabytki takie rozreklamowane, bo w dużej mierze żydowskie :P

Gość bibiglow
co do Krakowa to była krótko zabytki wiadomo ale poza tym sama nie wiem jakieś takie rozlazłe - nic nie można znaleść poza starówką nawet PTTK -moja subiektywna opinia

Gość Barwy Nocy
Nie rozumiem niektórych wpisów :) że np w miastach nie ma nic, że nie wiadomo co robić, to co do cholery ja mam powiedzieć ? :) W mojej miejscowości jest t5ylko kościół, jeden park, jeden sklep, co mamy 2 to tylko przystanki, autobus co 3 godziny, w sobote i niedziele jak nie masz auta, nie ruszysz do "miasta" na zakupe :P

Gość Barwy Nocy
* zakupy miało być, oczywiście :) heh

Gość mentaI cut
Praga faktycznie, wysokie, piękne kamienice..... nie mamy takich w Polsce

Gość Ja se mogę kandydować
Katowice-wcale nie szare i smutne ! Galerie handlowe lepsze niż w połudnowo zachodnej polsce gdzie tylko chińszczyzna. W ogóle na śląsku drogi lepsze i szybciej sie jeździ bo więcej ich. Restauracje czyste -nie siądziemy przy obrzyganym stoliku z brudnym obrusem obsługa tez jakby lepsza niż w zachodniej polsce.

Gość KOCHAM MOJE MIASTIO ŁÓDZ!
Jestem rodowitą łodzianką i kocham moje miasto.Kto opisuje w negatywnym świetle miasto Łódz to widać że nie zna naszego miasta.Jasne na peryferiach Łodzi, czy na Bałutach,albo Włókieniczej widać pleps,biede i zaniedbane budynki, jednak nie znaczy że wszędzie tak jest! Pewnie nikt z was nie był na Piotrkowskiej, w Pałacu Poznańskiego i w wielu innych wspaniałych miejscach o których mogłabym pisać w nieskonczoność! Muszę was wyprowadzić z błędu - na ulicach nie widać biedy; mnóstwo osób elegancko ubranych! Jeśli chodzi o syf, nędze,pleps; powiedzcie gdzie tego nie ma w Polsce?? Z pewnością najwiecej jest na Śląsku!

Świnoujście- tu życie płynie spokojnie tym co wynajmują niemcom apartamenty. Rano budzą się na własnych jachtach odsypiając nocne libacje Co drugi dzień robią wycieczki po krainie 44 wysp lub znikają na dłużej wypuszczając sie dalej w świat.

Świnoujście.Przyjezdna menda traktowana jest jak intruz jeśli przybywa w celach innych niż konsumpcyjnych i jeśli nie ma grubego portfela.

Gość trhtyhuthut
rodowita łodzianko: Piotrkowska to pierwsze miejsce gdzie się udałam po przyjedzie do łodzi. i to ma byc reprezentatywna ulica ja sie pytam? niczym sie ona nie wyroznia szczegolnym wiec siedz cicho, palac poznanskiego tez widzialam

Gość A co powiecie
o Zielonej Gorze? dla mnie fajne miasto ale ludzie...

Gość beyonceWbiedronce
moze jeszcze jakieś opinie o Wrocławiu? :)

Gość ghjklkjhgfdfgh
ja czytam Waszeopinie na temat maista ze jets brzydkiw bo widac biede to mnie az roznosi.Kurcze czy bieda to wstyd ??? Ja w dziecinstweie bylam biedna i sie tego nie wstydze ,doceniam teraz wszystko to co mam Zal mi Was

Gość poiuytrty
dokladnie myslicie ze Ci biedni ludzie sami chca byc biedni ze nie maja na chleb myslicie ze oni tak chca nie dac dziecku do ejdzenia To wina naszego pojebangeo pasntwa!!!!!!!!!!!!!

Gość beyonceWbiedronce
janekrys, tak, przeczytałam twoja szałową opinię, mega negatywną zresztą, ale czekam na jakieś pozytywy o tym mieście ;)

Wrocław i pozywtywy? Dużo parków i zieleni.

Warszawa mogaby być przeciwieństwem miejscami (w centrum zwłaszcza)bo jest wielka porównując te oba masta na,,W"

Nie zjeździłam jeszcze wschodniej częsci polski i nie byłam w bieszczadach więc jak ktos stamtąd jest to niech się wypowie!

Gość Podróżny
Nie znoszę Łodzi, Bydgoszczy i Gorzowa Bardzo lubię Olsztyn, Zieloną Górę i Opole- sympatycznie i kameralne Warszawa piękna, warszawiacy przebrzydli... Poznań ubóstwiam Gdańsk i Toruń bardzo ładne Wrocław kojarzy mi się z komuną Katowice i pozostałe- straszne Kraków piękny, ale tam jest AGH :(

Podróżny - to nie warszawiacy, tylko tych, co ich udają... prawdziwy warszawiak nie ma potrzeby wywyższania się... Poza tym, skoro już piszę o Warszawie (to miasto jednak znam najlepiej), to uważam, że jest w niej mnóstwo skrajności, ale podoba mi się to, że ostatnio jest coraz więcej fajnych miejsc gdzie można wyjść wieczorem i spędzić czas ze znajomymi. Wydaje mi się, że zaczyna być trochę więcej życia (szczególnie widać to było po Euro). Poza tym niestety - młodzi mieszkańcy tego miasta często się lansują i starają się być na tyle modni, że zaczynają przypominać klony...

Gość Inżynier serwisowy /a /aa/
Mój temat żyje!!!!!!!!! I to jak jedyny który nie umarł. Tzn zmartwychwstawszy po tygodniu.

Gość a w tarnowie byliście?
Co o Tarnowie myślicie? Był ktoś ? :) A Kraków? Taaa, cudowne miasto;p Uwielbiam :)

myślałem że coś więcej się dowiem a tu jak zwykle narzekanie. Kielce dziwne miasto. Miasto w którym zarabiasz 1500pln 500 dostajesz w łape a cena mieszkań niewiele mniejsza niż w wawie. Innymi słowy w Łodzi, wawie, katowicach itp 500 - 600pln za pokój. Kielce za 500. Ci ludzie są jacyś dziwni. Tak jakby myśleli o czymś w obłokach. Gadasz z kimś a nie wiesz czy do niego czy koło niego. Niby przyjazny a dupę ci opierdoli pod każdym względem.

Szczecin-dla mnie piekny ..zagadkowy przez swa historie,lubie spacerowac po nim i ogladac poniemieckie kamienice.kocham go ale dziwie ze malo sie w nim dzieje..sa glosy ze to wiocha z tramwajami ,bo wieczorem miasto pustoszeje...a kawiarnie czynne sa do 21...:(

Tarnów to też misto wioska. Ale kilkat jak na całym podkarpaciu. Czyli to samo co wieliczka, pilzno, jasło krosno, sanok itd. Jeden ciul. Zresztą nawet nie podkarpacie lubelskie to samo. Zamość itd. Północ lubelskiego, białystok itd to są właśnie pojeby których nie zrozumie. Ale oni tam zimno mają to pewnie dlatego. jakiś ryneczek. Dookoła domy z polami. 4 ulice na krzyż. Ale z drugiej strony masz niby wszystko, wpierdol nie dostaniesz, ceny mieszkań itd znośne. Ale jak ktoś by chciał pracować w jakimś przemyśle czy coś no to gdzie?

Szczecin to miasto dojazdowe przecież. Tam blisko 30% pracuje w niemczech. I zjeżdżają tu na weekendy. Albo dojeżdżają dzień w dzień do roboty. Takie wiecznie skonane miasto. I wcześnie wstające. Nie zdziw się jak cie sąsiad obudzi bo o 3 w nocy odpala auto 30min w zimie. Skrobie szyby itd.