Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marianka80

Moj maz mnie zadręcza

Polecane posty

Gość ja z takim balwanem
Iwona ja sie obawiam ze to juz nie milosc a uzaleznienie od niego. Mialam to samo. Tez staralam sie strzepywac pylki przed nim by tylko bylo ,dobrze, spokojnie , bez awantury. Ale caly czas stres czy akurat zachowania jest trafione. To zabija od srodka. To nie jest milosc!! Pytasz o motywy? Juz odpowiedzialam wczesniej leczy wlasne kompleksy Twoim kosztem. Kawal ##### z niego.

Gość Iwona zzz
Masz racje, czuje dokladnie tak jak Ty. Ja i moj syn chodzimy wokol niego jak na szpilkach zeby tylko go nie urazic, nie zdenerwowac, nie sprowokowac do sprzeczki. Ale wystarczy blahostka. Dlaczego chcce sweter zaniesc z pokoju na dole do pokoju na gore? Mam cos do ukrycia, chce komus wyslac smsa? Dlaczego nie chce uzywac telefonu, ktory mi kupil na kontrakt na siebie oczywiscie? On zawsze ma powody do tego zeby sprowokowac klotnie. A gdy juz jest klotnia, zawsze, ale to zawsze jest ona w wyniku mojego zachowania, w wyniku moich jakichstam problemow, etc, nigdy z jego winy. On zachowuje sie jak skurwiel. Byc moze to uzaleznienie ale dlaczego mialoby to byc uzaleznienie? Przeciez ja nie chce zadnego uzaleznienia.

Gość alfajed
Iwona - znacie sie krotko, wiec teoretycznie powinno Ci byc latwiej odejsc, tylko teoretycznie, bo wiem, ze jestes w nim zakochana, ale pomysl czy on naprawde kocha Ciebie?? Czy gdyby tak bylo to zachowywalby sie w sposob, w ktory sie zachowuje? Chcesz byc z czlowiekiem, ktory Cie poniewiera i nie szanuje?? To nie milosc z jego strony i im szybciej to zrozumiesz tym lepiej. Nie daj sie nabrac na jego przeprosiny, ktore zapewne beda. On sobie znalazl ofiare i latwo nie popusci. I moze tak byc w kolko Macieju, ale TY musisz to kolko przerwac jak najszybciej i ciesz sie, ze jego natura wyszla tak szybko na jaw.

Gość Iwona zzz
Owszem, ciesze sie, ze wyszlo to tak wczesnie. W sumie to juz sie dzieje odkad zaczelismy sie regularnie spotykac jeszcze przed moja przeprowadzka ale zwalalam to na karb tego, ze mieszkamy od siebie daleko i ze jest zazdrosny i zaborczy i bedzie lepiej gdy zamieszkamy razem. To byla jego propozycja, ja nie nalegalam aczkolwiek bylam szczesliwa.

Gość alfajed
Psychopatyczna zazdrosc moze doprowadzic do tragedii. Otworz oczy i zobacz, ze on nie jest normalny. Chcesz takiego zwiazku dla siebie, w ktorym musisz uwazac na kazde slowo, na kazdy gest? I do tego Twoje dziecko musi sie podporzadkowac takiemu samemu rygorowi??? W jednostce wojskowej nie mieszkacie, a ten gosciu nie jest jakims pieprzonym pulkownikiem. Skoro on ma jazdy o to, ze zanioslas cos na gore, etc to niech sie leczy. A kontrakt wzial na siebie, zeby kontrolowac Twoje rozmowy, smsy, etc.

Gość Iwona zzz
Teraz tak, analizujac jego zachowanie i motywy. jesli on mnie nie kocha, dlaczego chcial zebym ja z moim synem zamieszkala z nim? Dlaczego jest mega kochany gdy jest dobrze? uchylilby mi nieba gdy sie nie klocimy. Odkrylam pewien patern, a mianowicie, zawsze jest tak samo: 3 dni jest idealnie, a na czwarty dzien musi byc klotnia. czyli srednio co 4 dni jestem wyrzucana z domu i mam mowione, ze to koniec miedzy nami.

Gość Iwona zzz
Tak, ja wiem, ze tutaj chodzilo o kontrole a nie o moje dobro. Powiedzialam mu o tym to wpadl w szal, zaczal mnie wyzywac, ze nie potrafie niczego docenic, ze on to robi wszystko dla mnie.

Gość Iwona zzz
Po co w takim razie po tym wszystkim co zrobil wczoraj, smie jeszcze przyjezdzac po mnie pod szkole, do ktorej przyjechalam autobusem zeby zaprowadzic dziecko.... Po co przyjezdza po mnie i chce mnie podwozic do domu? Czyzby wyrzuty sumienia?

Gość ja z takim balwanem
Iwona ten Twoj to taki jak odbity przez kalke moj ex. Powiem Ci tylko ze , ja do dzis mam irokeza na lbie i scierpnieta skore na dupie jak widze jego nr tel na wyswietlaczu. Serio szkoda zdrowia.

Gość alfajed
''zwalalam to na karb tego, ze mieszkamy od siebie daleko i ze jest zazdrosny i zaborczy i bedzie lepiej gdy zamieszkamy razem'' - zignorowalas bardzo wazne sygnaly, ktore mialas podane na tacy, wytlumaczylas je sobie tak, zeby Tobie bylo wygodnie i to byl blad, a on sie odkryl juz na poczatku. On znalazl sobie perfekcyjna ofiare i latwo nie popusci. Normalni ludzie tak sie nie zachowuja. On jest chory, obsesyjnie zazdrosny i zaborczy. To jest w jego psychice i byc moze musialby pojsc na terapie, zeby jego stan ulegl poprawie. Czy chcez zyc jak na hustawce? 3 razy sie hustasz i jest OK, a za 4 razem spadasz na twarz... mnie by takie zycie nie rajcowalo, nawet jakby te 3 razy byly piekne, idealne i w ogole cacy. Po co przyjechal pod szkole?? Musi Cie udobruchac, zebys mu przebaczyla, a za 3 dni (jak nie wczesniej) znowi bedzie jazda na maxa i znowu bedziesz plakala, zalila sie, etc. I tak w kolko, i w kolko, i w kolko...

Gość alfajed
poczytaj sobie pierwsze lepszy artykuly o obsesyjnej zazdrosci http://kobieta.wp.pl/kat,26339,title,Wszystko-tylko-nie-zazdrosc,wid,8770361,wiadomosc.html?ticaid=1f7a6

Gość ja z takim balwanem
Nie nie wyrzuty sumienia to nazywa sie -MANIPULACJA. Przeciez nie wiesz o co teraz mu chodzi, skolowal Cie i osiagnal cel. Ty sie miotasz on zadowolony.

Gość marianka80
dokladnie.Dobrze powiedziane z tą hustawka,3 razy pieknie a pozniej spadam na ryj...poprostu to widze :D

"kaliban jeszcze jedna szczera rada dla ciebie - skoro tak bardzo raża Cie zachowania kobiet co widać miedzy innymi pod stopce to może rozważ przejscie na homosexualizm? " ­ ale on ma już dziewczynę, piękną, mądrą, pracowitą - wręcz chodzący ideał :classic_cool: ­ a skoro wam tak źle z tymi facetami, to może zostańcie lesbijkami? :classic_cool:

Gość alfajed
Ooo wlasnie, brakowalo mi tego slowa MANIPULACJA!!!

Gość Iwona zzz
Tak nie bedzie. O nie, ja nie wybacze mu tego co zrobil wczoraj, to juz bylo za wiele. Kocham go ale wiem, ze to on ma problemy a nie ja. I ze ja go ani nie zmienie ani nie moge mu pomoc. Jesli on nie pojdzie na terapie, a wiem, ze nie pojdzie, to nigdy z nikim sobie zycia nie ulozy. Ale to juz nie moj problem. Jest mi przykro, bo nie chce wierzyc w to, ze jest az tak zlym czlowiekiem. Jego rodzice maja po 70 lat i sa 50 lat razem, on mial normalne dziecinstwo, ja nie wiem co mu jest. Twierdzil wczesniej, ze ma osobowosc narcystyczna.

to jest psychopata a nie narcyz .I posluguje sie metoda kij-marchewka .

Gość ja z takim balwanem
Narcystyczna po czesci , ze spora domieszka -manipulanctwa , zawisci , bezwdglednosci , to taki sadysta emocjonalny. Iwona masz jeszcze normalny mozg -wiej .potem sie to wszystko zmieni ,a Twoje zycie zacznie przypominac bagno. Ludzie tak zmanipulowani ,zatracaja wlasna osobowosc , skpuiaja sie na tym by tylko dogodzic dreczycielowi i by byl spokoj. Moglabym Ci tu napisac ze 4 strony jak to jeszcze wyglada w dalszych fazach.Koszmar.

Gość Iwona zzz
Nosz kur..! ale po co mu ta manipulacja?? Co on teraz chce osiagnac? ja mu nie wybacze za wczoraj. Nigdy. Moze jakos sie dogadamy i zanim odejde to jeszcze wytrzymam tu zeby sobie wszystko zalatwic ale to juz nie jest zwiazek. ja tutaj jak w wiezieniu. Nie moge wychodzic kiedy i gdzie chce, nawet z dzieckiem do kina, bo jemu jest przykro, ze on w pracy i ma doliny potem. Jemy, pijemy kiedy i to co on chce i to jak jemu odpowiada. gdy wczoraj odebralam mlodego ze szkoly, wrocilismy do domu, to zrobilam mlodemu kakao i tosty. On wrocil z pracy, poczul jakis zapach i mowi: gotowalas? ja mu na to, ze nie. On mowi, ze czuje jakis zapach pieczonych tostow. ja mowie, ze a, tak, zrobilam tosta. A on sie pyta: sobie czy dziecku. Mowie, ze dziecku. na co on: to mlody nie jadl lunchu w szkole? Tak, kurva, jadl, ale to o 12tej w poludnie a bylo przed 17ta jak wrocilismy ze szkoly,. Boze!

Gość Iwona zzz
Nosz kur..! ale po co mu ta manipulacja?? Co on teraz chce osiagnac? ja mu nie wybacze za wczoraj. Nigdy. Moze jakos sie dogadamy i zanim odejde to jeszcze wytrzymam tu zeby sobie wszystko zalatwic ale to juz nie jest zwiazek. ja tutaj jak w wiezieniu. Nie moge wychodzic kiedy i gdzie chce, nawet z dzieckiem do kina, bo jemu jest przykro, ze on w pracy i ma doliny potem. Jemy, pijemy kiedy i to co on chce i to jak jemu odpowiada. gdy wczoraj odebralam mlodego ze szkoly, wrocilismy do domu, to zrobilam mlodemu kakao i tosty. On wrocil z pracy, poczul jakis zapach i mowi: gotowalas? ja mu na to, ze nie. On mowi, ze czuje jakis zapach pieczonych tostow. ja mowie, ze a, tak, zrobilam tosta. A on sie pyta: sobie czy dziecku. Mowie, ze dziecku. na co on: to mlody nie jadl lunchu w szkole? Tak, kurva, jadl, ale to o 12tej w poludnie a bylo przed 17ta jak wrocilismy ze szkoly,. Boze!

Gość marianka80
ja pierdziele tosta dziecko zjesc nie moze????????

no i jak to jest, że takie PODOBNO mądre, inteligentne kobiety jak wy wybierają sobie samych psychopatów? :classic_cool:

Gość Iwona zzz
Kochana, zdaje sobie z tego sprawe. Duzo czytalam na te i podobne tematy i wiem co w trawie piszczy. Kurva, to tak boli, jak kochasz czlowieka, a on jest takim skurwielem i jeszcze Ci w oczy powie, ze to z Toba jest cos nie tak i ze to Ty wszystkiemu winna.

Iwonko ale co to da Ci , jak znajdziesz odpowiedz czemu manipuluje ? To przeciez niczeo nie zmieni . Nawet terapia to conajmniej 5 -6 lat , by cos sobie w czerepie pouladac . Przy zalozeniu, ze bardzo by chcial zmienic siebie. Ty kobieto wiej tak , jak radza Ci inni.Tu jz nie ma co ratowac, jedynie siebie i dziecko.

Gość marianka80
zabcio wypierdalaj bo juz grzeczniej nie powiem.Masz zycie uslane rozami to sie nim zajmij a nie dopierdalasz ludziom ktorzy naprawde maja problemy.Idz na swoim blogu pozal sie boze, ktory jest beznadziejny,poublizaj swoim czytelnikom moze???

Gość ja z takim balwanem
A tak ! Pewnie ze tak Ci powie. Nawet jak Ci wpierdoli to bedzie Twoja wina . Jak bedzie deszcz to tez przez Ciebie. W koncu zaczniesz odpowiadac tez za gradobicie , trzesienie ziemi i koklusz jak to w 'Seksmisji" lecialo. Rozumiesz juz z kim masz do czynienia? Nie dogaduj sie.Zbieraj manele i w nogi.

Gość marianka80
u mnie tez wszytskiemu winna jestem ja,normalka juz znam doskonale te spiewki,nic tylko odejsc...a zapomnialam dodac ze moj maz jest rozwodom przeciwny i ze go podobno nie dostane hehe dobre

Gość alfajed
Ja pierd***, dziecku tosta zaluje??? On jest naprawde chory i nadaje sie do Priory... Uciekaj od niego jak najszybciej, bo niedlugo zacznie Ci wyliczac czas jaki mozesz spedziec w wc, chyba, ze juz to robi :o

Zabo -czemu Ty jestes taka sarkastyczna i zlosliwa. Faceci -no ok.Nie rozumieja czesto kobiet . Przeciez Ty tez nie wiesz, co Cie jeszcze w zyciu spotkac moze.Ciagle slysze , jak to dobrze wybralas, jaki masz cud, miod i orzeszki. Cudownie i obys przed smiercia to samo potwierdzila . Jesli innym sie tak cudownie nie ulozylo, to trzeba takie osoby wspierac, pomoc w znalezeniu najlepszej drogi dla kazdej z Pan majacych problem. Temu czesto sluzy forum , to jest czasem pierwsza droga w szukaniu pomocy . Nie rozumiem Cie kobieto, co w Tobie siedzi , jakis diabel chyba :-P

Gość Iwona zzz
zab-X, nie wiem jak to jest. Nie pytaj mnie. Nigdy nie bylam w takiej sytuacji a mam 30 lat i kilka zwiazkow za soba. Sama studiuje socjologie. :(