Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka ze świętymi nerwami

Moja córka nie dostanie dzisiaj obiadu

Polecane posty

Mam 8letnia córke i poprosiłam ją by zmieniła młodszej siostrze - mojej drugiej córce pampersa a ona tego nie zrobiła. Więc się wściekłam, powiedziałam że nie dam jej dzisiaj obiadu. I jak ona kiedyś w przyszłości(moża za 10, może za 20 lat) będzie miała własne dziecko to nawet pół godziny nie bedę jej dziecka pilnować.

A po co sobie robiłaś drugie dziecko jak teraz nie masz czasu mu pampersa zmienić??? To jest twoje dziecko a nie twojej córki!!! Nie masz teraz prawa wymagać od niej by zajmowała się drugim twoim dzieckiem bo zwyczajnie jest jeszcze na to za mała!!! Ciekawe dlaczego ty sobie nie odmówisz obiadu bo np. nie pozmywałaś na czas naczyń:/

Gość idz sie lecz
kretynko glupia pizda ciebie:D

Gość ireneuszkaa
madrze zrobilas!

Gość bo róznie to bywa
Dobre :D

Gość karmiaca mama to ja
to jakaś perfidna prowokacja

Mam nadzieję, że to rzeczywiście prowo! :/ Jak można kazać 8 letniej dziewczynce zmieniać dziecku pampersa?! A za odmowę nie dać obiadu?!

Gość ten po praniumzgu
ale filozofia, mogla zmienic pampersa,niech uczy sie czegokolwiek, bravo chodz jedna normalna matka, pr\zeglodz gada to zezre wszystko.

Gość ten po praniumzgu
i jescze pewnie ma focha malolata co?

Ja zdania nie zmienie. Nie dam jej dzisiaj obiadu i jeszcze jedno jak ona kiedyś będzie miała swoje dziecko zrobię to samo. Nawet jeśli będzie miała to dziecko za 25 lat to wypomne jej tą sytuacje.

Gość Karpat.ka
I postanowiłam sie wszystkim pochwalić swoim wychowawczym wyczynem?

Gość Karpat.ka
A potem jej nie daj kolacji, zamknij w komórce na noc.

Gość karmiaca mama to ja
idź się leczyć kobieto! Powinni ci odebrać te dzieci idiotko! Zmiana pampersa rodzeństwu to nie obowiązek domowy jak sprzątanie, wychodzenie z psem itp, tylko obowiązek matki! Nie masz prawa tak traktować dziecka, a głodzenie dzieci jest karalne! I jeszcze bedziesz pamiętać o swojej głupocie 25 lat!!? Naprawdę lecz się i oddaj te dzieci dobrowolnie, bo jeszcze odziedziczą po tobie głupotę!

Gość jeszcze rozumiem gdybyś się
źle czuła i poprosiła oto męża ale 8letnie dziecko obarczać takimi ciężkim obowiązkami?

Gość Jula;
Co prawda dziecko 8 letnie powinno już pewne obowiązki mieć,duży by ich tu wymieniać. Z drugiej strony bez przesady! Zrobiłaś sobie drugie dziecko i wymagasz od starszej by zmieniała pampersa? Rozumiem przypilnowanie bo idziesz to toalety,czy gotujesz obiad. Na dodatek jeszcze nie dasz jej obiadu, nie normalne to dla mnie, jeżeli już tak bardzo chciałaś jej dać karę to trzeba było dać na bajki. Jak ona będzie miała swoje dziecko to do tego czasu bardziej doroślejsza będzie,bo jak na razie jest dzieckiem. I na prawdę współczuje tego jak jej to wypomnisz i w niczym jej w przyszłości nie pomożesz co związane z dzieckiem będzie. Jeszcze kolejne sobie zrób i może niech wszystkie bawi. Bez przesady.

Gość 1 z pięciu
kiedys normalne było, że starsze dzieci bawia mlodsze i nikt nie robił z tego tragedii

jak dla mnie to głupia prowokacja jest, nie wierzę żeby ktoś kazał 8 letniemu dzieciaczkowi zmieniać pieluchy :o i w dodatku to nie danie obiadu heh... uważaj żeby jakaś życzliwa sąsiadka cię nie podkablowała

Gość zgadzam sie z tym
nas bylo piecioro w domu, starsze zawsze sie zajmowaly mlodszymi, bo mama miala mase zajec w kuchni, prala, gotowala, miala ogrodek itd. Nikt sie specjalnie nie zalil, to bylo dla nas normalne.A dzis nikt nie ma o to pretensji, w ogole teraz to spoleczenstwo takie dziwne sie zrobilo... kiedys wiele rzeczy bylo innych, matki dlugo nie pracowaly , zajmowaly sie domami i nikt ich bezrobotnymi leniami nie nazywac. Dzieci bawily rodzenstwo i nikt o patologii nie myslal. ..a dzisiaj zaklada sie rodziny dla obrazka, zeby ladnie wygladalo. Dziecko ma 4 czy 5 miesiecy i hop idzie albo do zlobka albo do niani.I teraz uwaza sie to za normalny ijedynie sluszny model, matka musi pracowac po 8 godzin dzienie i koniec

Gość Zimowamamaaa
nie ozna wymagac od 8letniego dziecka zmiany pampersa i na dodatek za kare nie dac jesc! co z ciebie za matka! ja rozumiem ze 8latek moze odniesc naczynia do zlewu albo posprzatac swoj pokuj.. ale zmieniac "gówna" siostrze.?????!! to twoj zasrany obowiazek! ja tez mam dwojke i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji ! chcialas dzieci wiec prosze sie nimi zajac! twoja córka nie bedzie wykonywała za ciebie obowiazków!

Gość Jula;
Bo teraz jakbyś nie zauważyła ludzie muszą pracować, bo wszystko jest drogie. A z jednej pensji nie każdy może utrzymać całą rodzinę,więc małżeństwo pracuje razem. A jeszcze inaczej,kobiety nie chcą być kurami domowymi i też chcą mieć jakiś cel(nie tylko wychowywanie dziecka):) To już każdego prywatna sprawa. Żeby nie dać 8latce obiadu to już przegięcie!

Gość karmiaca mama to ja
dobrze, ze nie będziesz jej pomagać przy jej dziecku, bo też byś je tak skrzywdziła.. Ale to na pewno prowo!

Gość Jula;
Moje dziecko(3l) ew wyniesie pampersa jak siedzę z siostry dzieckiem czasami.

Gość pod słońcem toskanii
"jak ona kiedyś będzie miała swoje dziecko zrobię to samo. Nawet jeśli będzie miała to dziecko za 25 lat to wypomne jej tą sytuacje." Oby ona ci nie wypomniała.

Gość ooooomniammmm
ALE JESTEŚCIE TWÓRCZE!!!!!!!!!!! Ja bym na to nie wpadła.