Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość btrrtrtetr

czekoladowy problem

Polecane posty

Gość btrrtrtetr

mam tak z 5 czy 6 dużych czekolad,tych 300 gramowych, niestety nadziewanych, otworzyłam chyba 2- zjadłam kilka kostek i tak leżą i pewnie z rok poleżą, nie wiem czy da radę je jakoś wykorzystać, bo przecież nie wyrzucę, mleczne- bym miała polewę na ciasta czy do naleśników, ale co z nadziewanymi- najczęściej toffi lub orzechy. Jakieś pomysły???

Gość btrrtrtetr
właśnie przepisy przeglądałam, jest wszystko na gorzką lub mleczną, te nieotwarte mogłabym dać komuś- ale u mnie w rodzinie nikt prawie nie je słodyczy, a dzieciaków nie ma, te otwarte jakoś wykorzystać chyba pokombinuję przetopić i dać do naleśników

Gość męczy mnie głupota
No mi tylko to przychodzi do głowy, rozpuścić i do naleśników dodawać, do lodów.

Gość ooooomniammmm
Aż oczami wyobraźni widze jak mi dupsko rośnie!!!!!!!!!! Oczywiście ubijam 4białka na sztywno ze szczyptą soli a potem jak już piana sztywna dodaję stopniowo cukru pół szklanki ubijając aż gęste będzie i sztywne jak decha potem dodaję żółtka stopniowo po jednym i ubijam na sztywno dalej a potem szklaneczkę mąki wymieszną z dwoma płaskimi łyżkami proszku do pieczenia delikatnie łącze to łyżką by nie zburzyć puszystości piany a następnie dolewam do trzech łyżek od zupy oleju rzepakowego i delikatnie łączę by nie zburzyć puszystości Wylewam na na wyłożoną pergaminem blacchę i wkładam na 25 min do piekarnika rozgrzanego do 120stopni i stopniowo zwiększam do 150 wyjmuję studzę przecinam na pół i smaruję przygotowaną wcześniej masą z Twoich czekolad: -Borę kremówkę i ubijam na sztywno Do tego serek mascarpone i ubijam a potem tą czekoadę nieco wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną-mniam Potem ubijam jeszcze trochę kremówki i oprócz masy z czekolad przekładam ubita śmietaną obsypuję całość płatkami migdałowymi i DUPSKO MOŻE JUZ ROSNĄĆ MNIAMMMMM!!!!!!!!!

Gość to daj sasiadom
-znajomym kolezankom, LUIB BEZDOMNEMU NA ULICY ALBO ZANIES DO DOMU DZIECKA

Gość ooooomniammmm
Wyślij mi kawałek jak juz upieczesz! Ja jestem łasa na takie cuda!