Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ToksycznaKobita

Moja córka jutro grabi liscie po lekcj.Obrazila sie ,że sie za nią nie wstawiłam

Polecane posty

W statusie szkoly widnieje informacja ze za ZŁAMANIE regulaminu , są wyznaczane kary pozalekcyjne na rzecz szkoly i utrzymywanie porządku na terenie szkoly jak i w niej samej Opwiadala mi ,że w inne klasie dwoch chlopakow z 3 klasy, cos porządnie nabroilo w pazdierniku to tydzien po lekcjach musialo zostawac i Panom w kotlowni pomagac nosic opal z jednej kupki na drugą :D Jakos przezyli i z tego sie smieją ,ze nawet fajnie bylo tylko musieli miec ciuchy na przebranie bo upaprani byli tym koksem Tak mi opowiadala, a teraz sama skrzywiona o te grabienie chodzi. Mnie to smieszy i nie widze powodów do obrazy :)

toksyczna , bardzo sie musiałaś zmienić w ostatnim czasie bo pamiętam jak chciałaś wyważać drzwi w przedszkolu gdyby nie chcieli ci oddać dizcka przed wyznaczonym czasem . Zadziwijąće ,jak jesteś dwoista - tam ci regulamin przeszkadzał - tu go wielbisz :D ale pewnie dlatego ,ze to prowo jak i ty sama :D dajcie ludzie spokój , toksyczna kobita to sztuczny twór :D

"ile córka ma lat "-- bzdury pisze?? haha to ze twoja córunia chodzi do jakiegos wypierdka ,co nawet w szkole mozna bylo sie samemu usprawiedliweaic to już jest dla mnei ABSTRAKCJA Bo w zadnej szkole NIE spotkalam sie z takim czyms aby uczen mogl sobie usprawiedliwienia pissac, to juz jest dla mnie KOLOSALNE nieporozumienie i duupa a nie szkola A po drugie u mojej corki ma WYYSKOKLI poziom DYSCYPLINY, i w zyciu by nie wyrazila zgody aby ktos sobie usprawieldiwiaj nieobecnosci i po drugie KARY jakie są respektowane i strosowane bo taki jest STATUS szkoly A tam gdzie twoje dziecko chodzi to jest SMIECH NA sali, kolejna samowolka to o czym piszesz

Gość potwora_ze_dwora
Dobrze zrobiłas. Zasady po to sa, zeby ich przestrzegać. Reglamin szkoły to obowiązujące uczniów i nauczycieli prawo. Im wcześniej nauczymy dzieciaki, że dorosłośc to konsekwencje swoich decyzji i czynów, tym lepiej. Trudna ta auka, i czasem myślę, że trudniejsza dla nas, rodziców, ale konieczna. I nie jest to sztuka dla sztuki, tylko uczenie, że dorosłość to nie tylko prawa, ale obowiązki i konsekwencje swoich decyzji. Foch w końcu przejdzie, nic nie sie martw, i tak trzymaj :)

Gość ile córka ma lat
fsshhkk @ ile córka ma lat "od tego są inni ciecie" - dobrze się czujesz kobieto???!!! Mam wrażenie, że kompletnie odleciałaś w swoim szacunku dla pracy fizycznej... W kosmos... Tak grabić liście, to ona mogłaby za karę u mnie w domu!! Znam teraz te zasrane prawa uczniów, i się z nimi absolutnie nie zgadzam!! Nie raz z karę musiałam sprzątać klasy i grabić liście!! Wyrosłam na ludzi!! Dziś w takie kary nie wierzę!!

allium --ALEZ pewnie ze jakbym poszla po dziecko o godzinie 14 z i nie chcieli by mi je oddac to bym wywazyla drzwi i bym je wziela,bo sa sytuacje kiedy dziecko musze wczesniej odebrac z przedsskola Sztuczny twor? Kobieto kto tu pisze ,aliium vel Licencja czyli dwa w jednym w swojej postaci wyklady mi tu robi na temat sztuczego twory, a to dobre Wiec Licencjo vel Allium rozpedzilas sie zabardzo :)

Gość gkffbhh
Super postawa! Uczyć gowniarza naturalnej kolei rzeczy: czyny rodzą konsekwencje

Gość ile córka ma lat
Piszę na faktach, każdy kto w tej szkole skończył 18 lat miał prawo sam się usprawiedliwiać. Mnóstwo młodzieży w 3 klasie liceum już nabyło to prawo. Wątpię, żeby to było tylko w tej szkole, myślę, że cała młodzież w Polsce ma takie prawa-- chore, bo chore!!

Gość jap[
może niech ciecia zatrudnią jebany wyzysk

no , proszę - tak j ka pisałam : tu robisz z siebie matkę stulecia a tam drzwi chciałaś wyważać dla 15 min :) daj sobie spokój z tymi dennymi prowokacjami bo tylko nowicjuszy możesz nabrać :D ale jka widzę tobie wszystko jedno :D

Gość u mnie w lo tez
nie mozna bylo opuszczac szkoly i nawet w 4 klasie rodzice musieli usprawiedliwic jak sie nie bylo w szkole. ale ja mature zdawalam 17 lat temu wiec teraz moze sie cos pozmienialo w niektorych szkolach.tego nie wiem

To co piszesz to jest to KARYGODNA postawa szkoly, i w zyciu bym nie wyrazila zgody jako dyrektor jak i rodzic aby moje dziecko mimo iz mialo juiz 18 lat ,to sobie usprawieldiwienia pisalo Poprostu jest to dla mnie krok do samowolki uczniow pelnoletnich, ktorzy bedą czuc sie bezkarni przed swoimi rodzicami kiedy zaczną sie regularne wagary i usprawieldiwienia nie z rodzica reki ale ucznia No nie wyobrazma sobie ze syn czy corka bedąc w tej III klasie raptownie zaczną sobie nie chodzic do szkoly kiedy to im sie podoba wiedząc ze wystarczy 30 seksund sobie usprawieldiwienie napisac

1/ usprawiedliwienie ważne jest tylko od lekarza nie od ucznia, matki, ojca, babki czy chuj wie kogo innego. przynajmniej takie coś było jakieś 6-7 lat temu, u mnie niczego innego nie tolerowano. 2/ te liście są najbardziej zajebiste w tym temacieXD jakby nie mogli jej obniżyć zachowania ale to kafe, a nie realny świat:)

Allium daremny prowodorze, moze przyocz bardziej sytuacje o czym pisalam co do mojego przedszkolaka.Wyraznie wtedy napisalam ze jesli zdarzylaby sie taka sytuacja ze musialabym wczesniej odebrac corke z przedszkola niz o 15 , i bym przyjechala po nia o tej 12 czy 14 , nie moglabym sobie pozowlic czekac do 15 god,z to chyba rzecz oczywista ze w tym razie mialabym prawo do żądania aby mi dziecko wydano,bo pozniej nie bede miala ją jak odebrac i kto to zrobić To byl taki przykad U mojego przedszkolaka odbieram sobie corke kiedy chce, a wiedz o tym ze sa takie sytuacje jak raptownie rodzic musi dziecko szybko wczesniej odebrac z prywtanych powodow, bo ktos obcy nie moze tego robic

1/ usprawiedliwienie ważne jest tylko od lekarza nie od ucznia, matki, ojca, babki czy ch*j wie kogo innego. przynajmniej takie coś było jakieś 6-7 lat temu, u mnie niczego innego nie tolerowano. xxxxxx i nieznajomość tematu sprawia ,ze toksyczna - projekt sama podcina gałąź na której siedzi :)

Gość pytającA zz
mam do zarzucenia przepisom szkoły..ale tobie postawy gratuluję nie ustąpiłaś córce i to bardzo dobrze..ja mam tak samo, jeżeli dziecko w szkole zagrabiło to miało za co.. i konsekwencje muszą być.. wprawdzie syna mam dopiero w podstawówce ale nie raz przyszedł skarżył się ze pani to i tamto...moje pytanie było a dlaczego, nie powiesz ty mi to pojdę do pani porozmawiać...zawsze powie prawdze za co...i niestety dostanie jeszcze w domu kare.. ale to konsekwencja. a co do usprawiedliwień, teoretycznie dziecko może już samo sobie wypisywać ale gorzej jak jest to robione po za wiedzą rodzica. to już zły znak.

Gość dla mnie tu coś nie tak
skoro dyrektor odpuściłby karę i to na pewno na 100%, jeśli tylko wystarczyłoby mu zrobić pogadankę/kłótnię/oczy kotka ze Shreka/co niby jeszcze może zrobić rodzic na rozmowie z dyrem?? - to znaczy że kara jednak nie była do końca regulaminowa. Co innego przestrzeganie zasad a co innego wykorzystywanie dzieciarni do robót. W czasach mojej nauki (lata 80.) to było na porządku dziennym, że się odwala robotę woźnej i innych, ale to nie było w porządku.

"whedif "-- ty jestes szurnieta i to solidnie.Dlaczego mieli by jej obnizac zachowanie za JEDNORAZOWY wyskok? obnizone moze miec za kilkukrotne zlamanie zasay gdy poraz kolejny cos zrobi nie tak,lub za kolosalne przewinienie A tak to kara wyznaczona zostala i obylo sie bez obnizenia zachowania.Ty juz pomysl wywalilas z tym zachowaniem w dól

Gość jap[
u mnie w lo tez stara dupa jesteś

a właśnie XD czemu szanujesz jeden regulamin, a drugi olewaszXD teraz dokładniej przeczytałam

XD "szurnięta" toż po cholerę ma się przeziębiać jak mogą jej zrobić dobry minus lub coś w ten deseń. w tym czasie mogłaby się normalnie zająć samorozwojem, nauką, kontem tel. "szurnięta" mówi osoba która w pierwszym poście zaznacza że zgadza się na grabienie bo nie chce jej się samej wymyślić kary, a z przedszkola zabiera dziecko wbrew regulaminowi bo to przecież logiczne XD

Gość ile córka ma lat
Piszę, bo to przeżyłam!!!!!!!!! Tak było w liceum mojej córki, ba mającej największe tradycje w Polsce:P Byłam sama w szoku, że moje dziecko, będące na moim utrzymaniu!!! Ma tyle praw!!! Mało tego moje dziecko na moim utrzymaniu!!! A ja nie mam prawa się dowiedzieć, czy na zajęcia na studia uczęszcza!!

allium - zachlysnieta wielonikowa pobozna chrzesnijanko poraz enty pisze, ze szkola nie toleruje usprawiedliwienia uczniow pisanych przez siebie, i tak jest w zdecydowanej wiekszosic szkol czy ci sie to podoba czy nie :) Oczy by tobie tu wyszly kto tu jest projektem na kaffe, zresztą sama czystego konta nie masz Ja przynajmniej nie gubie sie we wlasnych wywoadch i jetsem stala w swoich ideologiach Ale ty taka na mnie cieta, ze jasno i konkretnie niejednokrotnie pisalam ze u nas w rodznie wiara w Boga nie istnieje,dzieci nie uyczeszczają na religie,ani do kosciola a dlatego taki bulwers z twojej strony ,stad wywnioskowalas ze jak ktos model w domu nie urządza to juz projekt :D

a co mnie obchodzi czy ty w Boga wierzysz czy nie >?:) przecież nie o tym topik założyłaś :) plujesz sie , bo szczegóły ci umykają i nie pamiętasz sama co wypisujesz :D V

"whedif "--- OT i to jest pisanie cos co nie mialo miejsca.TEMAT NIE BYL TAMTEN o moim dziecku i czy o mojej styutacji' Ja sie w tamtym temacie wypowiedzialam, ze wzielabym corke z przesdzkoal wczesniej jakby u mnie jaklas zaitniala nagla sprawa, ale atkiej sytuacji NIE BYLO To bylo napisane czysto hipotentycznie.Wiec szurnieta dziecino nie wciskaj mi kitu ze kiedys zlamalam regulamin dziecka przedszkola, bo tego nie bylo W TAMTYM temacie jasno wyrazilam sie i autorke skrytykowalam, e jest conajmniej dziwna, iz nie pdobają jej sie zasady przedszkola a mimo tego dziecko do niego wyslala, i skrytykowalam ją bardzo Gyd mi sie nie podoba jakis regumani to poprostu dzieci tam nie daje I nigdy nie bylo takiego incydentu aby dziecko wziela przd wyznaczoną porą , juz kapujuesz czy whedif tabletki od psychiatry cie zamulily??

że też ja żadnej prowokacji nie umiem wymyślić .... i jeszcze ja utrzymać ....ech ....

no no spokój toksyczny kotku. nie galopuj tak. to że Ci się prowo sypie nie oznacza, że możesz się śmiać z cudzej choroby :O i Ty masz dzieci XD

allium ty dobrze ,wiesz ,ze zaczelas naskoki na mnie odkąd oficjalnie wyznalam ,ze moja rodzina nie bierze czynnego udzialu w Nabozenstwach Bozych ani modlach, i od tego momentu stwierdzilas ze jestem provokatorem" bo nie mozesz zrozumiec jak ktos moze nie wierzyuc w Boga',a tym bardziej jak dzieci nie chodzą na religie Noramlnie dla ciebie jest to niepojete i w twojej ideologoi takie osoby to wymysl :o :o To jest zalosne jaki masz twoj pogląd Nie znasz zycia i ludzi, a jedynie obracasz sie we wlasnym kregu Co wiecej bardzo dobrze niezle tu trolujesz pani wielkonikowa :)

Toksyczna co Ciebie obchodzi wychowanie w wierze bądź nie przecież Ty nie masz dzieciXD oficjalnie się wydało