Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Różowy struś emu

Jak się ubrać do pracy w korporacji?

Polecane posty

Gość Różowy struś emu

Ma być ELEGANCKO. A ja się w życiu elegnacko nie ubierałam. Do tego jestem gruba i nie mogę nosić obcasów. Nie lubię spódnic. Poradzicie coś? Już wiem, że np. ma być kolor szary, ale czy można łąćzyć go z bordo lub turkusem>?

Gość Różowy struś emu
Ja nawet nie wiem jakie materiały się nadają... nie chcę wyglądać jak BABCIA

Gość tymondymon
biała koszula plus czarna spódnica na początek,to najbezpieczeniej a potem zobaczysz jak sie inne ubierają

Gość Różowy struś emu
Nienawidze białych koszul i spódnic, a poza tym to chyba nie pasuje do grubej babki?

Gość Różowy struś emu
A może coś takiego? ale do spodni http://allegro.pl/show_item.php?item=2780619348&msg=Obserwujesz+t%C4%99+transakcj%C4%99.%0D%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3E%3Ci%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fi%3E%3C%2Fa%3E&watched=1&msgtoken=b38d58b36451d26ddfe338d9cd797ea205531584f5d3787bc96a7859cb3d7018

Gość singielka800
ooooo , szarny badz czarny wypada załozyc

Gość Różowy struś emu
Ja nie znoszę białego a wolę szary od czarnego. Chciałabym coś ciemny popiel, tylko za bardzo nie wiem co :( i nie wiem czy można łączyć szary z kolorami? Jesli chodzi o urodę jestem raczej Zima

Gość no to jeszcze napisz jaka
masz sylwetke,ile wzrostu i wage,cos dobierzemy,zeby tu cos ukryc a tu pokazac ;)

Gość Różowy struś emu
Jestem gruba, mam 165cm wzrostu i ważę 88kg, ale że jestem zbita, ponoć wyglądam co najmniej 10-15kg mniej, tak że waga nie jest miarodajna... mam sylwetkę typu klepsydra, szerokie ramiona, średni biust, talię wąską w porównaniu z biodrami, dość długie nogi ale oczywiście nie szczupłe :( Bardzo długie włosy

Gość Różowy struś emu
A co sądzicie o sukienkach typu PRINZESKA? dzis odkryłam, że coś takiego istnieje... szara krótka prinseska jako bluzka, do tego czarne dość wąskie spodnie, jakieś (jakie?) buty i szara maynarka? Czerwone korale żeby ożywić?

Gość Różowy struś emu
Uuuuch jak mnie wkurza ta rekkama kontekstowa... ale jeszcze bardziej te wyskakujące okienka na dole z różową babką głaszczącą się po cyc... :o

Gość 150buff
najpierw się rozejrzyj jak się ludzie ubierają w tej korporacji. Niewykluczone, ze nie obowiązuje elegancki strój jeśli będziesz pracowała w back office. W korporacji, w której kiedyś pracowałam ludzie nawet w bluzach dresowych chodzili i nie było w tym nic dziwnego.

Gość Różowy struś emu
Nawet jeśli, to dres odpada :) poradzicie elegancki strój?

Gość marcela9090
W tym roku zaczęłam pracę w dużej korporacji, gdzie nie mogę pozwolić sobie na swobodny strój (wcześniej pracowałam w szkole jako nauczycielka i niekoniecznie musiałam ubierać się formalnie). Koleżanka doradziła mi Butik Lavend (http://lavend.pl/pl/i/Kontakt/15 ). Mają naprawdę duży wybór pięknych, klasycznych ubrań damskich.

Gość gość
Myślę, że warto sobie podjechać na Długą na Kleparz to Szafa Lilly. Sympatyczna obsługa, oryginalne ubrania, w tym teraz widziałam że mają mieć wiosenne pastelowe płaszczyki. Na stronie www.web.facebook.com/szafalilly/?_rdr są zdjęcia, można sobie podejrzeć. Sam butik jeśli chodzi o wystrój wnętrz i klimat robi naprawdę fajną atmosferę. Nie ma tego pośpiechu jak w centrach handlowych gdzie ciągle się za czymś goni i zakupy robi praktycznie w biegu.