Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienieneinienienienie

jestem rozczarowana wizyta u PSYCHOLOGA

Polecane posty

bylam po raz pierwszy w zyciu u psychologa, czekalam na wizyte ponad tydzien.... myslalam ze przeprowadzi na oczatku ze mna jakis wywiad/ankiete... ze wyslucha i doradzi... a ona? zapytala w czym problem... no wiec musialam jej opowiedziec o ostatnich miesiacach mojego zycia, po 45 minutach(nie dokonczylam opowiesci) powiedziala ze narazie konczymy wizyte... a ja na to: to nic mi pani nie doradzi? a ona ze narazie mnie wysluchala, umowilamnie na za tydzien i powiedziala ze wtedy zdecyduje czy bede do niej przychodzic czy odesle mnie do terapii od uzaleznien? no heloł ja nie mowilam tylko o uzaleznieniu(ktore nie wiadomo czy mam ) ale o problemach na innym tle... jestem rozczarowana... czy wy byliscie kiedys u psychologa?jak to wygladalo? moze lepiej od razu udac sie do psychiatry?

Gość Miiiiitra56
Ja zostałam zgwałcona u psychiatry, więc nie polecam :(

Gość worekodśmieci88
psychiatra da ci dragi :D

Gość gieorginia sołżenicyna
a byłaś prywatnie czy z NFZ?

Gość Prywatnie wszystko teraz trzeb
Co?? pewnie panswtowow??Idz prywatnie wtedy bedzie juz inna gadka

Gość ftjtufy
po co bylas u psychologa jak tu na kafe jest nas cala masa w czym problem? Doradzimy Ci co i jak

bylam na nfz, powiedziala mi na koniec:"dobrze,ze pani przyszla" w ogole na poczatku kazala mi opowiadac, ja mowie ze troche sie zejdzie a ona ze mamy czas...a po 45 min ze koniec... nie stac mnie za bardzo zeby isc prywatnie :(

Gość oceniacz uliczny
Jeśli mamy ci dobrze pomóc, musisz pokazać nam swoje cycki :classic_cool:

służba zdrowia z NFZ to urzędnicy, nie pomogą Ci :(

to wiec lepiej isc do psychiatry??

Gość ftjtufy
opowiadaj co Cie trapi, zobaczysz ze Ci pomozemy.

Gość ftjtufy
Tylko nie zapomnij o tym zdjęciu cycków

psychiatra przepisze ci leki. on nie jest lekarzem duszy, jak psycholog.

a nie możesz iść gdzieś indziej? Są takie ośrodki, poradnie ds. uzależnień

Gość ftjtufy
podszyw, wachaj psu dupe hehehehe

Gość ftjtufy
Pytałam teraz babci i powiedziała że najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest seks analny

u mnie w miescie jest tylko jedna poradnia, dobra pojde za tydzien jak mnie wysle do terapeuty od uzaleznien to ok jedne problem z glowy(choc ja nawet nie wiem czy jestem uzalezniona) ale mnie dreczy to co sie wiaze z alkoholem... bo gdy pije to mi odwala szajba kloce sie z chlopakiem nawymyslam roznych historii on nienawidzi gdy pije.... swoja droga mam problemy emocjonalne zbyt duze przywiazanie do chlopaka, ostatnio mnie zostawil (niby jestesmy na etpie godzenia- klotnie przez moje upicie sie) ale bylam w takim stanie ze nie wychodzilam siedzialam w lozku leki uspokajajace, nasenne...

tym bardziej psychiatra ci nie pomoże :( Może lepiej wstąpić do jakiejś organizacji? Jest tego od groma. Podobno wtedy jest łatwiej zerwać z nałogiem. W necie jest kilka testów, które sama możesz sobie zrobić. Ale potem koniecznie idź do specjalisty.

ale ja widze problem u siebie w glowie a nie w alkoholu..eh juz sama nie wiem...jestem bardzo ciekawa wizyty za tydzien... a mam powiedziec chlopakowi ze bylam u psychologa czy lepiej nic narazie nie mowic?? jesli skieruja mnie na terapie to co wtedy>??

up

ja mam doświadczenia z NFZ. NIGDY NIKT nie powinien chodzić na państwową terapię. NIGDY. NIKT. jasne??? takie rzeczy kosztują i trzeba sie z tym pogodzić. ale swoją drogą, chyba ciężko o dobrego terapeutę. ja mase pieniedzy płaciłam. wielkiej zmiany nie ma. delikatna jest, dostałam kilka rad. ale wciąz mam problemy w głowie. poszłabym gdzieś heszcze, ale wszędzie tylko drożej lub dalej od domu...

Gość przeciez psycholog to żaden
lekarz, nie chodź do psychologa bez diagnozy psychiatrycznej bo to bez sensu

Bądz cierpliwa-psycholog to nie cudotworca, potrzeba czasu, wizyta zazyczaj trwa 45 minut-na pierwszej wizycie zazwyczaj opowiadasz wlasnie-zawsze tak jest. na nastepnej juz bedziecie analizowac poszczegolne "problemy" czy cos co ona uzna za wazne do przeanalizowania. poczatkowe wizyte sa takie wlasnie do opowiedzenia problemu, a potem dopiero dalej...na efekty trzeba czekac miesiacami, psycholog tylko pomaga a reszta to nasza mobilizacja do zmiany:) powodzenia-wiem to bo sama chodzilam po drugie studiuje psychologie

Gość desperatka123654
mi pani psycholoh kazała mówic do krzesła i wyobrażac sobie ze to moja mama !!

no i co z tego? idziecie do psychologa a on ma swoje sposoby naukowe! nawet takie gadanie do krzesla to napewno mialo jakis cel, nie znam sprawy ale czasem trzeba tak dobitnie zeby cos zaobserwowac, wyladowac emocje itd...zaufajcie im skoro juz idziecie! jak nie wierzycie w ich pomoc to lepiej nie idzcie bo i tak wam to nie pomoze

ciekawe co dalej.... hmm a bym chciala konktretne rady...

Gość przeciez psycholog to żaden
jak chcesz konkretnej rady to gadaj z ludzmi a nie chodz do psychologa. psycholog Ci nie da porady. psycholog Ci bedzie macil w glowie bys sama dala sobie odpowiedz na swoje pytania. masz na to sile, czas energie?

Gość zxsaqw
A jak pójdzie do prywatnego to akurat jej przedłuży wizyte. Po 45 min albo po godzinie też przerwie i zainkasuje z setkę :)