Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alamapsa

DO KOMPETENTNYCH KATOLIKOW

Polecane posty

Gość Wasdon
@Laska Zgadzam się z każdym słowem twojej ostatniej wypowiedzi. Czy my toczymy jakiś spór? Bo nie zauważyłem. A co mi powiesz na temat Żydów, Węgier i Hiroszimy? ;-)

Gość alamapsa
„Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień Tym cytatem skończę moją dyskusję w tym temacie. Nie byłoby konfesjonałów, gdyby ludzie dzielili się tylko na niewierzących grzeszących lub nie i wierzących niegrzeszących. Nie wierzę, że jest człowiek na ziemi który nie grzeszy, Jan Paweł II też korzystał z sakramentu pokuty i pojednania, bo Bóg kocha nas miłością bezgraniczną i na każdym człowieku mu zależy dlatego daje nam szansę pojednania. Z kiełkowaniem zła to prawda, ale Bóg ma większą moc niż szatan i gdy człowiek żałuje to wybacza i zapomina (piszę to już abstrahując od mojego tematu) więc uważajcie bo pisząc tak przedkładacie moc szatana nad moc Pana Boga i jest to tak samo zgubne i niebezpieczne. Dziękuję wszystkim z dobrymi intencjami za odpowiedzi.

Gość siostra przełożona
ciesz się że nie jesteś w zakonie albo w seminarium, bo robiłabyś to ze świeczka albo z własną ręką.

Gość loekwiwsass
wiara bierze się z milosci do siebie. Jezus powiedział kochajcie się nawzajem i nie czyńcie mi żadnych podobizn, posażków itd. złoty cielec np. więc wynika z tego że masz kochać siebie najbardziej na świecie a nie boga.

Gość laska_supermenna
wadson chodzilo mi o ta twoja wypowiedz: "Uważacie, ze w innych stolicach europejskich wówczas nie grzeszono? Tylko w tej jednej Warszawie była taka Sodoma i Gomora? A co z Paryżem? Wyszedł z wojny właściwie bez szwanku. Von Choltitzowi powinni tam pomnik postawić. Nie wykonał rozkazu Hitlera o zburzeniu tego miasta. Wolał skapitulować. Pewnie paryżanie głośniej się modlili..." dlatego wypisalam 3 punkty, dlaczego wegrow, dlczego nie londyn.. skad my mamy niby wiedziec gdzie jakie grzechy ludzie popelniali i ldaczego akurat dzieje sie zlo tam gdzie sie dzieje, decyduja o tym konkretni ludzie,ich grzechy, konkretne sytuacje, czas, pogoda..itd itp

Gość a co mają zrobić
ci co ślubowali czystość? Myślisz, że oni są bez popędu? też latają do spowiedzi a ich inwencja w robieniu sobie dobrze musi być większa niż takiej przeciętnej pary która ma co gdzie włożyć.

Gość loekwiwsass
te katoliczki mają wyjątkowo niskie libido. Brak zaspokojenia seksualnego prowadzi do nerwicy. nie wierzę że się nie brandzlują

Gość laska_supermenna
alamapsa jesli bedziemy sie tylko opierali na tym cytacie odnosnie kamienia to nic zlego taki grzech :) skoro Jezus cos takiego powiedzial, do ludzi, przy grzesznicy, to znaczy ze kazdy grzeszy i nic w tym zlego. A tu nie o to w tym chodzi, nie nalezy czlowieka potepiac, ale tez nie tolerowac jego zlych uczynkow, grzechow.

Gość słodka dimetylotyptamina
To się w głowie nie mieści, jak można wierzyć w tak okrutnego Boga, zupełnie jak w absurdalnej wizji Starego Testamentu :O

Gość loekwiwsass
jak można spowiadać się z tego że czujesz popęd? Może jeszcze grzechem jest uczucie głodu albo robienie kupy.

Gość nfkj;dns
nie rzucam kanieniem nie zrozum mnie zle mowie tylko ze co zasiejesz to zbierzesz ''Kto kocha ojca lub matkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. I kto kocha syna lub córkę bardziej niż Mnie, nie jest Mnie godzien. Kto nie bierze swego krzyża, a idzie za Mną, nie jest Mnie godzien.'' musimy byc jak Jezus-ofiarni i czysci by byc godnym Jezusa-tak pisze w Biblii a tych slow sie nie podwaza

Gość loekwiwsass
od razu mówię że jak się nie zaspokoję to śni mi się wyuzdany seks i budzę się z orgazmem, czy to też grzech?

Skoro nie możesz obiecać poprawy to jak możesz żałować. Twoja spowiedź jest świętokradzka. Pod przykazaniami nie ma adnotacji dla wyjątkowych przypadków.

Gość loekwiwsass
Strasznie zachłanny ten bóg, pazerny.

Gość alaniemapsa
tak ale nie starczyło ci pobożności żeby nie użyć cudzego imienia. Mam nadzieję że cię za to ten twój Pan Bóg ukarze, bo w ten sposób przypisujesz wymyśloną przez siebie sytuację komuś, kto takie imię nosi. Wszystkiego najgorszego ci życzę.

Gość laska_supermenna
loekwiwsass jestem katoliczka i moje libido niezle by cie zaskoczylo :P na szczescie mam meza, kochajacego i dla niego zrobie wszystko :) w tych czasach,kobietom sie role pomylily jako nastolatki robia to gdzie i z kim sie da, a kiedy wychodza za maz zastygaja, czakaja na herosa , ktory bedzie je wielbil i szanowal a tu powinno byc wlasnie odwrotnie sex to naturalna sprawa, kazdy podejmuje decyzje w zyciu.Jesli wie ze sex jest mu potrzebny i nie umie bez tego zyc , nie pakuje sie do zakonu-proste niejedna mezatka bylaby lepsza wsciemieznica anizeli zakonnica :D i tu jest problem :(

Gość nfkj;dns
''Strasznie zachłanny ten bóg, pazerny'' szczegolnie wtedy jak konal na krzyzu za moje i twoje grzechy, prawda? jak mozna nie kochac tak pazernego Boga ktory wyrwal mnie z mocy zla

Gość loekwiwsass
no ale po co mieszacć w to boga. W nastolatkach budzą się hormony , tylko od wychowania zależy czy bedą się puszczać czy nie

Gość loekwiwsass
nie tylko on konał, wielu takich było i każdego dnia konają w imię ideałów

Gość laska_supermenna
alaniemapsa komu ty taka straszna klatwe rzucilas?komu ty tak cudnie zyczysz? przeciez tak nie wolno!

Gość loekwiwsass
jak mógł konać za moje grzechy 2000 lat temu? To jest nielogiczne i nieracjonalne ale przecież nie może być sprzeczne z wiarą

Gość loekwiwsass
każdy z nas skona, bez grzechów i z grzechami, wybieracie z Bibli kawałki które wam pasują. Zwierzęta też konają zażynane na wasze kolacje

Gość włłłłłaśnie
właśnie o to chodzi w wierze, że nie da sie zrozumieć jak to możliwe, że konał za moje grzechy tyle lat temu, do tego trzeba wiary

Gość alaniemapsa
tobie i wszystkim którzy uzywają imienia Ala oraz tym którzy tu swiadomie osobę o takim imieniu oczerniają. Niech wam się życie zawali, niech na was spadną wszystkie problemy tej osoby. Przeklinam was.

Gość loekwiwsass
ten wasz bog to tyran, jak mozna kogoś kochać i jednocześnie oczekiwać ciągle miłosci, wyłączności, uwielbienia.

Gość włłłłłaśnie
więc piszesz też o sobie, uważaj, aby się przeciwko Tobie coś nie odwróciło i mówię to z dobrego serca.

Gość nfkj;dns
nie ma znacznia czas znaczenie ma nasza postawa wobec rzeczy nam niepojetych, jakimi jest Milosc Boga ku nam-bezwarunkowa z Bogiem spotkac sie mozna na modlitwie-niech On Was prowadzi tak, jak prowadzi mnie nic sie nie rowna z Jego pokojem jaki w nas wylewa, z Jego niepojeta miloscia i milosierdziem nie watpcie!!!! rowniez nie poddawajcie w watpliwosc milosc Boza ku nam wzgledem waszych okolicznosci i klopotow zyciowych zbieramy zniwo wlasnych czynow....

Gość alaniemapsa
tak i z dobrego serca oczerniasz niewinną osobę. Przeklinam cię.

Gość loekwiwsass
o to chodzi w wierze, to taka zabawa dla dorosłych? pobawimy się w zakazy i nakazy i jak bedziecie ich nie przestrzegać to ześlę wam 10 plag. Nie dość że tyran to szantazysta

Gość laska_supermenna
alaniemapsa, przeciez to jest smieszne :D nie wiesz kim jestem, nie znasz mnie, ja ciebie , to tak samo jakbym rzucila klatwe na Romka , Haie, Kasie, Waldka, Grzesia :D a niech ma chlopak,laska, niech mu sie zycie zawali, niech mu reke oderwie, a co :D oj czlowieku, ty zebys tak komus na powaznie nie zrobil, bo bedziesz strasznie przez to cierpial :( oby ci Bog wybaczyl!