Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskada26

pomócie mi,co mi jest?jest tu jakiś lekarz?

Polecane posty

Gość bdgd
witam masz bardzo niepokojace objawy, tu nie ma miejsca na bezeceństwa o robalach, miałaś całkowite MRI? a ten od stulatków to F.V., dosyc znany już na kafe i gazecie.pl

Gość kaskada26
tak,miałam mri głowy i szyi, teraz czekam na badanie dopplerowskie przepływu krwi w tętnicach szyjnych,ale mam wrażenie,ze pewnie kolejne badanie wyjdzie dobrze a ja dalej będę się męczyć z tym.

Gość Gonda
kaskada26,no pewnie tak bedzie jak powiedziałąś

Gość pomaranczarniaaaaaa
a czy nikt nie pomyslal o czestoskurczach?? ja mialam wlasnie takie objawy zanim nie dostalam lekow. Jeden lekarz po minucie rozmowy stwierdzil nerwice, taki jasnowidz co wszystko wie bez zbadania chorego. Jakie masz tetno autorko, w spoczynku i po wysilku??

Gość Gonda
pomaranczarniaaaaaa,nerwica to oczywista oczywistość ze ma wpływ na organizm i to nawet wiekszy niz Ci sie wydaje:)tu nie trzeba minuty zeby to wiedzieć,ale jak widzisz osobe,a na slepo ????to jak Ty sobie to wyobrazasz???

Gość pomaranczarniaaaaaa
Jedno ale- poszłam do lekarza z wysokim tetnem a nie objawami nerwicy. Zwlaszcza, ze nie mam stresujacego trybu zycia i raczej jestem osoba bardzo spokojna. Po prostu miewalam kolatania i wysokie tetno, szybko sie meczylam i pare innych dolegliwosci, a lekarz mnie olal. Dopiero drugi, w tej samej przychodni zreszta, wyslal mnie natychmiast na ekg. Z ekg stwierdzil czestoskurcze i wyslal do kardiologa, a jak zobaczyl co jego kolega po fachu wpisal w karte, zalamal rece. Tyle na temat podejscia niektorych lekarzy. Autorko, a moze holter??

Gość Gonda
Jedno ale- poszłam do lekarza z wysokim tetnem a nie objawami nerwicy,a czy to nie jest objaw nerwicy???:D

Gość pomaranczarniaaaaaa
Jest jednym z objawow. Kardiolog wykluczyl nerwice. A swoja droga, ciekawe dlaczego wysokie tetno zwala sie na nerwice?? Przeciez nerwica to nie tylko wysoki puls. Przeciez dochodza do listy objawow rozne fobie, zaburzenia snu i wiele innych. Ja spie jak zabita:D

Gość Gonda
U kazdego człowieka nerwica moze uderzyc w innym punkcie,nie wyszystkie takie same objawy wystepuja u kazdego nerwicowca,nie trzeba sie denerwowac na dany moment by miec objawy nerwicy,nerwica to dolegliwosc uczuc i emocji,które sa przechowywane od samego urodzenia,w podswiadomej czesci mzgu

Gość pomaranczarniaaaaaa
I tym oto sposobem, wszyscy mamy nerwice... No wybacz, ale nie dam sobie tego wmowic. Idac tym tokiem rozumowania dochodzimy do wniosku, ze cale spoleczenstwo powinno leczyc sie na te chorobe. A, no i na robale, przeciez kazdy je ma. Poza tym autorka gdzies nam zniknela.

Gość Gonda
pomaranczarniaaaaaa,nie prawda,złym tokiem rozumowania poszłas,wiekszosc społeczenstwa ma nerwice,co nie oznacza ze wszyscy,to jest dardziej dolegliwosc a nie choroba,nie wszyscy przeciez nie radza sobie z uczuciami:)oj oj

Gość pomaranczarniaaaaaa
A ja akurat sobie radze. Tylko nie podoba mi sie, jak ktos wciska mi jakas chorobe na sile. Widzisz, lecze czestoskurcze i wysokiego tetna nie mam. Gdyby to byla nerwica to mialabym inne objawy, ktorych by nie lagodzily leki na serce.

Gość Gonda
pomaranczarniaaaaaa,no nie wiem czy sobie radzisz czy nie,bo Cie nie znam,to jeszcze pewnie dalej w zyciu sie okaze,nikt tu Ci niczego nie wciaska,chyba ze kekarze,którym nie umiesz sie przeciwstawić,no niestety,ale czesto tak sie zdarza ze mamy jedna dolegliwosc nerwicowa,która próbujemy leczyc farmakologicznie,oczywiscie złagodzi to objaw,ale spróbuj odstawic tableki???to wróci z wieksza siła,nie musza wystepowac inne objawy

Gość pomaranczarniaaaaaa
Czekaj czekaj ale ty mi nadal sugerujesz nerwice. I jak sobie wyobrazasz odstawienie lekow prz tetnie 160- 180 w spoczynku?? Jeszcze sie nie wybieram na tamten swiat. Po lekach nie mam zadnych dolegliwosci i nie chce tego zmieniac. Wybacz, ziolkami tetna nie obnize.

Gość Gonda
A widzisz,a widzisz,czyli musisz brac chemie,zeby utrzymywac w ryzach parametry,wiec nie jestes wyleczona,Ty sie z ziółek nie smiej bo niektóre z nich sa silniejsze niz Ci sie wydaje,ale wystarczy moze cos zmienic w swoim zyciu,a obejdzie sie bez tabletek:)

Gość kkjkjjjj
a moze poprostu masz jakiś utrudniony przepływ tlenu z płuc do krwi tkanek? Robiono ci kiedykolwiek spirometrie? Ja mam za mełe pęcherzyki płucne w stosunku do wielkości całego organizmu i po każdych ćwiczeniach kondycyjnych dochodziłam do siebie 2 dni... :/

Gość pomaranczarniaaaaaa
Jak dluzej tu posiedze, to na pewno dostane nerwicy. O ziolkach natomiast wiem duzo, poniewaz wiekszosc przeziebien, chorob lecze wlasnie domowymi sposobami. Raz w zyciu wzielam antybiotyk, leczac zakazenie od glupiego ugryzienia. I o dziwo prowadze baaardzo zdrowy tryb zycia, az sie kardiolog zdziwila, ze mloda osoba w tych czasach tak zyje.

Gość Gonda
pomaranczarniaaaaaa,nie prawda,nie masz powodów dostac nerwicy siedząc tutaj,no nie wiem,czy taka bystra w ziółkach jestes,bo nie wiesz pewnie co to jest Unkaria Wilkakora ,a ziółek na swiecie mamy takie ilosci ze pewnie kilka tomów ksiazki ,same ich opisy by zajeły,:)

Gość gimigimigimi
Pomarańczarnia ma wysokie ciśnienie bo wpierdziela sam syf, więc niech się lczy tą chemią, będzie miała bliżej na tamten świat.