Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaakkkkkkkkk

Co moge zrobic zeby nie isc siedziec?

Polecane posty

Gość ZNÓW O TYM SAMYM MOWA?
Wcześniej o tym bandziorze pisała jego dziewucha, teraz zmieniła,że niby on pyta? Narozrabiał, napadał, kradł, bił taksówkarza to teraz z pierdla nie wyjdzie.Kartofle będzie na pewno gubił, jak ktoś o tym napisał wcześniej.Same korzyści będzie miał, wyjdzie bogatszy o doswiadczenia bo z HIF-m .Nie żal mi żadnego bandziora! Gdybym był ministrem Sprawiedliwosci wprowadził bym takie kary,zrobil czystkę że byłoby bezpiecznie! Pocieszające jest że dużo wyrokowców wyjechalo do Irlandii, tam teraz się słyszy o kradzieżach napadach, rozbojach przez Polaków.Z mojego osiedla ponad połowa wyjechała i wreszcie jest spokój! Dziewucha zejdz z afisza bo to nic nie da że bedziesz zasmiecała forum swoimi pytaniami.Na bank facet pójdzie do pierdla na długie lata! Tak przynajmniej powinno być!

Gość prowo!!!!!!
pamieta, pamieta, bo twierdzi, ze tylko dwa razy kopnal. O dwa razy za duzo, a zreszta widze, ze to prowokacja craazyy udziela sie w tym temacia, a potem pisze jako autor, a nie zmienia nicka i to smieszne tlumaczenie pod spodem. Koles ktory mialby problemy z prawem szukalby pomocy gdzie indziej, bo coz my mozemy wiedziec. Nie sadze by tu prawnicy siedzieli, no moze jacys studenci prawa, ale widze, ze nikt taki sie nie udzielil. Takze nasze rady sa gowno warte tak naprawde. Po za tym rzeczywiscie przypominam sobie wczoraj dziewczyna pisala tego chlopaka ze martwi sie, ze pojdzie siedziec. To znaczy i teraz to pisze. Glupia, durna prowokacja.

:( moja matka nawet nie przyjechala z Holandii i ma na mnie wyjebane ... ;/ adwokacine nie mam z urzedu tylko za hajs, ojciec placi , a kuratora kiedys mialem po tym pierwszym incydencie

:( moja matka nawet nie przyjechala z Holandii i ma na mnie wyjebane ... ;/ adwokacine nie mam z urzedu tylko za hajs, ojciec placi , a kuratora kiedys mialem po tym pierwszym incydencie

Gość lalalalalaaaaaaaa
Mój kumpel odsiaduje wyrok 2 lat za malwersacje finansowe.Siedzi pół roku i mówi ,ze juz napewno nie bedzie tym samym człowiekiem ,ktorym byl.Wiezienie i to co sie tam dzieje ,siada tak na psychike ze szok.Podobno to co widzimy na filmach to pestka wporównaniu z tym,jak tam naprawde jest.Mówił mi,że jest tam traktowany gorzej niz pies.Zycie mają tam tylko konfidenci.O tym,czy jest tam molestwoany nic nie mówił ale to chyba oczywiste,ze gdyby cos sie tam takiego działo-nie powie mi.

naprawde? no kurwa traz to juz nie wiem jedni pisza ze nie jest zle bo pewnie chca mnie pocieszyc a tam w pierdlu pewnie siedzieje i to mocno ;/ nie rozumiem, jak mam sam dobrowolnie sie poddac karze i isc siedziec z wlasnej woli? co wy gadacie?

lalalalaaaaaaaaa a gdzie siedzi twoj kumpel? tez jest mlody?

Gość lalalalalaaaaaaaa
Kumpel ma 36 lat i siedzi w Gdańsku.

Gość Szara88
Nie chcę już komentować Twojego postępowania bo jest ono dla mnie kompletnie niezrozumiałe. Jak można się nie pilnować mając zawiasy?! Przede wszystkim należy przyznać się do winy. Nie ma co kłamać i mataczyć bo i tak fakty są znane więc to nie pomoże, a na pewno zaszkodzi. Przez kłamstwa jesteś niewiarygodny więc jak ktokolwiek może Ci wierzyć, że za kilka dni nie obijesz kolejnej osoby. Musisz mieć świadomość, że w tej sprawie jesteś winny i nie ma co tego kryć. Co do kolegów to zawsze tak jest, że się wspólnie nabroi a potem mają Cię gdzieś. To są właśnie Ci wielcy przyjaciele od wódki! Mam nadzieję, że na przyszłość będziesz lepiej dobierał kolegów. W Twojej sytuacji należy okazać skruchę i żal, a nie kłamać że się nie pamięta. I tak już na koniec. Weź się chłopie w garść. Jesteś młody, nie marnuj sobie życia. Bo koledzy od picia i imprez się wypną, a Ty zostaniesz sam. Już wiele takich przypadków widziałam. Trzymaj się.

Gość nie dostałeś wezwania
nie rozumiem po co wypowiadaja sie tutaj półgłówki z tekstami pójdziesz siedziec bo to i tamto , to sa tylko wasze pobożne życzenia! nagle wszystkie oszołomy z ''pcimia'' na kafe znaja prawo ! chłopak ma szense wyjść z tego cało pod warunkiem ze zacznie współpracować z prokuratorem , powiedzieć całą prawde kryje kumpli którzy wypieli się na niego .... przemysl to czy warto nadstwiac się za takich znajomych ?

Gość johny ahny
A skad my mamy wiedziec co dzieje sie za murami? Nam na szczescie nie grozilo nigdy cos takiego i nie dowiemy sie jak tam jest. Ty tez sie nie dowiesz. Moze lepiej na osiedlu poszukaj kumpli ktorzy mieli problem z prawem. Opowiedza jak jest. Bo ja nie wiem i nie umiem ci powiedziec co Cie tam czeka. Kolorowo na pewno nie bedzie, w koncu to wiezienie. Musisz po prostu twardo to zniesc, a po sposobie Twoich wypowiedzi widze, ze raczej miekka dupa jestem trzesaca portkami. Takze latwo tego nie zniesiesz chocby to mialbyc rok. Najwiecej zalezy od tego z kim ci przyjdzie siedziec. Tam nie bedzie ludzi, ktorzy tylko po alkoholu sa źli i zrobili glupi wystepek. Beda ludzie ktorzy z zimna krwia znecali sie nad swoimi ofiarami, pastwili, zabijali. znecali sie, gwalcili, i siedziec jak przyjdzie z takim to nie bedzie przyjemne, szczegolnie ze charakter masz ciotowaty to sie nie dogadasz z tymi osadzonymi.

Gość Szara88
Jeśli będziesz kłamał to pójdziesz siedzieć i nikt nie będzie się litował. Dobrowolne przyznanie się do winy na pewno pomoże. Jeśli pójdziesz siedzieć to z niższym wyrokiem.

Gość to wszystko co napisałes
nie trzyma sie logiki, pobiliście taksówkarza we trzech a on zeznał na policji ze tylko ty ? dlaczego ?

ale ja naprawde nic nie pamietam

Postępowania takiego jak Twoje nie wolno tolerować. Mam nadzieję, że długo posiedzisz. Ciężko na to pracowałeś i w pełni zasłużyłeś.

Gość jest wyjście
masz matke w holandii ? przenieś się tam i olej nasz chory kraj

matka zostawila mnie jak mialem 12 lat, ma swoja rodzine i huj z nia bo ma na mnie wyjebane ;/ najgorrsze ze ja naprawde nic pamietam jak to bylo, tak bylem najebany

Gość powiem ci cos///
mój ex facet siedziałam, pamiętam jak do niego chodziłam na widzenia i jedyne ci do dziś pamiętam to okropny smród bo rzadko więźniowie się myją, łazienka raz na tydzień a w celi tylko kran z zimną wodą

Gość Szara88
Ale przecież pisałeś, że dwa razy go kopnąłeś. Więc pamiętasz czy nie?

Gość kratkowiak
miękka pipka z ciebie i wyobrażam sobie, że sam bałbyś się kogokolwiek palcem ruszyć a w grupie jesteś gieroja co bije słabszego w pierdlu od razu cię wyczują i spokoju mieć nie będziesz a pała w twojej dupie to jest najlepsze na co możesz tam liczyć TYLE

Gość powiem ci cos///
żle mają ci, którzy siedza za np. znecaniem sie nad dziecmi czy wykorzystywaniem seksualnym, ale oni pewnie sa odizolowani. Generalnie sa 2 podziały na tych grypsujacych i nie gryspujących. Grypsujący trzymają się razem, moj ex byl przez chwile grypsujacy, ale stwierdzil ze to malo oplacalne, bo musisz się stawiac i raczej jestes po stronie tych awanturujących się, więc nie masz dobrych opinii u wychowawcy a co za tym idzie, wokanda, przepustki itp. Moim zdaniem nie ma co się obawiać i tyle.

kumple mi mowili ze dwa razy go kopnolem

mi mowili ze mam isc do grypsujacych wlasnie tam trzeba komus dojebac i pobic ale podobno jest lepiej i latwiej przetrwac

Gość pojdziesz siedziec
poszukaj sobie w necie, poogladaj filmy to zobaczysz ale wlasciwie po co i tak niedlugo na wlasnej skorze sie wprzekonasz jak to jest cwelu

wole uslyszec jak tam naprawde jest od ludzi, dlatego tu pisze i pytam bo moze ktos mial z tym stycznosc lub slyszal, jak jest w polskich wiezniecniach tak naprawde

W piatek dostalem wezwanie na sprawe :( adwokat moj jest niby dobry ale z tego co wiem i tak pojde siedziec ;/ nie wiem co robic, boje sie gdzie mnie przydziela... kolezka mowil mi ze mam isc do grypsujacych.. kurwa nie poszedlem do szkoly wczoraj mam jakiegos dola teraz czy ja pojde siedziec od razu po sprawie? bo sprawe mam na poczatku grudnia :(

Gość dzien jak codzien
nie wiem jak to jest ale kumpel mojego brata poszedl siedziec tego samego dnia co mial sprawe, ale on poszedl za handel narkotykami

W piatek dostalem wezwanie na sprawe adwokat moj jest niby dobry ale z tego co wiem i tak pojde siedziec ;/ nie wiem co robic, boje sie gdzie mnie przydziela... kolezka mowil mi ze mam isc do grypsujacych.. k**wa nie poszedlem do szkoly wczoraj mam jakiegos dola teraz czy ja pojde siedziec od razu po sprawie? bo sprawe mam na poczatku grudnia ...... osz kurwa czyli jednak moga mnie zwinac tego samego dnia? :( niech ktos jeszcze sie wypowie w tymb temacie bo juz psycha mi siada a co dopiero potem

Gość zuzzzzzu\
pupulkę umyć pachnacym mydelkiem

Gość narozrabiałeś niestety
chlopie może nie będzie tak źle, okaż skruchę, przeproś zeby sąd widział ze naprawdę żałujesz to moze Ci się upiecze albo pójdziesz na krótko, np 5-6 miesiecy. gówniarz jesteś a to też działa na Twoją korzyść