Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaakkkkkkkkk

Co moge zrobic zeby nie isc siedziec?

Polecane posty

Gość ojrropgjeaporjgpeorjgpoe
Berdzo dobrze, ze pojdziesz siedziec, baranie jeden. Ostrzezen juz bylo dosyc - wyroki z zawieszeniem. Jezeli wyobrazales sobie (nawet jezeli teraz ze strachu jestes pelen skruchy), ze piesciami i rozbojem przejdziesz przez swiat na koszt innych ludzi, to teraz pora za to zaplacic. Ciesze sie, ze przynajmniej jeden prymitywny i pospolity chuligan przez pewien czas nie bedzie mogl sie rozbijac i robic innym krzywdy, bo go zamkna za kraty. Wykorzystaj ten czas aby zmadrzec - moze nauka jakiegos zawodu ????

Gość narozrabiałeś niestety
można mieć nawet KLIKA wyroków w zawieszeniu, więc takich ostrzeżeń można miec wiele, więcej niż 2, także teoretycznie jest dla niego szansa, ale nawet jesli Ci się upiecze to naprawde przemyśl swoje życie i zmień się- niech ta cała sytuacja będzie nauczką

Gość drgdfh
autorze ja nie wiem o co Ci chodzi. Pobiles człowieka. Ty nie masz prawa nikogo dotknąć nieważe czy Cie zdenerwował czy nie. Alkohol nie jest zadnym usprawiedliwieniem. Tym bardziej ze miałes zawiasy. Wyobraz sobie ze ktos podchodzi do ciebie i prosi o ogien ty mu mówisz ze nie maszi on ci wtedy daje po pysku????? Ogarnij się. Za niewinność nikt cie do pierdla nie wsadzi tylko za coś co zrobiles i tyle. Jestes doroslym czlowiekiem.

Gość helha i dzol
nie pujdziesz siedziec od razu, bo odpowiadasz z wolnej stopy. tez bym nie liczyla na zawiasy, nie pozostaje ci nic innego, jak przyznac sie do winy, wyrazic skruche,przeprosic,zaproponowac zadoscuczynienie. innej opcji nie ma. co to za młodziez w dzisiejszych czasach? tak sobie isc i pobic taksowkarza, ktory odmowil kursu, bo mieliscie rpzy sobie lakohol? czy to jest normalne?! ja sie az za glowe zlapalam. nie meiszkam w poslce, ale moherem tez nie jestem. wszedzie sa rozboje, ale to co czytam,mnie zalamuje. chlopie, przyznaj sie, przepros i modl o cud.

Gość helha i dzol
milo byc "nie pojdziesz":)

skoro moj adwokacina pisze ze pojde siedziec to pewnie pojde :( ale sie cholernie boje i zaluje no glupi bylem .. teraz tylko czekac bo wyrok juz jest na mnie mozna powiedziec i zycie czeka za kratami :( nie wiem ... kasy tyle poszlo na adwokata, zycie zmarnowane... niektorzy hakdluja dragami i robia przekrety i nie ida siedziec a ja pojde, co coz za to co zrobilem musze terz zaplacic :(

no korw i zycie mam zmarnowane nawet jk wyjde to bede sam w zyciu bo kto bedzie chcial byc ze skazancem, i kto przyjmie mnie do pracy... nikt :(

Gość vin80
gnij w pierdlu śmieciu!

Gość ale jazdaaaa
no bez takich wyzwisk... koles raczej pojdzie siedziec ale pewnie na 8 mesiecy bo takie mial zawiasy

ale jak ja mam sie przyznac skoro nic nie pamietam pustka w glowie

a co by sie stlao gdybym sie nie stawil na sprawie? odbyla by sie beze mnie?

Gość dolina i gory
moj chlopak jak mial 19 lat pobil tak chlopaka ze wybil mu sledzione ... siedzial 9 miesiecy a potem wyszedl na warunkowym za dobre zachowanie .... niestety pare miesiecy pozniej okazalo sie ze ktos podpalil 2 bardzo drogie samochody moj facet byl wtedy u mnie a tylko dlatego ze koles byl podobny do niego ... moj ma do dzisiaj o to sprawe ... chujowa sytuacja

Gość dolina i gory
idz do grypsujacych... jak pojdziesz gdzie indziej bedziesz zabawka ... grypsujacy jest vipem mozna tak powiedziec ... ale jak nie bedziesz grypsowac i tak z ciebie frajera zrobia ... zreszta ogladnij sobie film SYMIETRIA

Gość słuchaj stary
a kiedy było to pobicie taksówkarza? ile miesiecy temu?

Gość nic ci nie będzie
ostatnio był taki program. Dwóch młodych gostków pobiło na śmierć niewinnego chłopaka i do dziś chodzą na wolności. Rodzice zamordowanego poszli z tym aż do telewizji bo nie zanosi się na to żeby tamci mieli ponieść konsekwencje. To co dopiero tam jakieś twoje występki

Gość takaTamJednaSmutna
Możesz dostać 2-3 lata. Spróbuj poprosić Sąd że chcesz to odpracować społecznie. Niech dadzą ci kuratora. Mi groziło 8 lat (rozbój),mojej koleżance również 8 ( 3 rozboje). Ja odsiedziałam 2 mies,ona 7...i obie dostałyśmy po równo 2 lata w zawieszeniu na 5. I gdzie tu sprawiedliwość? :(

Gość jojojjooj
boje sie ze za tego taksowkarza moga ci piatke nawet dojebac .. no chyba ,ze sedzia bedziee spoko nie bedziesz sie awanturowal i gadal ze sie zmienisz 2-3 biorac pod uwage twoj wiek moze nie bedzie tragicznie . dasz sobie rade na grypsownie nie idz na frajera tez nie bron boze badz neutralny to najlepsze co mozesz wybrac zeby cie nikt nie chcial tam dojechac . co to tego kiedy cie wsadza do ppuchy to od razu po wyroku cie zawina . farcik stary

Gość takaTamJednaSmutna
aaaaaaaaaaaakkkkkkkkk nie będziesz skazańcem. Może ja nie siedziałam długo ale jak widać jakoś sobie radzę w życiu. Chociaż początki po wyjściu były trudne bo stałam sie jeszcze gorsza a więzienia niby resocjalizują...gówno prawda. Ale już się uspokoiłam,jestem pogodną miłą dziewczyną i nikomu nie wadzę :) żałuje że dałam się namówić na ten rozbój no ale cóż. Za błędy młodości trzeba płacić,czasem gorzko i słono. Jeśli wiesz gdzie przebywa ten taksówkarz idź do niego i spróbuj porozmawiać i wybłagać go,choćbyś się miał przed nim rozpłakać i wziąść na litość to co ci człowieku zostało? Jak nie będzie chciał wysłuchać to przygotuj sobie wcześniej list i poproś go żeby chociaż to przeczytał i odejdź. Oczywiście w liście przepraszaj i jeszcze raz przepraszaj. Przyznaj się że jesteś głupim dzieciakiem który chciał się popisac przed kolegami i nie wiedział że sprawa zajdzie tak daleko,że chciałbyś cofnąć czas itp itd. Spróbuj,co masz do stracenia?

Gość jojojjooj
co do twojego pytnia sprawa sie nie osbedzie mozesz wyjebac za granice ale wtedy jak wrocisz bedziesz mial tu kambodze chyba ze 'sie tam zmienisz' jak kumaty jestes to zalapiesz

Gość takaTamJednaSmutna
Aha,i gościa którego okradłam wybłagałam. Przyszłam do niego z kwiatami i przeprosinami. Domagał się sporego odszkodowania. Ale po moich przeprosinach wszystko odwołał.

Gość zależy na jakiego trafisz
oszołoma sedziego mi dojebali za posiadanie pół lufki zioła tj. 0,1 gr śladowa ilość znikoma na dwa buchy 8 miesięcy w zawieszeniu na 2 lata oraz 1000zł grzywnej i teraz najlepsze; sprawa odbyła się zaocznie jakoś tak wyszło ze w między czasie zmieniłam adres , nie zameldowałam się itd i po 2,5 roku zapukały do moich drzwi psy z nakazem areszt . za nie zapłacona grzywne ,przeczytali mi ten wyrok i tamten zaoczny choc on juz wtedy skończył się i zrobiłam oczy jak 5 zł , przez prawie trzy lata zyłam w nieświadomości ze mam zawiasy ,zapłaciłam grzywną i sprawa rozeszła się sama , złodziejski kraj

Gość słuchaj stary
może Cię nie wsadzą, kiedy sprawa?

Gość vin80
Ciekawe czy bylibyście tacy wyrozumiali, jakby to bezmózgie bydle pobiło po pijaku Waszą matkę na przykład... Bardzo ciekawe.

sprawa jest 6 grudnia, nie moge do niego isc i go blagac o przebaczenie, mam zakaz zblizania sie do niego na 30 metrow, mialem kiedys 2 kuratorow mowisz ze krotko siedzialas i jak wyszlas to bylas juz inna osoba? podobno w grypsujacych lepiej, ale tam niby trzeba ludziom dojebac i podobno gorzzej tam z wyjsciem za dobre sprawowanie

grozi mi od 2 do 12 lat

Gość słuchaj stary
ale kiedy było to pobicie taksówkarza? jak dawno?

Gość słuchaj stary
to moze dowiedz się jaki jest jego adres i wyślij list!

a to pobicie bylo drugiego wrzesnia

jaki list? z przeprosinami? jego zona powiedziala ze jak bedziemy probowac zalagodzic sytuacje to i tak nic nie wskuramy i od razu pojdzie powiedziec psom

kumpel jeden tez dostal za rozboj, a drugi za pobicie i rozboj. ja za rozboj, ale mam jeszcze zawiasy za rozboj 8 mcy w zawieszeniu na 2 lata... dlatego podobno nie mam szans i bede siedziec :(