Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimowy-plemniczek

Czy o ciąże tak trudno, a może coś ze mną nie tak? ON.

Polecane posty

Gość Anonimowy-plemniczek

Witajcie, Mam 18 lat z kawałkiem, od około 4 miesięcy kocham się z dziewczyną bez zabezpieczenia, dość często, w dni płodne jak i nie płodne - chodzi o mnie i moje zaniepokojenie nasieniem : x. Otóż, Nie piszcie mi, że jesteśmy głupi, uczę się zaocznie posiadam prace w której wyciągam ok 8 tys. /mc, stać mnie na utrzymanie siebie , narzeczonej, samochodu i ewentualnie dzieciaka!. Głównie rozchodzi się o to, że kochamy się systematycznie, nie zwracając uwagi na dni płodne czy nie płodne, aczkolwiek średnia wychodzi min. 2 x na tydzień, wychodzi to wszystko samo z siebie, to nie są jakieś zawody czy inne gierki, po prostu .. : ) Mija tak czwarty miesiąc, w sumie teraz pod koniec wypada już 5ty seksu bez zabezpieczenia u mnie jak i u niej, żadnych kondomów, tabletek czy seksu przerywanego, a ciąży jak nie było tak nie ma. Nie to, że coś planujemy po prostu, nawet jeżeli by się pojawiło nie zrobiło by to nam żadnego utrudnienia, nie piszcie, że mam jeszcze czas, jestem nie dojrzały itd. W życiu doszedlem do wszystkiego sam, od 16 r życia sam na siebie zarabiam, dodatkowo dokładam się dla rodziców, mimo, że tego nie chcą i nie potrzebują, ale nie lubie żyć jak darmozjad. Nie w głowie mi balangi, przekręty, wandalizmy itd. na to był czas, byłem bardzo aktywny w wieku gimbusowym.. . Teraz czasem sobie wyskocze z narzeczoną do kina, na jakąś dyskoteke czy na jakiś pikniczek, życia po prostu poza nią nie widzę! Tak czy inaczej, czy jest to normalne, że ciąży jeszcze nie było? Czy obawiać się że jestem niepłodny lub jeszcze gorzej bezpłodny, czy po prostu nie tak łatwo o dziecko? Sam już nie wiem czy ze mną jest coś nie tak.. . Ani nigdy nie dostałem kopa od koleżanki w krocze, nasienie wygląda na odpowiednią konsystencje według ksiązek, i innych badziew... . Zażywam jedynie Unidox Soultab ponieważ po wysiłku fizycznym na 2 dzien pojawia mi się jedna lub dwie krostki, i zalecił mi ten lek w dawce 50mg dziennie derm., Wzwód mam normalny, nie wiem już sam, aczkolwiek głupio mi iśc w tym wieku na jakieś badania płodności, bo bym się chyba na myśl braku możliwości przekazania genów dalej, spełnienia najlepszego prezentu jaki moglbym dac w przyszlosci swojej kobiecie.. . Dziękuje za uwagę .. .

Gość NIEZAPOMINAJKA?
Po 1 bez paniki ;) po 2 ludzie nieraz STARAJĄ się o dziecko rok czasu mimo, że wszystko z nimi w porządku także 4 miesiące przypadkowych starań to nie tak dużo. 3. Nie musi być to Twoją winą. Może jeśli już realnie i świadomie będziecie sie starać o dzidzie i nie będzie wychodzić to niech dziewczyna zrobi test owulacyjny ew drożnośc jajowodów. 4. Ciąża to nie taka prosta sprawka i nie każdy ma ją na zawołanie. To, że nie ma dziecka mimo, że się nie zabezpieczacie to jeszcze nie powód do zmartwień. 5. Troche przesadzasz, więc wrzuć na luz. 6. Powodzenia.

Gość Perw mobilna
W przypadku zdrowej pary przy pełnym stosunku w trakcie dni płodnych prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wynosi 25-30%.

Gość natalie_r1104
myślę że najważniejsze jest Twoje podejście, moim zdaniem zdrowe. 4m-ce to krótki czas starań więc więcej wiary i będzie dobrze :) po roku możesz zacząć chodzić na badania

Gość kfl;kdfl;kf
Za wczesnie na zamartwianie się, ale jeżeli to jest dla ciebie jakiś problem możesz po prostu wykonać badanie nasienia, to nic nie boli ;) i niewiele kosztuje. Uspokoisz się.