Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Lilith 666.

Dlaczego wierzycie w Boga, mimo iż on nie istnieje??

Polecane posty

Gość ona Teolog
BÓG ISTNIEJE

Gość morhiba
Kk robi samo zło- powoduje katastrofajna sytuacje w sluzbie zdrowia , masywne bezrobocie i dyskryminacje kobiet

Gość morhiba
klery to szkodniki

Gość john legend
to prawda. Bog istnieje i zycie po smierci. Szukajcie Boga i modlcie sie.

Gość morhiba
a świstak siedzi i zawija...

Gość dobre pytanieeeeee
osobiscie jesli przeczytam najczarniejsza prawde o kosciele katolickim,prawoslawnym,protestanckim,baptystycznym czy tez zielonoswiatkowym, nie odsunie mnie to nawet o jeden procent od milosci jaka mam w sobie ku Bogu :) Poniewaz odnalazlam Boga i kocham Go calym sercem ufam,wierze, jestem cierpliwa czekam-cuda sa juz w drodze-to wiem Bog dla mnie wielkie cuda juz uczynil a wieksze mnie jeszcze czekaja rozdziera mnie radosc w sercu :) chcialabym sie tym dzielic z innymi i mowic jaki Bog jest wspanialy i ze z tymi wszystkimi ksiazkami oczerniajacymi koscioly nie ma on nic wspolnego

Gość kirinn
ksiązki nie oczerniaja sa oparte na zrodlach -młot na czarownice to przeciez przez dwoch dominikanow zostął napisany- i dobitnie pokazuje nienawisc Kk do kobiet- czysty fakt

Gość dobre pytanieeeeee
niech sobie beda oparte na czym chca zaufajcie Jezusowi On daje najwieksze skarby na tym swiecie kazdemu z nas wystarczy zaufac

Gość dobre pytanieeeeee
pewnie gdybym sobie glowe ladowala jakimis religijnymi pismami to tez bym nie umiala znalezc drogi do Boga ale wlasnie dlatego zostawilam wszelka religie i wyznanie i oddalam sie w rece Boga w 100 % poniewaz religie i wyznania mnie bulwersuja i nieraz nie pomagaja wcale znalezc droge do Jezusa

Gość solveigaa
w biblii Jezus wygonił przekupniow ze swiątyni a obecnie księza woza swoje tłuste dupy i brzuchy wypasionymi brykami

Gość dobre pytanieeeeee
czy bylo warto? w pelni !!! i nie zamienie swojej wiary za zadne skarby na tej ziemi

Gość dobre pytanieeeeee
wystarczy szczerze w sercu powierzyc swoje zycie Jezusowi uczynic Go Panem swojego zycia z WIARA I UFNOSCIA i pozwolic Bogu dzialac - a bedzie dzialac pokaze swoja milosc i jak jestesmy wazni dla niego-tak bylo ze mna

Gość dobre pytanieeeeee
WY tez jestescie WAZNI dla Boga :)

Gość dobre pytanieeeeee
nie osadzajcie ksiezy-to tacy sami ludzie jak i my-taka jest prawda, nie maja w sobie swietosci,potykaja sie czesto,zloszcza,bladza,grzesza tak samo jak kazdy czlowiek nic ich od nas nie odroznia i tak jak kasiadz tak i my powinnismy poszukiwac naszej swietosci,dazyc ku Bogu pamietajcie-tym co nas oddziela od Boga jest grzech...

Gość dobre pytanieeeeee
grzech w kazdej postaci o jakiej mozecie w tym momencie pomyslec

Gość morhiba
księza każa miec stado dzieci -choc to zwykle bieda i zmuszaja patologów do rodzenia odcinajac ich od kontroli urodzeń

Gość morhiba
Kk to samo zło

Gość exekutor
wiele osob cierpi choc sa dobrymi ludzmi, najabardziej boli ze dzieci, teza z Bog istnieje jest smieszna, czyli wynika z tego ze jedni sa adorowani przez Boga zyjac zawsze z gorki a drugich Bog obdarzyl nienawiscia zsylajac na nich choroby, człowiek ktoremu sie dobrze wiedzie stwierdzi ze Bog istnieje, a ten ktory jest dymany przez zycie, rodzi sie chory przewaznie powie ze nie

Gość morhiba
rejkjavik -ty chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem-- Sw Tomasz byl zaciekłym antyfeminista -a t y bredzisz,,gdyby sw tomasz glosil podobne tezy , nigdy nie zostałby beatyfikowany-dobre sobie wszyscy, swięci -starozytni, sredniowiczni i pozniejsi byli antyfeministami a jakos zostali swiętymi-Kk do dzis jest sredniowiecznym antyfeminista wiec dawniej tym bardziej-no i sw tomasz napisal jeszcze- ,, wartośc kobiety polega wyłącznie na jej zdolnościach rozrodczych i mozliwosci wykorzystania do prac domowych,, tu nie ma mowy o zadnym janie chryzostomiie pasku, o czym ty bredzisz? św Jan chryzostom -349-407-napisał,, spośrod wszystkich dzikich bestii, najbardziej szkodliwa jest niewiasta. kobiety zostały stworzone wyłacznie do zaspokajanie meskiej żądzy-Kk jest ciemny jak w sredniowieczu

Gość dobre pytanieeeeee
executor wypisujesz jedna nieprawde na temat Boga poniewaz nie rozumiesz-po prostu najlatwiej jest za wszystko obwinic Boga, a siebie uniewinnic zastanow sie sam ile dobrego w zyciu zrobiles i co chcialbys zrobic skoro jak uwazasz jest tyle zla i niesprawiedliwosci mnie tez dotknela ta niesprawiedliwosc i jakos mam w sobie wiare zawsze czulam nad soba opieke ktorej nie dawaly mi bliskie mi osoby-tak niestety sie moje dziecinstwo ulozylo spytaj sie moze tych biednych poszkodowanych ktorych dotknela jakas choroba-tacy ludzie zwykle nie maja watpliwosci co do istnienia Boga i nadnaturalnego dobra ktora ich wspomaga a ty-zdrowy,mlody, nie czujesz nic, nie masz w sobie wdziecznosci za to co posiadasz

Gość kirikkla
sranie w banie

Gość dobre pytanieeeeee
no tak... ciezko sie zyje w kraju w ktorym cale spoleczenstwo jest chore z powodu kradziezy mafii rzadowej-czulam to samo mialam rece i nogi a tyle mi sie wydawalo niemozliwe pchalo mnie cos za granice-zobaczyc jak to jest zyc gdzie indziej - i co- i rozwinelam skrzydla!!! ja wiem, ze wielu z was nie ma tej mozliwosci, struci slowami''nic nie jestes wart'' jak to sie zwyklo u nas powtarzac wlasnym dzieciom nie wierzycie w siebie ja cudem uwierzylam,wyjechalam i sie rozwijam ale duchem jestem nadal z mojimi rodakami w kraju ktrzy z roznych powowdow wyjechac nie mogli

Gość dobre pytanieeeeee
i jest mi tak okropnie przykro... poniewaz nawet jak opowiem innym co sie dzieje w naszym kraju, jak chore jest nasze spoleczenstwo,jak jednostka sie wogole nie liczy, to i tak nie jestem w stanie zdzialac za wiele-po prostu opowiem ludziom smutna strone zycia w Polsce nieraz widzialam tych ludzi juz doroslych-widac golym okiem ze najblizsi ktorzy kochaja zawiedli... biedni ci ludzie-jak maja sobie poradzic w zyciu i w takim okropnie ucisnietym kraju rzadzonym przez post komunistow,ludzi klamliwych i zachlannych u wladzy... nic dziwnego ze trudno tak dostrzec w takim polskim piekle brak Boga, jakby Bog ten kraj opuscil,porzucil,nie kochal ale przeciez tak nie jest

Gość bmbl na wczasach w Poznaniu
Bóg to odmienny stan świadomości, więc nie można w to wierzyć, czy nie wierzyć, po prostu jest, albo niema Go.

Gość adithi
Kk dyskryminuje kobiety od samego początku -to temat rzeka - widać zescie mądrych ksiązek nie czytali

Gość dobre pytanieeeeee
nie traccie wiary z powodu chwilowych potyczek szukajcie Boga w sercach a nie w wyznaniach