Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Lilith 666.

Dlaczego wierzycie w Boga, mimo iż on nie istnieje??

Polecane posty

tutaj bycie niewierzącym jest powodem do dumy oznaką otwartego umysłu :) choćby nawet ta otwartość pozwalała na przeciągi od ucha do ucha - jest dumą :D

Gość Jotkropka
i w sumie...posiedzę tu sobię chwilkę :) No że cpt america to podszyw- to nietrudno odgadnąć ;) Ale tak z drugiej strony- może to trzeba jakoś zrozumieć ? Gdy się nie ma do kogo zwrócić z swoimi problemami (jeśli zakładam że Boga nie ma ) to wtedy rzeczywiście jest cięzko w życiu . No w sumie wierzącemu tez nie jest łatwo, ale ateiście może być jeszcze cieżej . Tak, że może ztego wynika ta frustracja ? Czy ja wiem.

Gość Jotkropka
allium -hahha-no dobre :)-takie prawdziwe

ogólnie myślę ,ze większość ludzi ma kłopoty ze zidentyfikowaniem Boga ze względu na brak wiedzy , takiej podstawowej wiedzy o np . Jezusie - kim jest , ska się wziął , jaka jest Jego rola i itd . itd .. Bo jak można poznać Boga nie znajać Jezusa ? A ska wiedzieć o Jezusie jak Biblią jest utożsamiana tylko ze Świadkami Jehowy - a to przecież sekta ?: No i rosną pokolenie wierzących - niepraktykujących :) zjawisko niczym gorący lód :)

Gość Jotkropka
no właśnie ja też tak myślę , że przyczyną jest brak wiedzy . Stąd te wszystkie nieporozumienia.

dlatego zawsze wszystkich odsyłam do Biblii - a przynajmniej do Ewangelii , bardziej rozgarniętych do Listu do Rzymian . Ci , ktorzy naprawdę Boga szukają - znajdą Go .

Gość Jotkropka
I potem są takie kwiatki że co może mieć wspólnego kościół kat. czy inny z Bogiem, co może mieć Bóg z Jezusem , albo Biblia z dobrem . Gdyby ta wiedza choć minimalna była, wtedy jakiś tam"drobniutki"związek dałoby się zauważyć

Gość Jotkropka
też tak myślę-że jak się szuka to się znajdzie .

i najważniejsze uogólnienie - KK jest Bogiem , księża są Bogiem i jak księża grzeszą to znaczy ,ze z Bogiem jest coś nie tak :D

Gość Jotkropka
hah, no właśnie .

albo traktowanie Boga niczym automatu do spełniania życzeń - jakże popularne na kafie - nie wierzę w Boga , bo sie modliłam , żeby chłopak wrócił a on nie wraca . Wobec tego - Boga nie ma " - to wersja lajt :)

Gość vjhfhjkb
albo traktowanie Boga niczym automatu do spełniania życzeń - jakże popularne na kafie - nie wierzę w Boga , bo sie modliłam , żeby chłopak wrócił a on nie wraca . Wobec tego - Boga nie ma " :-D A takim ludzikom mówię: alez owszem, Bóg cię wysłuchał i odpowiedź brzmi: nie.

nie m a takiej opcji :) ludzie nie modlą isę po to , żeby usłyszeć " nie " - ale " natychmiast " :) inaczej tracą caaaaałą wiarę :D

Gość Jotkropka
uh no to nie ma śmiacza jak tak ;) Ale wiecie co, to też pokazuje jak dużo jest pogubionych ludzi , czy mających "swoją"wiarę czyli taką właśnie na zasadzie modliłam się o coś, nici no to uznam że Boga nie ma-bo nie wysłuchał. Jaka szkoda, jest tyle świetnych konferencji, pastorów, ksieży, wszelkiej maści ludzi którzy znają się "na rzeczy" , super potrafią to wszystko przyblizyć, i o modlitwie i wielu innych sprawach, szkoda że tak mało osób tego słucha, ogląda, tego jest pełno nawet na necie . A może byśmy tak co jakiś wstawiali tu jakiś link do czegoś ciekawego ? Bo wiadomo, do kościoła te osoby nie pójdą,więc nie mają możliwości posłuchania co mówi prezbiter, do Biblii prawdopodobnie też raczej nie zaglądają , może netem coś mogliby zobaczyć , posłuchać ? Kto bedzie naprawdę zainteresowany to zajrzy , kto nie to nie .

Gość To ja- Twoje przeznaczenie.
Bo ludzie by tak chcieli. Jednego dnia modla sie do Boga w jakiejs sprawie a na drugi dzien juz by to chcieli miec. Jak mozna byc tak naiwnym.

Gość morhiba
na swiecie jest tyle biedy i zła ze tylko kretyni wyznaja religie i wierza w boga

Gość morhiba
ortokatolki -skoro św tomasz z akwinu rzekł ,, kobieta to nieudany męzczyzna,, a Tertulian twierdził ze kobiety powinny stale nosic żałobe zeby odpokutować to ze jedna z nich stała sie przyczyna upadku rodzaju ludzkiego - to jak mozecie wyznawac te antyfeministyczne religię?

Gość jestę hakerę
morhiba ale ty jestes tepa i ograniczona.

Gość morhiba
a co nie czytalyscie i nie wiecie jak chrzescijanstwo patrzyło i patrzy na kobiete? wszystkie relligie sa baardzo antyfeministyczne

Gość morhiba
to religijne kobiety są tepe i ograniczone ze słuchają kapłanow ciemnych

Gość Scoobydu
to TY jesteś tępa i ograniczona idiotko a nie religie !!!

Gość Scoobydu
gówno wiesz o chrzescijanstwie a pierdolisz na okraglo jedne i te same pojebane gadki!!!!I Na okroglo do wyrzygania jedno i to samo jedno i to samo Ile można ????????????????????????????????????????????

Gość morhiba
religijne kobiety są strasznie głupie skoro wyznaja antyfeministyczne religie i sluchaja ciemnych klechów na wlasną szkode

Gość Reijkhjavik
A która religia jest Twoim zdaniem antyfeministyczna ? Jeśli masz na myśli Islam to się zgadzam .

Gość morhiba
wszystkie sa antyfeministyczne - napisano juz mnostwo ksiązek o dyskryminacji kobiet we wszystkich religiach

Gość morhiba
mma ksiązke, dlaczego bog nienawidzi kobiet?- i mnostwo ksiązek o religiach przeczytałam -no i chodzilam do kosciola i na katecheze -czysty antyfeminizm rodem ze średniowiecza

Gość Reijkhjavik
Wszystkie czyli jakie konkretnie ? Bazujesz na książkach o religiach zamiast samemu(samej) sprawdzić u zródla czy to prawda ? Niezbyt mądre zachowanie. Nie znam wszystkich religii świata, mogę jedynie wypowiedzieć sie o swojej , moja nie jest antyfeministyczna. Wręcz przeciwnie .

Gość morhiba
islam judaizm chescijanstwo hinduizm sa baardzo antyfeministyczne

Gość morhiba
ksiązki o religiach bazuja na zrodłach -co glosili świeci papieże medrcy reliigjni--i wszyscy byli antyfeministami