Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczkobezpromienii

Dostałam prace w biurze jestem w 6 tc i mam stresa przed badaniami u okulisty

Polecane posty

Czy te kropelki które okulista wkrapla w oczy mogą być niebezpieczne dla dziecka?

teoretycznie mogę ale nie chce usłyszeć od okulisty ze Pani w ciąży i się zatrudnia do pracy dlatego wolę wcześniej zapytać tutaj na forum

Gość pluuum:)!!!
jakie kropelki wkrapia? masz badania do pracy wstępne? to ci tylko sprawdzi wzrok, każe przeczytac na tablicy literki i tyle atropine wkrapia sie przy badaniu dna oka!! a nie przy zwyklym badaniu okulistycznym!

a swoja droga..pracodawca wie ze jestes w ciazy?

wie

Gość ojejejejej
eh a pracodawca wie? bedziesz pracowac

To mój były pracodawca który poszedł mi na rękę i zatrudnił wiedząc ze jestem w ciąży bardzo chce mi pomóc a Ty jak nie wierzysz to nie wierz

Na pewno okulistę to interesuje czy jesteś w ciąży i czy zatrudniasz się w ciąży czy bez ciąży....

Gość oj tammmm
przecież to dopiero 6tc .Jak bedzie dobrze to jeszcze sporo popracuje :) gratuluje pracy :)

Nie wiem jakie wy firmy znacie, ale ja nie spotkałam się jeszcze z sytuacją gdzie nie zatrudniono kobiety bo w ciaży, albo planuje ciąże, albo moze zajść. Nie wiem moze mam farta po prostu.

Gość Zamiast
Jak lek działający miejscowo miałby wpływać na ciążę?

Gość Angelina Tolii
Jakoś nie bardzo wierze w to że pracodawca wie o tej ciąży, w Pl realiach to jakiś cud :D

Arszenika mnie nie zatrudniono bo mam małe dziecko :) na rozmowie zapytano mnie tylko o to, po czym odpowiedzieli że oddzwonią, a ja wiem że pozostałe bezdzietne kandydatki były umówione od razu na kolejny etap rozmowy. Smutne ale takie czasy.

ATROPINA AKURAT NIE DZIALA TYLKO MIEJSCOWO

Mufi no bez jaj.... Autentycznie w życiu na zadnej rozmowie nikt nie zapytał mnie o stan cywilny, o to czy planuję dzieci, albo czy mam dzieci.

No mnie też nie. I tak mnie wbiło w fotel że nic nie powiedziałam. Złożyłam skargę ale co to da.

ja sie spotkałam z pytaniem o dzieci. nie raz...niestety to jest polska. nawet studiowanie weekendowo utrudnia znalezienie pracy. a co dopiero ciąża lub małe dzieci w domu.

A CV to oni nawet nie czytają jak się wysyła drogą elektroniczną, albo czytają niedokładnie, nie przywiązują wagi do tego co jest tam napisane.

autorko sorki że ci się w temat wryłyśmy :) ja tam nie wiem nic o tej atropinie, a wiesz na pewno że podają na badaniu wzroku? Bo u nas to tylko odczytywanie literek z tablicy i całe badanie. Gratka to mnie dobiłaś bo myślałam że to taki odosobniony przypadek. W ogóle kobieta w wieku 20-30 lat to kiepski kandydat do pracy.

Miało być, ze i ja nie wiem nic o tej atropinie. A co do pracy to tak jak napisałam, ze w życiu mnie nikt nie zapytał o życie osobiste (no ok, poza zainteresowaniami). Ale moze mam po prostu farta.

Gość fdefsdfsdfasdf
Zamiast Jak lek działający miejscowo miałby wpływać na ciążę? Co za bzdura! A myslisz n[p., że w ciąży nie szkodzi lakier do paznokci/zmywacz - szkodzi

Arszenika no to mas zfarta. ja kilka razy mialam przyjemnosc uslyszec? kiedy slub? kiedy dzieci? niestety takie sa realia. obecnie pracuje mam umowe na czas nieokreslony ale i tak sie boje powiedziec szefowi o ciazy jestem w 6 tyg. autorko powiedz okuliscie. ale wteyd gdyby chcial cos zakrapiac, ale na 99% tak nie bedzie!:)powodzenia.

Gość ja tam bym
powiedziała bo ciąża jest ważniejsza i powinnaś powiadomić o tym lekarza to raz. Dwa że lekarz może sobie gadać że ciąża i pracujesz blabla.. okulista to nie ginekolog i ewentualnie ginekolog może Ci powiedzieć że nie powinnaś pracować jeśli są do tego przeciwwskazania. Ciąża to nie choroba!!! Pracodawce trzeba poinformować ale nie ma wskazanego terminu kiedy należy o tym powiedzieć. Ciężarne mają problem ze znalezieniem pracy, ale sama jestem przykładem że można. Jestem w 16 tygodniu i dostałam pracę, póki co na niecały miesiąc mam umowę, a jeśli się sprawdzę dostanę na czas nieokreślony. Więc są normalne firmy i normalni dyrektorzy którzy mają serce i nie wyzyskują ludzi a wręcz chcą pomóc wiedząc w jakiej sytuacji jest ciężarna która szuka pracy.

Gość Zamiast
Przecież ona dostaje te krople w minimalnej dawce miejscowo a nie wdycha opary lakieru;/ nie histeryzujcie. może na stację benzynową też w ciąży nie wjedziesz bo opary?