Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poszukajmy razem :)

Ranking imion dziecięcych :)

Polecane posty

Dla dzieczwynki Iga,Aleksandra, Nela, Hanna Dla chłopca Krzysztof, Jan, Michał, Stanisław Nie trawię za to Oliwierów, Brajanów, Skotów Dzesik, Amelek i Nikol. Chociaż tą ostatnią mam koleżankę i to faktycznie było 25 lat temu nietypowe imię.

Gość patussa18
Dla dziewczynki: Alicja, Kinga, Zuzanna, Kalina, Malwina Dla chłopca: zdecydowanie MIKOŁAJ mój numer 1, Igor, Olaf a najgorsze dla mnie co może być to te "hamerykańskie" udziwnione imiona typu: Brajan, Dżesika, Samantha itp

mój top: ostatnio bardzo spodobalo mi się imię; Bogna, dalej Dobrawa, Bianka, Kalina, Olga, Estera, Liliana, Weronika, chłopiec: Nikodem, Leon, Mikołaj, Tymon, Tymoteusz, Maksym, Igor, Ignacy, Jonatan, Julek, Borys,

Gość ojrropgjeaporjgpeorjgpoe
Smiesznie wygladaja imiona zagraniczne pisane fonetycznie po polsku (np. Dzesika, Brajan). Troche konsekwencji - albo nadaje imie typowo poskie i pisze je konsekwentnie po polsku, albo uzywam imienia zagranicznego i pisze je konsekwentnie w jezyku z ktorego pochodzi : Jessica, Brian, Jacqueline, Jeanette, itp. Niektore tlumaczenia przyjely sie juz na stale - np. Krzysztof, Christopher, Chris. Niektore formy jednak wygladaja jak juz na poczatku napisane - smiesznie.

Gość jbjkbkjhnuihiu
Ladnie i naukowo brzmi np. : Syfilis i Cipencja,

a ja na pewno coś pominę;) na tak: Olga, Lidia, Bianka, Bogna, Jagna, Wanda, NIna, Emilia, Jagoda, Zoja, Paweł, Mariusz, Jan, Jerzy, MIlan, Maciej, Kasjan nie lubię spolszczonych imion anglosaskich - zazwyczaj wyglądają i brzmią dziwnie, chociaz też nie wszystke z polskich nie lubię Zdziśków, Bogusiów, Witków itepe

na tak żeńskie: Helena, Wanda, Halszka, Urszula, Estera, Eleonora na tak męskie: Edward, Edmund, Ewaryst, Krzysztof, Roch, Jeremi, Kosma na pewno coś pominęłam. na nie: Mariola, Ewelina, Waldek, Zenek, marian i wszystkie modne nicole i inne wymysly debili. ale też Sandra, Bernadeta, SWioleta, Partycja itd

Gość acha
Ja mam w domku Dominike,Dawida i Nine Podoba mi sie Martynka,Nelka,nie trawie Alicji ale to dlatego ze mam zle stosunki z dwiema takimi Dla chlopca Milosz,Bartosz,Lukasz,Szymon,SebastianCezary

Gość kleara
Na TAK: Nina, Liliana, Lidia, Klara, Kalina, Iga, Ida, Laura, Julia, Patrycja, Gabriela, Alicja, Hania, Matylda Krystian, Adam, Przemek, Konrad, Kornel, Tomasz, Rafał, Emil Na NIE: Martyna, Paulina, Natalia, Dagmara, Kasia, Gosia, Krysia, Marysia, Ola, Jola, Basia, Zosia, Dzesika, Iwona, Henryk, Zenon,Władek, Staś, Kacper, Kubuś, Filip Ja mam 24 lata i mam na imię Patrycja. bardzo podoba mi się moje imię, jestem zadowolona ze mama nadała mi rzadkie imię a nie jakieś Ole, Kasie czy Natalki. W moich czasach bylam wszędzie jedyną Patrycją. Za to miałam aż 4 Natalie w klasie i na kazdym kroku albo kasia albo ania albo asia. Teraz jest troszkę więcej Patrycji bo chyba ludziom się spodobalo:) znam już dwie malutkie Patrycje. Za to z dorosłych tylko siebie:)

Gość ojjjjjjjj
Patrycja byla zadkim imienie w latach 80-tych:D??? Chyba zartujesz?? Ja Patrycji znalam przynajmniej z 4, nie jest to jakies wyjatkowe, zadko spotykane imie. Na prawie kazda mowilo sie Pati, albo Patka.

Gość patussa18
Ja też mam na imie Patrycja, nigdy nie byłam jedyną o takim imieniu w klasie, a jednak lubię je, bo można je fajnie zdrabniać na wiele sposobów, w poza tym wolę Patrycja niż Kaśka, Baśka, Agnieszka, Anna.

Gość ojjjjjjjj
tez uwazam, ze imie Patrycja jest fajne, jak najbardziej. Nigdy jednak nie bylo jakos zadko spotykanym imieniem, zato dosyc popularnym i ogolnie lubianym.

Gość kleara
Nie żartuje, nie żartuje. Zawsze w szkole byłam jedyną Patrycją, do tej pory nie znam żadnej, tylko te dwie malutkie 2-latki. Masz racje nasze imię mozna super zdrobnic, na mnie rodzice mówią Patuś, znajomi pati:)

Gość kleara
Za to najwiecej było właśnie Kasiek, Asiek. modne było tez Monika pamietam ze miałam duzo kolezanek monik, Magda, Ola, a Natalia to juz przebijało, wszędzie było po kilka natalek.

Gość patussa18
A ja znam dużo Patrycji, takich w moim wieku i młodszych, nie każdą z nich lubię, ale uważam imię za fajne i normalne, owszem są ładniejsze, ale są też dużo dużo dużo gorsze:).

Gość patussa18
Kasiek jest pełno, Anek, Agnieszek i Monik. Jest dużo takich imion, które mi się nawet podobają, ale nigdy nie nazwę tak dziecka ze względu na osobę która nosi takie imię. Np. Adam - uważam , że to bardzo fajne imię, ale wszystkie Adamy jakich znam to gaduły i "wiejscy filozofowie", którzy na wszystkim się znają zawsze mają coś do powiedzenia, a jak przyjdzie co do czego to się chowają w kąciku. A dla dziewczynki Emilka - myślę, że imię ładne, ale znałam wyjątkowo puszczalską dziewczynę o tym imieniu;/

Faktycznie czasem nawet najładniejsze imię, które nosi ktoś z kim mamy złe skojarzenia, wspomnienia itp może sprawić, że to imię będzie kojarzyło się nam tylko negatywnie i pewnie odwrotnie np. Znając jakiegoś Romana, który jest świetnym facetem nawet takie mniej popularne i niszowe imię zw względu na to, że zna się samych fajnych Romków może się komuś spodobać.

Gość yuhnnrtgyyh
Mam Jana i Michała i to sa moi faworyci :)

Zdecydowanie tak: Dla chłopca Filip,Krystian,Olaf, Mateusz Dla dziewczynki Pola,Milena,Kalina,Łucja Nie! Dla chłopca: Sebastian,Eryk,Mikołaj,Denis,Gabryiel Dla dziewczynki: Nikola,Barbara,Emilia,Jesika, Gabryiela

Gość frgrgfr
Tak: Dziewczynka: Julia, Oliwia, Kornelia, Maja, Amelia, Lena Chłopiec: Kacper, Filip, Dominik, Marcel

A o sądzicie o imieniu Wiktoria?

Gość byle nie
Wszystko byle NIE Wiktoria, Julia, Amelia, Emilia, Martyna, Milena, Oliwia, Patrycja Kasie, Basie, Asie, Zosie, Michasie itp

Gość malinowaaa
Dziewczynki: Liliana,Malwina, Magdalena, Maja, Ewa,Lena, Blanka, Olga, Chłopcy: Oliwier, Czarek, Radek, Artur

Gość talerzykk
NIE NIE NIE NIE!!!! NATAN KUBA ALAN!!!!!

Gość sinisterka__
Żeńskie na TAK: Klara, Weronika, Magdalena, Hanna Męskie na TAK: Igor, Radosław, Karol, Mateusz, Robert Żeńskie na NIE: wymysły Jessico-angeliko-nicolowate, wszystkie Kasie, Basie, Asie, Ewelina, Ewa, Dagmara, Monika, Patrycja, Sandra Męskie na NIE: wszystkie zapożyczone typu Brajan, Kevin, Alan, wszystkie mocno staropolskie zaczerpnięte nie wiadomo skąd (Mieszko, Krzesimir)

Gość NIE CHCE MI SIE WYMYSLAĆ
dziewczynki: Oliwka, chłopiec Adam

dla chłopca: Mateusz, Mariusz, Tomasz, Szymon, Kamil. dla dziewczynki: Karolina, Natalia, Paulinka, Kalina

Gość 76736847382432
A ja jestem rocznik 84 i w klasie miałam 2 Patrycje :) Za to imię, według mnie, nieładne. Kojarzy mi się, tak jak zresztą Wioletka czy Żanetka bardzo wiejsko. Za to podoba mi się: Kaja, Ewa, Nina, Zuzanna, Olga, Magdalena, a dla chłopca Bruno, Michał, Maciek albo Jakub.

Gość dziękuję za ten temat
Mam dwie córki - jedna ma na imię LEna, drugiej nie zdradzę, bo to bardzo rzadkie imię - starożytne... mój męski typ to Mikołaj /po dziadku/ lub Borys. Na razie nie mam syna i nie planuję, ale imiona są wybrane niezmienne od lat... ja jestem Julia ;-)