Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kikodjwnf

Bardzo nie lubię ludzi, którzy bardziej przejmują się losem zwierząt niż ludzi.

Polecane posty

Gość vemkovmokmverver
A ja uważam, ze zwierze w schronisku powinno być najdłużej 3 miesiące. Trafia, zostaje podleczone, robi mu sie zdjęcia, wrzuca w net i szuka nowego domu. Jak po 3 miechach się nie znajdzie chetny to humanitarny zastrzyk i do pieca. Wole, zeby ta kasa szła nie na chore a na porzucone dzieci, które wychodzą z domu dziecka, dostają śmieszna odprawke i nie maja sie gdzie podziać

Gość teoretycznie mowi sie ze do 10
zgadzam sie z vemkovcosttam

Gość jestę hakerę
Czlowiek jest odpowiedzialny za cale zlo na tym swiecie i za to ze zwierzeta gloduja i sa przetrzymywane w schroniskach tez. Ludzie sa podli i zepsuci. gardze nimi.

to samo z dzieciakami, widzisz, nigdy sie z nami nie dogadasz. wg mnie każdy chory płód powinien byc usuniety. kazde chore dziecko po narodzeniu rowniez. bo oco ono ma z tego zycia. co do porownania z tymi z domu dziecka... niejeden z normalnej rodziny chcialby miec taka odprawke jaka maja oni. a Ci jeszcze marudza. orange, dla mnie on jest najpiekniejszy, jak sobie pomysle, ze teraz by nie zyl albo bron boze w zimnej nbudzie stekal, to mnie serce boli, a w tej chwili probuje wlezc mi pod koc i patrzy na mnie tymi slepiami. otoczenie sie z niego smieje, ze taki szczurnieto-wydrowy jest:)

Gość do biały motyl
idąc Twoim tokiem myślenia ze właściciel psa powinien na niego łożyć kiedy np. mu się odwidzi i zechce go oddac do schroniska to moim zdaniem to samo powinno się tyczyć ludzi którzy oddają dziecko do domu dziecka- dlaczego ja mam na to dziecko łożyć i je utrzymywac z moich podatków? a co mnie to obchodzi? też powinni być ścigani o kase a nie odda i zadowolony a my musimy dzieciaka utrzymywać przez 18 lat.

problem schronisk byłby rozwiązany,gdyby był przymus kastracji zwierząt. Nie byloby szczeniaków których nikt nie chce, albo bierze dla swiętego spokoju i potem oddaje. Prawo do hodowli szczeniąt powinny mieć tylko działający legalnie hodowcy

Gość jwfieofjjff
Sorry, ale ktoś, kto pisze, że woli pomagać zwierzętom niż ludziom jest skończonym debilem... I ten tekst, że w Polsce nikt nie umarł jeszcze z głodu - umarł... I piszecie, że nie chcecie pomagać ludziom, bo są wredni, aha, czyli chore dzieci i chorzy dorośli mają nie być leczeni, bo jacyś tam inni ludzie są wredni. CO ZA ŻENADA, CZŁOWIEK NIE JEST NA RÓWNI ZE ZWIERZĘCIEM, JEST WYŻEJ W HIERARCHII, JAK KTOŚ UWAŻA INACZEJ, TO PO PROSTU BESTIALSTWO I ZEZWIERZĘCENIE.

Gość smutekmamwekrwiiii
a wiecie co mnie wkurwia? Wydawanie masy pieniedzy na chore/niepelnosprawne dzieci, ktore nigdy nie będą zdrowe, nigdy nie będą miały szansy w pełni się usamodzielnić i prowadzić normalne życie. Dajecie mase hajsu na te dzieci z telewizji, z których nic już nie będzie. NIC!! POGODZCIE SIE Z TYM. Wiem, ze to co pisze, moze wydawac sie okropne, ale taka jest prawda. Wole dac pieniadze na domy dziecka, czy na dzieci z biednych rodzin, pomoc im jakos, bo wiem, ze z nich moze cos byc. Idąc tym tropem, wolę także dać na schronisko, bo zwierząt żałują wszyscy, ale pomaga to już mało kto, bo nie ma tak głośnych akcji jak akcje o tych dzieciach na wozkach, ktore nie potrafią nawet ręki podniesc:) No ale tak, wydajmy miliony na nie, przecież warto:)

myszellina, ale widzisz jacy ludzie sa. ja tez wspo,magam jak moge i czynnie ibernie rzucajac po fejsbuku drastycznymi artykulami. ale nie zrozumiem kogos, kto ok, niech daje tylko na dzieci, ale niech nie pierdoli, ze by zwierzeta pozabijal, bo sa nic nie warte

nawet nie wiesz jaka bieda jest do okoła.... ludzie nie maja co dac jesc swoim dzieciom a i tak przyjmuja te psy...takie przyjecie psa wiaze sie tez z odpowiedzialnoscia za niego.....np. szczepienia. Jedna pani zglosila psa do gminy ze przyblakał si edo niej ale ona ni ema co mu dac jesc i by gmina go zabrała... i los chcial ze za kilka dni tenn pies pogryzl kogoś i ta pani była pociągnięta do odpowiedzialności za tego psa. i zaczelo się; dl aczego ni ebyl szcepiony dlaczego byl poz a posesja... Ona sie tlumaczyła ze to nie jej pies i dobrze ze potwierdzili to sasiedzi.... chcieli zwalic na nia wine bo przyjeła już 3 psy...a jak przyjeła te psy to wszyscy ci co podrzucają psy uwazali ja za nowa Violette willas której mozna podrzucić psa....

Gość gjjdddd
kciukiem, jak śmiesz pisać, że moje dziecko powinno być uśmiercone po narodzeniu! Ty szmato! Moja córeczka jest chora, ale dzięki rehabilitacji zyskuje coraz większą samodzielność, ty zidiociała, paskudna szmato!

Gość klaudia1617
ja moze nie stawiam zwierzat nad ludzmi, i przejmuje sie losem i tych i tych. ale zwierzeta to troche co innego, ludzie maja prawo wyboru, sa istotami myslacymi a zwierzatka sa bardziej bezradne...nie wiem sama..to na dluzsza dyskusje pachnie:) nie umiem powiedziec czy ludzie sa wazniejsi pod wzgledem pomocy....

jwfieofjjff Sorry, ale ktoś, kto pisze, że woli pomagać zwierzętom niż ludziom jest skończonym debilem... a to z jakiej racji? bo pies nie mowi i chodzi na czterech lapach?

do do biały motyl tak oddaj do schroniska ale płac za jego utrzymanie. nie chcesz go w domu to płac za jego pobyt w schronisku...dla czego ktos ma płacić za niego? To on zdecydował sie na psa.

a wiecie co mnie wk**wia? Wydawanie masy pieniedzy na chore/niepelnosprawne dzieci, ktore nigdy nie będą zdrowe, nigdy nie będą miały szansy w pełni się usamodzielnić i prowadzić normalne życie. Dajecie mase hajsu na te dzieci z telewizji, z których nic już nie będzie. NIC!! POGODZCIE SIE Z TYM. x No, był już taki jeden, co chciał na świecie zostawić tylko jedną słuszną nację. Proponuję wybić w pień wszystkich chorych, niepełnosprawnych, zezowatych, łysych, może przy okazji rudych. Aha, i jeszcze starych, bo im też z tego życia niewiele przychodzi, Zostawmy na świecie samych pięknych, młodych, 25-35 letnich (bo wcześniej to gówniarze, później już starszyzna), z idealnymi fryzurami, wykształceniem i perspektywą na przyszłość :) Rozumiem, że lojalnie - jeśli przydarzy ci się takie dziecko - wyjedziesz z nim do Holandii i poddasz je eutanazji. Że już nie wspomnę o tym, że odmówisz kiedy jakaś fundacja zaproponuje Ci refundację rehabilitacji. Jesteś świetna, zacnie! :) :o 🖐️ x Kciuku - jeśli ktoś twierdzi, że dzieci są cacy, a zwierzęta nadają się do wybicia ma coś pod deklem. Ale pod deklem też ma ten, co pisze, że dzieci ma głęboko w dupie, bo pieniądze nie są im potrzebne, bo lepiej wydać je na karmę do schroniska. x

gjjddd i co? do konca życia bedziesz nia zajmowac, meczyc rehabilitacja, faszerowac lekami, a ona nigdy nie pojdzie do pracy, na impreze, zaloezenie rodziny to tez nikla sprawa. sama gdybym miala ciezko chore dziecko nie marnowalabym sobie zycia na opieke, ani dziecka na zywot, marna egzystencje, bo to nie zycie.

Gość Madi ..... .
z takiej racji, że człowiek jest w hierarchii najwyżej, debilko kciukiem, może zacznę przedkładać los mrówek nad ludzi i psy? Dlaczego nie? Bo jest mniejsza i ma więcej nóg niż pies?

Gość jestę hakerę
Wylapac i uspic wszystkie zwierzeta i po klopocie. Albo łapac i kastrowac

Biały motyl a niby skąd wiesz że ten facet co porzucił tego psa wie że ktoś dae pieniądze na tego psa co go porzucił? też pieprzysz bez sensu.. -_- skoro by wiedział że ktoś daje kasę to by się interesował przejmował psem którego wyrzucił, a tak wyrzucił go na bruk.

Gość smutekmamwekrwiiii
zgadzam się z kciukiem, każdy PŁÓD, u którego wykryją nieuleczalną, ciężką chorobę, ograniczającą normalne funkcjonowanie powinien byś usuwany. I rodzice powinni się na to godzić. Jeśli nie godzą - niech potem nie wystawiają dzieciaka do reklam i nie proszą całej Polski o miliardy na swoje chore dziecko, z którego i tak nic nie będzie.

Gość kciukiem,, bo jesteś leniwą
kurwą i nigdy nie dowiesz się co to miłość. Nigdy cię nikt nie kochał, więc i ty nie umiesz kochać, paskudo

A co z tymi, które rodzą się z jakimś stopniem niepełnosprawności mimo braku takich informacji w okresie ciąży? Na to też masz jakąś podziałkę - leczyć czy nie leczyć, prosić czy nie prosić? x

Gość Według mnie kciukiem powinna
zostać uśmiercona. Jest tak paskudna, że jej nawet kobietą nie można nazwać. Co za obrzydliwa raszpla. Serio piszę. Ona jest chora, wystarczy popatrzeć na jej mordę.

Gość smutekmamwekrwiiii
psychiczna myszelina daruj sobie nadinterpretacje mojego postu, bardzo proszę, bo gardzę czymś takim:)

Argumenty niektorych sa smieszne:D Wspomagajc schroniska utwierdzamy w przekonaniu, ze ci porzuconym psem zawsze ktos sie zajmie? Hmm... to tak samo z dziecmi, zakladajac domy dziecka utwierdzamy jakas idiotke, ze jej porzuconym dzieckiem zawsze ktos sie zajmie:O Humanitarne usypianie psow? A moze chorych nieuleczalnie dzieci?:) Nie ma znaczenia komu sie pomaga tak naprawde, bo pomoc nalezy sie i ludziom i zwierzetom i nie ma czegos takiego jak to, ze jakas pomoc jest bardziej znaczaca i potrzebna:O Tylko ignoranci moga tak twierdzic. Jedyne czego nie wspieram to jak juz ktos napisal pomocy na dzieci uposledzone (nie mylic z kalectwem).

Gość smutekmamwekrwiiii
rozróżnij, ja tutaj nie mówię o małym stopniu niepełnosprawności, który da się zrehabilitować. Mówię o dzieciach, które przez całe życie nie będą miały szansy sie wyleczyc, i które do końca zycia beda jechaly na drogim sprzecie i hajsie z fundacji!!

czlowiek niby jest najwyzej, bo ma rozum i wlasnie dlatego powinnismy okazywac czworonogom wiecej szacunku, a nie tylko pokazywac jak bardzo jesmy lepsi i jaka mamy wladze. ja jestem szmata? to jaka matka moze byc kretynka, ktora ma w dupie glodnego, zmarznietego i porzuconego zwierzaka a swoje dziecko wielbi. te dwie istoty tak samo czuja. ano rodzine mam kochajaca i cudownego faceta, dzieci tez w planach, ale jesli plod bedzie chory usune. z wlasnego egoizmu i z troski o dziecko.