Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 74yrhdsry4efhbd3

niezaplacony rachunek allegro- przyjdzie komornik?

Polecane posty

Gość 74yrhdsry4efhbd3

kwota to 23zl.

Gość ererrrtrtrt
oczywiscie ze tak, skoro tak malo to zaplac cwaniaku

Gość porannarosaaa
hahaha chyba żartujesz.... Na taką kwote to by mu sie nawet listu nie opłacało przysłać. A pozatym, no własnie skoro taka mała kwota to czemu nie zapłacisz?

Gość porannarosaaa
ja nie zapłaciłam 100 zł za wystawienie motoru (mój ex go wystawiał z mojego konta a potem nie dał mi kasy na opłacenie tego) i nic mi nie robią a juz 2 lata mineło.

porannarosaaa -> za krótko chyba żyjesz na tym świecie i za mało widziałeś.JA dostałam pismo skądś tam,ze mam saldo w wysokości 50 groszy i mam to jak najszybciej wpłacić.Koszt wysyłki tego listu to około 4 zł.I gdzie tu logika?

Gość ererttrtyty
porannarosa ty kretynko nie martw sie, oni mają na to chyba 5 albo 10 lat i tak sie za ciebie wezmą jak odsetki ladnie urosną

Ja wolę wszystko płacić, niż potem narzekać, że mi konto zablokowali czy coś w tym stylu.

To go zapłać i po problemie. Ewentualnie rozbij na raty, ale jak Cię stać na net to i na Allegro powinno krętaczu.

Gość pokopokolpok
a Allegro przysyla jakies rachunki, ponaglenia? Bo ja kiedys cos wystawilam ale tez im nic nie odpaililam Allegro bo rachunku nic, zadnej informacjie nawet na mejla ile trzeba zaplacic i do kiedy...

Gość porannarosaaa
taaaaa już... Wy chyba za krótko żyjecie na tym świecie, żeby komornik sciągnął jakiekolwiek długi poprzez komornika, musiałby załozyc sprawę cywilno-prawną bo nie jest to przecież ścigane z urzedu. Koszt takiej sprawy - 370 zł, kwota wyegzekwowana: 150 zł wraz z odsetkami. Opłaca się? hahaha nie bądźcie smieszni. poniżej pewnej kwoty nie chce im się robić nic tylko wysyłać "pogróżki", że oddadzą sprawe do sądu.

Gość ererttrtyty
jak mozna byc tak glupim zeby myslec, ze takie cos ujdzie plazem. ludzie sa naprawde strasznie glupi i liczą na jakies przedawnienie. a takie cos zdarza sie bardzo rzadko. u wiekszosci jednak przychodzi rachunek do zaplaty nawet po kilku latach. a jesli chodzi o allegro to na bank przyjdzie. a ta z tym motorem to jakas ciezko mysląca. ty myslisz, ze oni ci odpuszczą? hahaha

Gość porannarosaaa
miało byc zeby allegro sciągnęło długo poprzez komornika.

Gość ererttrtyty
to ty jestes smieszna bo oni nawet za pare groszy scigają ludzi, a co do kwoty to nie martw sie, odsetki urosną i ze 100 zl zrobi ci sie 2000 i bedziesz musiala to zaplacic. ciekawe czy wtedy tez bedziesz taka bezczelna. oni cie na pewno nie zapomną, jak oni nawet po 5 latach scigają ludzi bo cos tam sprzedawali na allegro na czarno i ludzie mają sprawy karne skarbowe.

Gość porannarosaaa
oczywiscie ze odpuśćili juz dawno. Widać, że nigdy żadnych długów nie miałeś. Ja odziedziczyłam trochę tego po "wspaniałej" rodzince i troche spraw sie za mną ciągła. Nie zapłaciłam niczego. Windykacja chciała się wsciec od wysyłania listów i co? i gówno. Przedawnienia jednak istnieją a kwota 100 zł to gówno nie kwota bo ja nie zapłąciłam duzo większych kwot i huja mi zrobili.

Gość gosc09876
Powiem inaczej, głupi to są Ci, którzy płacą. Buahaha, właśnie dzięki takim cieciom jak Ty, inni oszukują na lewo i prawo. Ty na prawdę myślisz, że prawo tak super u nas działa? Naiwny/a zobaczysz jak będziesz kiedyś długi ściągać!!!

Gość podlasianka***
zablokują ci konto na allegro i na tym sie skończy, założysz sobie nowe

Gość pokopokolpok
A jak allegro sciaga naleznosci? wysyla rachunki? Ponaglenbia informacje na mejla? cokolwiek? Bo ja kilka lat nic nie dostalam i nawet nie wiem ile mam zaplacic i jak.

Gość porannarosaaa
tak naprawdze to przestępstwo by było od 250 zł. Poniżej tej kwoty, wysyłają tylko listy i czekają aż sie człowiek wystraszy i sam zapłaci. Takie sa realia bo przerabiałam to już nie raz. To samo jak ludzie dupy trzęśli z providentem, że "co jak nie zapłaciłem, 500 zł, oddadzą mnie do komrnika" i wszyscy "tak! oddadzą!" HAHAHA żałośni,znam ludzi którzy chyba na całą rodzinę providentów nabrali i żaden z nich tego nie spłacił a po kilku latach już nawet z systemu im zniknęli bo dostali kolejną propozycję pożyczki, którą wzięli i oczywiście również nie spłacili hahahaha. A wy jak chcecie to trzęście dupami "bo mam dług 100 zł i mnie do komornika oddadzą!" hahaha

Gość porannarosaaa
no dokładnie, zablokuja konto i na tym sie skonczy. Ja juz od dawna mam nowe :D Adres, wszystko mają, więc jakby to tak bardzo chcieli to by już sie dawno o to upomnieli. Choćby jakimś ponagleniem.

Gość podlasianka***
allegro na 2@ wysyła upomnienia, przerabialam to:)

Gość pokopokolpok
ja nie dostalam zadnej informacji, ponaglenia nic. a napewno im nie zaplacilam za kilka aukcji z jakimis ciuchami... dziwne

Gość jablova
ja bym wolała zapłacić niż zastanawiać się czy komornik zadzwoni czy nie zadzwoni... zwłaszcza, że kwota niewielka. a niestety, nie we wszystkich firmach windykacyjnych są tak w porządku ludzie jak w intrum. osobiście bym nie ryzykowała i po prostu zapłaciła..