Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauraaa123

Zajdę w ciążę w grudniu 2012...kto że mną? :)

Polecane posty

Gość lauraaa123

witajcie Kobiety! Postanowiłam postawić wszystko na jedną kartę- wiara!! Bo szczerze wierzę że czyni cuda.. Mój cykl zaczął się 17tego i liczę na to iż na Święta Bożego Narodzenia będę mogła zrobić piękna niespodziankę mojej rodzinie. Kto razem że mną stawia na wiarę?

Gość ^&^$^%$^%$%$
nie bądź taka pewna, że zajdziesz w grudniu, a tak na marginesie - boga nie ma ;)

Gość MagAga
Ja nie stawiam na wiarę, ale bardzo bym chciała. Może już w listopadzie? :)

Aga ja dopiero dni płodne będę miała na początku grudnia :) ale za Ciebie będę trzymać mocno kciuki.. Kiedy zaczął się Twój cykl i jakie długie? Długo się starasz?

Gość singielka800
ja juz nie rodze dzieci , dość

od kiedy Bóg i wiara w zajście w ciążę mają że sobą tyle wspólnego.. Wiara a wiara to ogromną różnica. Nie proszonym gościom dziękuję:)

Gość MagAga
14dc, cykle mam 27-28 dni, więc może tym razem? ;) Nie staram się długo - od sierpnia. Z moim TŻ stwierdziliśmy, że co ma być to będzie (na zasadzie - i tak ciężko zajść za pierwszym razem), ale im więcej o tym rozmawiamy, tym bardziej chcielibyśmy, aby było to JUŻ

dokładnie jak mówisz- co ma być to będzie.. od kilku lat intensywnie czytam forum kafeteri.. znam bardzo dużo wątków,od podstaw przeczytane.. i wiem że zajście w ciążę graniczy z cudem.. lata starań.. bezskuteczne metody.. strata wiary.. ale bez wiary.. bez wiary nie ma się sił.. ją wierzę że się uda..

no właśnie. My niby się nie staraliśmy. z początku. teraz z niecierpliwością czekamy, czy pojawi się @. zawsze się pojawia, więc jest delikatny zawód. im dłużej to trwa, tym większy. Mój TŻ się zbytnio nie "nakręca", a przynajmniej tego nie okazuje za bardzo, ale ja z cyklu na cykl jestem coraz bardziej podenerwowana i zawiedziona. Teraz odpuściłam. Są starania, ale bez żadnego "parcia na szkło". ;)

można się starać intensywnie.. spędzać dzień z zaciśniętymi na kciukach pięściami.. ale moim zdaniem lepiej jest po prostu kochać się bez granic i czekać.. nic się nie martw, uwierz mi że bardzo dużo czytałam, wiele histori poznałam dziewczyn tu na kafeteri.. stąd moja wiara.. wierzę że mi się uda..dopóki walczysz jesteś zwycięzca- to moje motto.. cieszę się że tu weszłas może razem będzie nam lepiej.. :)

Gość autorko spokojnie
ti dopiero 1 cykl staran to prawda trzeba miec wiare its ale czasem niesatety wiary brak a nadzieja zawodzi ja czekam juz na mój cud prawie piec lata leczenie klinika nie udana 1 IUI po nowym roku dalsza walka ale duzo trzeba przejsc przecierpiec itd ja wiem jak to jest

ja też się cieszę. od dłuższego czasu obserwuję posty dziewczyn-"staraczek" i do tej pory do żadnej grupy nie dołączyłam. może teraz nadszedł ten czas i do końca roku we dwie ujrzymy upragnione dwie kreseczki? :)

AUTORKO SPOKOJNIE.. Wogóle Ci się nie dziwię.. Nie napisałam że to mój pierwszy cykl starań.. Nie staram się- kocham się z Moim narzeczonym i wierzę że zrodzi się z tego nasze upragnione dziecko.. A Tobie życzę powodzenia..

tak, gdzieś mi sie przewinęło wśród natłoku tego typu topików

pamiętasz? ja przeczytałam cały do czerwca tego roku.. reszty już nie.. ale to było lepsze niż książka.. z życia wzięte.. będę tu codziennie.. może jeszcze ktoś do nas dołączy.. jak myślisz? uda się nam zobaczyć dwie kreski na teście? w grudniu? :)

Gość bjak_babka
Ja w lipcu byłam pewna, że uda się od razu a tu klapa. Jak o tej pory nie wychodzi. Ale może w grudniu się uda bo będę na "wspomagaczu" tj, biorę Duphaston pierwszy cykl. Lepiej się chyba nie nastawić. Niby każda to wie ale niestety trudno to jest wcielić w życie jak się bardzo chce maleństwa.

Gość lepiej sie tak nie ekscytujcie
nie wazne czy w grudniu czy po nowym roku wazne zeby sie wogóle udało radzialabym podchodzic z dystansem troche do tego !!!

bjak_babka zgadzam się z Tobą, pisałam już wcześniej o tym, niby się nie nastawiam, ale jednak... lepiej się nie nastawiać ale ja podchodzę do tego z dystansem. nie w listopadzie, w grudniu, to w styczniu się uda. w obecnej chwili mam jeszcze czas, bo i martwić się póki co nie ma o co

Gość bjak_babka
Ja mam już 5 letniego synka. Rodzeństwo by się przydało. Ciągle pyta dlaczego nie ma brata ani siostry i że mu smutno bo nie ma się z kim bawić. Ostatnio ciągle o tym mówi. Staramy się przy nim nie podejmować tematów planowanym powiększeniu rodziny. Nie wiem skąd mu się to nagle wzięło.Ja liczę się z tym, że może się nie udać bo bo jestem po dosyć ciężkiej chorobie i różnie może być teraz z moją płodnością. Niby wszystko oki ale jednak ciąży brak..Może tak po prostu ma być. Trudno pogodzę się z tym jeżeli się nie uda

Gość tak to jest dziewczyny
to orku czasu macie spokoj ...standartd do roku czasu sie zachodzi ale na to sie nie ma wplywu u jednych to trwa miesac u innych pol roku ,rok a u jeszcze innych 3,4,5,7...lat itd trzeba cCIERPLIWOSC!!!!

Gość tak to jest dziewczyny
do roku macie czas