Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile wydacie na prezent?

Ile wydacie na prezent gwiazdkowy dla jednego dziecka?

Polecane posty

Gość Ile wydacie na prezent?

Ja kupiłam prezent za 500 zł, dla 4 letniej córki. Teraz po fakcie wydaje mi się dużo...

Gość allaaakss
1000zł mam zamair wydać

Gość matka pracujaca....
dla swojego miedzy 100 a 300 - nie wiem jeszcze, na 11 innych dzieci w rodzinie po ok 100.

Gość bhjhnkjhn
ja mam dwojke i kupilam im juz prezenty po niecale 100zl dla kazdego

Gość po 100-200 na swoje
dzieci, i po około 100 na chrześniaków

Gość tylko 1000 ??
ja mam zamiar kredyt wziąc i przeznaczyć co najmniej 2500

Gość szczesliwa 29
Mieszkam za granicą, ale zabawki są w podobnych cenach, przeliczajac wydamy jakieś 500 zł max,

no, moi sąsiedzi też co roku biorą kredyt, żeby dzieci miały fajne święta. 2 lata temu wzięli na 24 raty, ostatni rata będzie za 2 miesiące w styczniu. W tamtym roku jeszcze lepsze prezenty, będą płacić jeszcze 2 lata. W tym roku znów kredyt na 3 lata, bo święta są tylko raz w roku i trzeba zaszaleć :D Ja tam wolę za swoje i spać spokojnie. Spędzić z dziećmi miło czas, i nie widzę,żeby miały traumę. Nie można mieć wszystkiego :D

Gość po 100-200 na swoje
Masz rację, szczególnie, że dzeci z reguły cieszą się ze wszystkiego, cokolwiek by to nie było:), chyba, że są "zmanierowane":)

Gość hmmmmmm ????
50 zł na gwiazdkę a na Mikołajki tylko czekoladka. Dziecko ma 21 miesięcy .

Gość njmjkki
kurczę na świeta i na prezenty kredyt brać???Lepiej juz od nowego roku odkładac co miesiąc 50 zł niz potem cały rok raty spłacać???Jednak niektórzy to nie myslą.

Gość taaaa, jasne.....
farmazony piszecie!

Gość nestea......
moje ma dopiero kilka miesięcy, więc w 100zl powinnam się zmieścic. mysle, że potem będziemy robić trochę droższe i ciekawsze prezenty, bo teraz dla dziecka to i tak wsio ryba ;)

Gość cmok_II
Nie jestem ograniczona jakąś kwotą więc nie mam wyliczone ile moge wydać na prezenty. Mam czwórke dzieci w wieku 8 lat, 5 lat i 2 letnie bliźniaki. W tym roku poszlismy na łatwizne i wszystkim klocki zamówimy :P Na które w sumie wydamy około. 700 zł. A na mikołaja dla każdego po ok. 50 zl. Do tego mają opłacone paczki w szkole/przedszkolu.

Gość olk
Ja nie mam pojęcia ,starszy to chciał jakieś 2 dodatki do gry sims ale ja kupuje 1 i babcia jeden bo brak pomysłów więc to jakieś 50 dych ,potem lego ninjago czy jakos tak to 70 zł i pewnie jakieś słodycze i cos jeszcze więc będzie koło 200zl,młodszemu nie mam pomysłu ma full zabawek wiec nie wiem co kupić , kupiłam mu kibel fp i sanki z oparciem ale to raczej nie jako prezent pod choinkę ale 300 stówy poszły a teraz jeszcze jakieś pierdołki dojdą za pewnie 100zł pod choinkę a na 6 grudnia starszy duża paka toffe fe i te durne magnetyczne ludziki z Biedronki ,młodszy auta hot whells tez z Biedry 5 sztuk za 20 zł bo kupiłam już i mikołaja z czekolady chyba.

Gość Napewno nie więcej jak 100zl
Dziecko ma 8msc i dostanie prezenty od dziadkow i chrzestnych wiec na mikołaja nim mu nie kupuje,jedynie własnie na gwiazde pod choinke :) A dla dzieci w rodzinie kupuje tylko paczki po ok.30zł budujemy dom i nie stac nas na wydawanie fortuny na prezenty -szczegolnie że te dzieci juz wszystko maja...:/ Wątpie ze coś moze im sprawić jeszcz radośc:P :)

Gość Dla swoich po 100zł
dla chrześniaków po 50zł. Zbieramy dla córki na wycieczkę szkolną, koszt to 650zł, później ma obóz sportowy 1000zł, półkolonie 300zł a w międzyczasie urodziny. Drugie dziecko nie wie co to prezenty, bo to niemowlak. Uważam, że nie ma co przesadzać.

Gość Dla swoich po 100zł
tłumaczę dlaczego jest prezent w takiej a nie innej cenie. Poza tym uważam, że święta to nie same prezenty i nie chcę żeby moje dzieci były materialistami.

Gość Dla swoich po 100zł
tłumaczę dlaczego jest prezent w takiej a nie innej cenie. Poza tym uważam, że święta to nie same prezenty i nie chcę żeby moje dzieci były materialistami.

a po co się masz tłumaczyć? każdy wydaje ile uważa i na ile go stać. Nawet najdroższy prezent nie wynagrodzi dziecku nudnych świąt w beznadziejnej atmosferze... Mój chrześniak dostał od rodziców rok temu kinekta, jego matka myślała,że dzięki temu nie spakuje się jak co roku i nie wyjedzie na tydzień, ale nawet kinekt nie pomógł. Wolał przyjechać do nas, chociaż moje dzieci nawet zwykłej konsoli nie mają i tv w pokoju. Za to byliśmy codziennie na lodowisku, na sankach co wieczór, robiliśmy kulig i wielkie ognisko :D

dla dzieci polecam w okresie przedswiątecznym listy od mikolaja,ale....i tu w wersji video, niedawno szperalam w internecie i wynalazalam to cudo, polecam wszystkim rodzicom dla swoich pociech, ja mojej Hani od razu wzielam , dostepne na stronie:www.imikolaj.pl

a dla dzieci polecam w okresie przedswiątecznym listy od mikolaja,ale....i tu w wersji video, niedawno szperalam w internecie i wynalazalam to cudo, polecam wszystkim rodzicom dla swoich pociech, ja mojej Hani od razu wzielam , dostepne na stronie:www.imikolaj.pl

Gość biała otoczka żółty środek
1700 zł-zażyczyła sobie kurs językowy-ma 14 lat.

Gość taaaakkkk
o kurcze,to ja widzę biedota jestem.Jedno wymarzyło sobie figurkę ulubionej postaci z bajki--sprawdziłam 14zł kosztuje:) a drugie klocki drewniane z biedronki za 35zł:) za 500zł to mamy pokój w górach na weekend a moje dzieci najbardziej cieszą się jednak z drobnych rzeczy

Gość robilo mi sie cieplo
100 jak w zeszlym roku

Gość mój ma teraz 2 lata
Mój by się najbardziej cieszył z autka z carrefoura za 7 zł-takie metalowe małe modele. Ale kupiliśmy mu kolejkę-za 30 zł i do tego dostanie 10 jakich aut i garaż od dziadków-garaż z biedronki za coś koło 40-60zł.

Gość pod choinkę
dla mojej trójki po 200 zł, niestety reklamy działają cuda na dziedzi, a te zabawki są przeważnie drogie, a na 3 chrześniaków po 100.