Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmzamam malinkii28

Nie przyjma mi dziecka do lekarza bo nie ma juz miejsc.

Polecane posty

Gość mmzamam malinkii28

Corka sie rozchorowala ma ponad38 stopni goraczki i skarzy sie na bol gardla. Chcialam z nia nisc do lekarza.Dzownie a pani w rejestracjii mi mowi ze nie zarejestruje corki bo nie ma miejsc. Dla mnie to jest nie do przyjecia. i powiedziala zeby przyjsc i spytac sie lekarza czy przyjmie. A jak nie przyjmie i tak na marne bede szla z chorym dzieckiem. Spotkalyscie sie z czyms takim zeby nie chcieli was zarejestrowac do lekarza???????waszego dziecka?

Gość Ile dziecko
ma lat?

Gość tak sie zdarza
bo emerytki nie mają co robić i od rana po lekarzach biegają

Gość flekrmgfkernfg
idz wieczorem na dorazna na pogotowie i powiedz ze dziecko jest chore i ma goraczke i ci przyjma ją

Gość rudolfina14
mi się zdarzyło,mały też miał gorączke i powiedziała baba w recepcji,ze rano sie przychodzi !

Gość mmzamam malinkii28
tylko corki lekarz przyjmuje 2 razy w tyg. pon- 15-18 i w srode 9-12 Chore to.

Gość mmzamam malinkii28
corka ma niecale 4 latka.

Gość rudolfina14
ja poszłam po południu i bez problemu inna pani nas przyjeła(nie było już ludzi itd)

Gość biedronka...
wyjmij karte z rejestracji i wejdz między pacjentami-ja zawsze tak robie,nigdy sie nie rejestruje na daną godzine:)

Ja jak dzwonie to zawsze juz bloczków nie ma ale wtedy idę do lekarza i pytam czy mnie przyjmie nie zdarzyło się jeszcze żeby mnie lekarka nie przyjeła ,

Gość dlaczego nie zmienisz przychod
mi ta decyzja zajela 4 lata i w koncu jestem zadowolona

Gość martynikaaaaaaaa
emerytki też mają prawo być chore durna krowo z 12.51, tak samo jak dzieci. a z córeczką to zależy, jak jest w miarę ok. to ja bym się zapisała po na jutro z samego rana. jeśli masz blisko to przychodni to idźcie, zazwyczaj małe dziecko lekarz przyjmie.

A jakis inny pediatra jest jeszcze w tygodniu jeśli tak to idz do innego moze beda miejsca .

Jakich 'bloczków'? W naszej przychodni też się zdarza, że nie ma numerków, dlatego trzeba dzwonić o 7.30 jak otwierają przychodnię.

Gość mmzamam malinkii28
czemu nie zmienie? bo jest dobry lekarz ale malo przyjmuje.

chodzło mi o numerki a nie o bloczki tak mi sie napisało,u nas na godzine jest rejestracja

Gość mmzamam malinkii28
jutro chyba przyjmuje jak pamietam inny pediatra. i on jest dobry. to chyba do niego zarejestruje corke. bo z niego tez jestem zadowolona.

Gość dlaczego nie zmienisz przychod
ale przyjmuje tylko 2 dni bez sens

oczywiscie u mnie w przychodni to standard ze do godziny 9 jak zadzownisz to jeszcze sie wbijesz na dzisiaj jak nie to na jutro. Non stop nie ma numerkow juz do pediatry wiec ja jade odrazu na pogotwie, gdzie tez przyjmuje moj lekarz po pracy w przychodni.

Gość bambaryla147
a od ilu dni ma ta goraczke?

aaa_wazka u nas rejestracja jest od godz 7.00 a o 7,15 już nie ma wolnych numerków a i nie morzna zarejestrować sie dzień wcześniej tylko w tym samym dniu

Gość rozwiązanie
Poważnie? Dziecko ma gorączkę pierwszy dzień i ból gardła, a Ty chcesz lecieć do lekarza? Powyżej 38,5 podaj jej leki p.gorączkowe, dawaj dużo do picia, najlepiej ziołowe herbatki na przeziębienie ze sklepu ze zdrową żywnością. Potrzymaj małą kilka dni w domu i jak np. po 4 dniach gorączka się będzie utrzymywać wezwij lekarza do domu. Ot....

Nigdy w POZ. U nas nie ma takiej opcji. Lekarz rodzinny przyjmuje mnie nawet po południu, jeśli jest potrzeba, kiedy ma tylko pacjentów dorosłych. Mamy jeszcze do wyboru wizyty domowe w ramach nfz i jak dziecko ledwo nogami ciągnie to bez problemu lekarz przyjedzie. W nocy mamy wyznaczony dyżur w innej, całodobowej poradni A to z ustawy "...świadczeniodawca zapewnia dostępność do świadczeń lekarza podstawowej opieki zdrowotnej od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 18.00..." i "...w przypadkach uzasadnionych stanem zdrowia świadczeniobiorcy świadczenie lekarza podstawowej opieki zdrowotnej jest udzielane w dniu zgłoszenia..." Nie wydaje mi się by mogły w POZ odmówić przyjęcia chorego dziecka Poproś panią w rejestracji o księgę skarg i wniosków, może zmieni ton

Gość mmzamam malinkii28
juz wczoraj ja cos bralo. ja zawsze wole isc sprawdzic co sie dzieje.

Gość martynikaaaaaaaa
zależy w jakim wieku jest dziecko - jak to kilkumiesięczniak to ja bym spanikowała z gorączką powyżej 38.

u nas nie ma żadnych numerków. przychodzisz o której chcesz godzinie i dziecko jest rejestrowane. nie ma dzwonienia rano, czy tez stania pod przychodnią. Ale znam takie przypadki gdzie od 6 godziny trzeba stać aby zarejestrować dziecko, niemowle do pedriatry.

Gość mmzamam malinkii28
moze osluchowo co jest nie tak. POewnych rzeczy nie widac golym okiem.

Gość daj jej paracetamol i idz jutr
rano a potem zmien przychodnie

Gość hmmmmmm ????
u nas trzeba rejestrować i przychodzi sie na wyznaczona godzinę . OD 8 do 10 dzieci do sczepienia i zdrowe . Później dzieci chore .