Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Hej dziwczynki. Słońce mam taki sam termin jak TY - 25.08 A mam do Was pytanie z innej beczki, czy znacie już płeć swojego maleństwa? czy gin już Wam coś na ten temat wspominał? Jeżeli tak to w którym tygodniu się dowiedziałyście??

asiaz potem w II trmetrze jest juz lepiej. w ciazy z corka mialam nawet ochote ale mialam zakaz ze zwgledu na lozysko przodujace. ale nie powiem czasami lamalismy ten zakaz bo taka mialam ochote. ja teraz sie smieje bo jak ja mam ochote to moj maz ma akurat 3 zmiane i jest w pracy :)

U mnie z sexem tez gorzej. Nie czuje jakies wielkiej ochoty. Choc są i takie dni kiedy to ja przejmuje inicjatywe;) Chcialabym się Was zapytac jak przedstawic lekarzowi, że chciałabym juz L4? Tak jak pisalam wczesniej praca po 12 godz, i wiele innych czynnikow...w srodę mam wizyte i nie wiem czy poprosic go czy tez poprostu powiedziec, że potrzebuje i już? Nie wim jak sie na to mój gin będzie zapatrywał dlatego boje sie ze mi odmowi, bo np zmalenstwem bd wszystko wporzadku (mam taka nadzieje) i on nie widZI takiej potrzeby

Gość sierpniowe bobo
Alema - ja tez mam na 25.08 :) nie no na to było u mnie trochę za wcześnie a kolejne usg mam dopiero za dwa tygodnie (będzie ocenianian przeziernośc karkowa)

Gość sierpniowe bobo
lalka_tereska - z tym playem sprawa indywidualna, :P heh ale można próbowac, ja dostałam ucxulenie :P

kilka z nas juz zna. ja mam na 90% chlopaka a dowiedzialam sie w 13 tygodniu i 2 dni. 21 lutego lekarz albo potwierdzi albo zmieni decyzje :)

Gość sierpniowe bobo
ines89 - nie wiem jak powiedzieć bo ja nie chciałam L4, ale to lekarz podjął decyzje, no ale u mnie faktycznie są mocne przeciwskazania do pracy

Gość ja w pierwszych tygodniach
abcd123 :) to może u mnie też już coś bedzie widać, aczkolwiek nie mam parcia na poznanie płci dzisiaj cała noc mnie brzuch bolał, ale sama nie wiem, bo spałam na innym lóżku czy od tego, teraz wydaje się być ok :) więc no stress

Gość sierpniowe bobo
abcd123 gratulacje :)

Ja mam kotka, ale jest niegroźny, no chyba, że sie go wkurzy, to wtedy gryzie i drapie :/

U mnie z sexem tez gorzej. Nie czuje jakies wielkiej ochoty. Choc są i takie dni kiedy to ja przejmuje inicjatywe;) Chcialabym się Was zapytac jak przedstawic lekarzowi, że chciałabym juz L4? Tak jak pisalam wczesniej praca po 12 godz, i wiele innych czynnikow...w srodę mam wizyte i nie wiem czy poprosic go czy tez poprostu powiedziec, że potrzebuje i już? Nie wim jak sie na to mój gin będzie zapatrywał dlatego boje sie ze mi odmowi, bo np zmalenstwem bd wszystko wporzadku (mam taka nadzieje) i on nie widZI takiej potrzeby

powiedz dla lekarza ze jak pracujesz tak dlugo to boli cie podbrzusze i juz nie dajesz rady bo jestes wymeczona. powinno wtedy dac zwolnienie.

Gość niezzzzzznajomaaa
Witam nie wiem czy tu powinnam trafić? Ostatni okres miałam 13 grudnia. Gin potwierdził ciąże(wpadka) ale wszystko dokładnie powie mi za tydzień. Może orientujecie sie czy termin bedzie na wrześien czy na sierpień? To moja 1 ciąża i jestem przerażona.

Gość sierpniowe bobo
moja kotka nie jest grozna, tzn nie dla domownikow, ona jak sie bawi to drapie, bo wbija pazurki więc są to przypadki co do innych zwierząt pokazuje na co ją stać, ostatnio mi przyniosła węża...

Gość sierpniowe bobo
wg tych obliczeń, które robi gin, będzie to wrzesień później po usg może się coś zmienić co do strachu, nie bój się, to nie pomaga - to też moja pierwsza ciążą

Ja mialam uczulenie na ten rozgrzewajacy, ten zwykly jest dla mnie neutralny :) Co do L4 to mi nawet prywatnie nie chcieli lekarze dawac.. Pracuje w kasynie - praca na obcasach, nocne zmiany, rant stolu uwiera na brzuch (chociaz ja akurat jestem inspektorem, wiec raczej gre obserwuje z boku niz prowadze), dym papierosowy.. W poprzedniej ciazy bylam prywatnie u takiego dziada, ktory stwierdzil ze "Pani organizm jest przyzwyczajony do takiej pracy i nie ma wskazan do L4" :o zamurowalo mnie. A ta lekarka do ktorej chodze teraz zawsze pyta sama z siebie "Potrzebne L4?", niewiedzac nawet gdzie pracuje :)

Gość sierpniowe bobo
lalka _tereska - kurcze, to ja nie wiem mój lekarz wie, że jestem rehabilitantką fkatycznie czasem trzeba się nadźwigać ale pomimo to chciałam pracowac, pogadać z kierowniekiem o lżejszych przypadkach no ale wyszły mi przeciwskazania, tzn spodziewałam się tego w sumie, więc On sam mówi, że L4, nie dyskutowałam a to pierwsza ciąża, więc nie wiem jak to wygląda normalnie ja na niektóre gumki miałam uczulenie, więc nie stosowałam też :D

No moja to tez mozna powiedziec, ze pierwsza ciaza :) do in vitro w obu klinikach mi dawali L4 bez problemu, potem w poprzedniej ciazy (naturalnej, poroniona w 9t) bylam u 3 lekarzy (wszyscy prywatnie) i zaden nie chcial wypisac, dopiero potem pomyslalam zeby isc do kliniki od in vitro i tam w koncu dostalam. A teraz od poczatku chodze do nich, mimo ze ciaza znowu naturalna, ale tam mam opieke idealna do moich potrzeb :)

Gość sierpniowe bobo
lalka_tereska - dużo przeszłaś... podziwiam nie mam w zwyczaju panikowac i nie dopuszczam myśli, że mogłoby coś być nie tak jednak jak to wygląda przy poronieniu ? jakiś ból? krwawienia ? jeśli to zbyt osobiste lub bolesne to nie było pytania i przepraszam po prostu chciałabym wiedzieć co powinno mnie zaniepokoić

sierpniowe bobo - absolutnie nie mam zadnych sentymentow, uwazam ze wszystko dzieje sie w swoim czasie i nie przezywam :) mialam poronienie tzw zatrzymane, czyli bezobjawowe. Zarodek obumiera i zostaje w organizmie, trzeba usuwac w szpitalu. Mi na szczescie nie zrobili skrobanki, wystarczyly tabletki poronne i samo wyplynelo. W poprzedniej ciazy plamilam - nawet nie jakos strasznie, troche brunatnych uplawow. Polecialam do lekarza na usg po 4dniach (zaczelam plamic 23 grudnia, wiec przez swieta nieczynne) i wszystko bylo ok. Jak poszlam na terminowa wizyte tydzien pozniej, to okazalo sie, ze ciaza musiala sie obumrzec wkrotce po tamtym badaniu, bo juz nic nie urosla. W obecnej ciazy tez plamilam (kilkakrotnie i to duzo gorzej niz wtedy), a wszystko jest w porzadku..nie ma reguly :)

ja mialam przy poronieniu bol brzucha jak w czasie okresu no i silne krawienie.

Gość sierpniowe bobo
ok :) dzięki dziewczyny i tak jak myślałam - pozytywne nastawienie, nic więcej :) musi być dobrze

Gość Julka32
Witam,alez Wy Wszystkie jestescie fajne babeczki! Czytam Was i czytam i sie naczytac nie moge !! Ciesze sie bardzo, ze tutaj jestescie i ze Was znalazlam :) Ps. U mnie planienia ustaly, ale co sobie wkrecam to juz nie powiem ;) Stres mnie zreza, a usg dopiero na 22go lutego... Poza tym wszystko inne bez zmian. Pozdrowienia :)

dobra udało mi się wyszperać stare hasło, więc jestem czarna :) to ja sierpniowe bobo !!! :) teraz już pod takim nickiem Jula - ja mam 15 lutego usg :) nie stresuj się, ja myślę pozytywnie i jak wychodzi to tak trzeba, na kiedy masz termin, bo w tym gąszczu, to dopiero zaczynam Was rozróżniać :)

Gość Julka32
Noelia hej hej :) ost @ mialam 26 pazdziernika przy bardzo, badzo nieregularnych okresach wiec jak mialam zrobione pierwsze usg 11.01 okreslono wiek plodu na 7t4d i termin na 26 sierpnia. Przy drugim usg 25.01 bylo 10t0d i termin na 23 sierpnia. Wiec :D jeszcze sama nie wiem, bo kolejne usg maja byc bardziej precyzyjne :)

Hej :-) abcd123 --- mam pytanie. Dowiedzialaś się o płci maleństwa w 13 tc i 2d - ale to był 13 tydzień licząc od miesiączki czy tak jak pokazuje USG?

gocha - ja Ci odpowiem :) z wieku ciazy wedlug ost miesiaczki korzysta sie do pierwszego USG z pomiarem zarodka, potem na podstawie jego rozmiaru lekarz robi aktualizacje i uzywa sie juz tylko tej najaktualniejszej :) wiec mysle, ze abcd tez podaje wiek wg USG

13 tydzien od ostatniej miesiaczki i tak tez pokazywalo usg. moj maluch rosnie zgodnie ksiazkowo :)

Moj maluch tez rosnie ksiazkowo :) tak jak wyszlo z @ narazie sie nie zmienia :) mam nadzieje ze i mi maluch juz pokarze plec bo tez jestem bardzo ciekawa :) moi rodzicie juz maja wnuczkow duzo i to zarowno dziewczyn jak i chlopcow :) wiec u nich nie ma parcia, a z kolei u tesciow to bedzie pierwszy wnuk wiec tez przyjma wszystko ;)