Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda8080

Sierpień 2013 -są już jakies mamy ???

Polecane posty

Gość aandzikk
Kurcze , a u mnie już 19 tydzień dobiega końca i sama nie wiem czy czuje ruchy, czy jeszcze źle interpretuje to co się dzieje u mnie w brzuszku. Wydaje mi sie, że czasami mała do mnie puka, mam nadzieje, że to "to" bo USG dopiero za 2 tygodnie. Co do wożenia dziecka w foteliku, ponoć za długo dziecko w nim nie może przebywać, i maleństwa powinny najczęściej leżeć na płasko, więc chcąc nie chcąc gondola się przyda, a zimą rzeczywiście już ze spacerówkami będziemy śmigać;)

ja z dowiadczenia wiem ze dziecko dlugo nie polezy w foteliku. teraz nawet nie mam adapterow do fotelika zeby wpiac na stelaz bo corka nie chciala tak jezdzic. nawet w samochodzie jak jechalismy to byl wieczny placz do momentu jak nie kupilismy fotelika 0-18 kg. od tamtej pory mala nie protestowala w podrozy i wszystko obserwowala.

Mamusie spodziewające się córek...macie już imiona wybrane...?

Tak to prawda, takie maleństwa muszą być na płasko, a foteli niestety nie jest taki płaski...

Lenka, nadia, wiktoria, ze wskazaniem na pierwsze imie:)

dziewczyny wam tez tak szybko zlecial ten czas od kiedy jestescie w ciazy?? ja nawet nie wiem kiedy zlecialo mi juz pol ciazy a teraz jak bedzie cieplo to jeszcze szybciej bedzie lecialo bo to wyjdzie sie na spacer a to cos sie porobi i szybciej dni beda lecialy.

No w razie czego moja wybrana spacerowka ma mozliwosc montowania gondoli, jak bedzie bardzo zle to zawsze moge dokupic. Ale i tak ze szpitala do domu mamy 1,5h jazdy samochodem, jakos bedzie musialo przecierpiec :)

Gość aandzikk
Jak jeszcze nie wiedziałam jaka będzie płeć to myslalam ze dla dziewczynki bed problemu wybiorę. Teraz jak juz wiem, ze to bedzie córcia, to problem dopiero się pojawił. Miała być Hania lub Zosia ale przeraża mnie ze są to tak bardzo popularne obecnie imiona. Mnie się podoba Kalinka, mąż kategorycznie się wzbrania. Teraz rozważamy Adriannę.

Mi jak na razie Alicja, Emilia, albo Adrianna. Mąż na razie się nie wypowiada.

Gość ManiaMania89
Co do laserowej korekty wzroku. gdybym miała ustabilizowaną wadę to bym się na to nie zdecydowała, ale mam 23 lata i wadę -5. Najgorsze jest to że co 6 miesięcy chodzę do okulisty i za każdym razem wykazuje że mi się wada pogarsza. jak tak dalej pójdzie to za 5 lat będę miała wadę -10. najlepsze jest to że prywatny okulista widzi przeciwskazania do porodu naturalnego bo to wysiłek itd a państwowy twierdzi że nic mi nie będzie. Niestety zaświadczenie liczy się tylko od tego państwowego- innego mi nie uznają

Mania - tylko ze problem polega na tym, ze nawet wskazanie od panstwowego niczego nie gwarantuje. Co innego jakbys miala papiery na jakiegos syfa typu klykciny albo orzeczenie od psychiatry, te podobno sa "niepodwazalne". A wskazania od okulisty najczesciej sie bagatelizuje i jezeli nie oslepniesz na sali porodowej to i tak nic im nie udowodnisz, ze zrobili Ci jakis uszczerbek na zdrowiu.

Dzien dobry :) wyspane?? :) my z mezem dzis zaspalismy :) ubieral sie do pracy jak... :) co do wozkow to ja jednak stawiam na gondolke :) chce zeby lezal sobie wygodnie :) a przede wszystkim patrze na to ze wozek ma byc tez dla drugiego dziecka, a teraz nie przewidze w jaka pore roku sie wtedy wstrzelimy :) abcd-masz racje, ciaza przeleciala jak z platka narazie :) mimo tego, ze nie pracuje i siedze sama w domu jakos przezylam :) a teraz tak licze, ze oby do swiat, pozniej oby do majowki i juz z gorki :) mam podobnie jak kolezanka co do imienia-upieralam sie nad Mikolajem :) a teraz jak juz praktycznie jestem pewna, ze to chlopak to bede sie pewnie wahac do samego konca :)

a dziewczyny powiedzcie mi-spicie nadal na brzuchu?? :) mi tak ciezko sie oduczyc... :)

Witam:) Ja też czekam na święta pozniej majowka:) jak zrobi się duzo cieplej to chyba przeprowadzę się na działkę będę tam z mama a maz będzie dojezdzajacy:) uwielbiam śniadanko na dworze śpiew ptakow:) ale się zrelaksuje juz nie moge się doczekac:) co do spania na brzuchu to ja nigdy tak nie spie

Hej Kochane:* Ja od rana jakaś nieogarnięta jestem...chyba się nie wyspałam:) Muszę Wam napisać,że jakieś pół godziny temu poczułam PIERWSZEGO FIKOŁKA!:D Co do imienia to u nas ma być Nel,ale może jeszcze coś się zmieni:)A może siusiak jeszcze urośnie i wtedy będzie Jaś,Mikołaj albo Maks:) Wczoraj odebrałam wózek dla dziecka:)Tzn. odziedziczyłam po cioci ABC design 4 tec- samą gondolę na stelażu,bo spacerówkę mam upatrzoną Quinny buzz 4:) Mogę polecić ten ABC design 4 tec w 100 %:)I gondolę i spacerówkę ma super.Wygodnie się prowadzi,jest w miarę lekki:) http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1217&%3CosCsid%3E

Hej Dziewczyny Ja od wczoraj mam jakiś taki dziwnie twardy brzuch, nie wiem czy to przez to że pracuje i mało odpoczywam , w dodatku mam problem z zaparciami czy może tak mam być a Ja po prostu się nie znam bo to moja pierwsza ciąża, ale na szczęście dzisiaj mam wizytę więc zobaczymy co Pani Doktor powie i czy potwierdzi chłopca :):) Co do wózków to była w tym tygodniu w jednym sklepie i znalazłam jeden który bardzo wygodnie się prowadzi wydaje się przy tym leciutki jest polskiej firmy ma dwa lata gwarancji,a w zestawie jest dość duża gondola , spacerówka na dwie strony i fotelik, ma pokrowce zimowe i przeciwdeszczowe i wogóle jakiś taki nawet ok nie jest kosmiczny ale wygodny firma się nazywa bebetto a wózek Luca, nawet pokrowce na koła ma :0 no ale zobaczymy to pierwszy jaki wpadł mi w oko maż jeszcze na żywo nie widział a w internecie wygląda jak zawsze troszkę inaczej, ale obok stał X lander wiem one podobno porządne ale był cholernie ciężki i ciężko sie prowadziło no i wszystko trzeba osobno dokupywać ;/ no ale to jeszcze kwestia dyskusji i wyboru miłego dnia może jeszcze dziś zaświeci słoneczko bo na razie smutno za oknem :)

Czesc dziewczynki :) Co do spannie na brzuchu to j spalam tak kiedys...teraz spie tak na pol boku i podpieram sie nogo zeby brzucha nie gniesc, bo jaos na samym brzuchu sie boje :/ My z zakupem wozka czekamy jak to powiedzial moj mezus do dnia dziecka :D kupimy go w prezecie na dzien dziecka hehe a pozniej trzeba sie za lozeczkiem rozejrzec i pomalu skladac rzeczy w domu:) Ide zrobic sobie jajecznice z kielbaska na sniadanie ;)

ja na brzuchu spaam na poczatku a teraz z racji tego ze juz sie nie da bo brzuch przeszkadza to po pierwsze a po drugie jak tylko za mocno przycisne brzuch to maly strasznie kopie bo jest mu wtedy ciasno.

Co do spania na brzuchu to ja nie śpię:)Odkąd dowiedziałam się o ciąży automatycznie sama przestawiłam się na spanie na boku:)

ja tez staram sie spac na boku ale nie zawsze sie da :) co do wuozka to ja wypatrzylam taki http://allegro.pl/leviroo-due-exklusiv-fotelik-spiworek-parasol-xxxl-i3067815196.html oczywiscie nawet nie wiem co to za firma itd. ale mi i K. bardzo sie spodobal wizualnie narazie na zdjeciach :) z tego co sie doczytalam to jakas niemiecka firma :) ale zobaczymy bo maz tez narazie chce poczekac... :) i tak niebardzo mamy go gdzie trzymac poki remontu nie skonczymy :)

co do butelek moge wam polecic z nuka. ja nie mialam ale moja siostra miala i jest zadowolona z nich. tak samo smoczki moim zdaniem najlepsze sa nuka. sprawdzilam rozne i wyszedl najlepszy nuk.

gosia jak kupujesz wozek 3w1 to zwroc uwage na fotelik bo przewaznie one sa nie wygodne dla dziecka. sa zle wyprofilowane no i nie maja atestow.

A ja stwierdzilam ze sma sprawdze co dla mnie i dla dziecka jest wygodniejsze i kupie jedna taka i jedna taka :) 30 zl nie duzo a sama sie przekonam :D I takie oto mam postanowienia hehe

tak na pewno kupie 3 w 1 :) dziekuje za rade :) okazalo sie, ze ta niemiecka firma ma swoj sklep w Polsce w Koninie :) moj maz jest w Poznaniu przynajmniej dwa razy w miesiacu wiec tam sie wybierzemy :) na forum wiekszosc opinii ta firma ma bardzo dobrych :)

Wczoraj od mojej kochanej sasiadeczki dostałam skarpeteczki dla malenstwa:) ciekawe czy dobrze trafiła bo są różowe:) będzie śmiesznie jak okaże się ze w brzusiu jest synus:)

Gość aandzikk
Hej dziewczynki;) Ja dziś rano znów poczułam takie "pukanie" i mam nadzieje że to są właśnie pierwsze ruchy mojego maleństwa;) Co do spania na brzuchu, kiedyś inaczej nie mogłam zasnąć, ale od dnia kiedy dowiedziałam się o ciąży to jedynie bok i plecy. ciężko się było przestawić, teraz jest coraz lepiej. Zamierzam kupić specjalną poduszkę-kojec w kształcie litery C, podobna jak do karmienia tylko duża, potem też się nadaje do karmienia, z firmy Matherhood, ponoć są niesamowicie pomocne przy rosnącym brzuszku;) A jak tam Wasze brzuszki? Bo już już sporawy, dziś właśnie jadę po jakąś sukienkę ciążową;) Tylko pogoda znów kiepska;(

Gość natka3636
Dziewczyny, chciałam sie z Wami podzielić tym, ze...zaczęła sie u mnie impreza w brzuchu!!! Jakis czas temu cos czułam, ale to tylko od środka było i pewności nie miałam. Bo to pierwsza ciąża. Ale powiem Wam jedno... Jak sie zacznie, nie będziecie mieć wątpliwości. No i jak sie przyłoży rękę, to tez czuć. I mam pytanie, moze wiecie. Bo wiem, ze ważne jeść zeby zanotowac pierwszy odczuwalny ruch. Ale do czego to potem sie przydaje? Bo chyba cos sie od tego liczy. Ale nie wiem co, jak i ile?

do niczego sie nie przydaje data pierwszych ruchow. bedziesz miala tylko pamiatke.