Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chars

Wkurw... mnie to mieszkanie...

Polecane posty

Gość Chars

Ale zazdroszczę ludziom ładnych, nowych mieszkań, gdzie łatwo utrzymać porządek. My mamy stare mieszkanie, stare meble... Aż nie chce się sprzątać... Sprzątam po łebkach, wiecznie jest źle zrobione. Kafelków nie da sie odmyć, wanny również... Marzy mi się coś takiego: http://allegro.pl/nowe-komfortowe-mieszkania-w-bielsku-bialej-i2813320868.html ....mam niby prawie 80 m2, ale do dupy z tym...

Gość zau
to zrób remont i urządź po swojemu

Gość Chars
Nie jest to reklama, fakt, mogło tak wyglądac. :) na remont mnie niestety nie stać...

Gość Chars
Chcialabym nauczyc sie dokladnie sprzatac...

Gość Kadndbdb
Ja mam podobnie...wynajmujemy mieskanie które nawet posprzatne wyglada na brudne ale w tym miesiącu juz sie przeprowadzamy :-):-):-):-):-):-):-)

Gość ojjjjjjjjjjj
zadzwon do Rozenek

Gość Chars
No my niestety sporo bedziemy tu mieszkac... ono jest nasze, ale do dupy :/ przeprowadzic sie nie da, za duzo gratow...

Gość zonaKraka
Eee, moje też było paskudne. Na łazienkę się trzeba było szarpnąć, fakt, chociaż jak ktoś z rodziny pomoże z remontem to większość można samemu. Ściany można odmalować, meble też- nawet te z okleiną. Na stare wersalki i fotele jakieś ładne narzuty, zasłonki do okien., Naprawdę często wystarczy kosmetyka... Masa tkanin jest w ciucholandach, a farby niedrogie. A przede wszystkim wywalić wszystko co niepotrzebne. Można robić pomalutku. Wannę i płytki spróbuj domestosem, na zacieki na płytkach mi działa woda z octem.

Gość Chars
Sprobuje, poki co jeden pokoj ogarnelam. U nas jest ten minus, ze maz chomikuje, a naprawia sprzety i wszedzie po domu tego pelno, w kazdej szafce, szafeczce...

Gość Chars
Tylko ja mam stare, zagracone mieszkanie, ktorego nie idzie sprzatnac?:P

Gość Chars
Oj bylaby wojna w domu, bo wszystko "przydasie"

Gość mmamama22
ja mailam takie mieszkanie. ale miesiac temy przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania. i w sumie problem zniknal.

Gość yurf9g
wypierd*olić wszystko co niepotrzebne!!!!! bedziesz widziec jak sie od razu ładnie zrobi, wyrzuc stare dywany to raz a dwa jak masz jakies stare meble które niekoniecznie ci są potrzebne np duze fotele wypier*** Mozesz sie pozbyc ich sprzedając za grosze, doozysz i masz np na dywan lub nową lampe. Przejdz sie do ciucholandu i kup jakies fajne firanki i zasłonki Naprawde mozna zrobic wiele fjanych rzeczy tylko trzeba ruszyc dupsko z miejsca

Gość yurf9g
wypierd*olić wszystko co niepotrzebne!!!!! bedziesz widziec jak sie od razu ładnie zrobi, wyrzuc stare dywany to raz a dwa jak masz jakies stare meble które niekoniecznie ci są potrzebne np duze fotele wypier*** Mozesz sie pozbyc ich sprzedając za grosze, doozysz i masz np na dywan lub nową lampe. Przejdz sie do ciucholandu i kup jakies fajne firanki i zasłonki Naprawde mozna zrobic wiele fjanych rzeczy tylko trzeba ruszyc dupsko z miejsca

Gość yurf9g

Gość yurf9g

moja była teściowa tak miała, mieszkanie spore, ale zajebane szafami pełnymi badziewia z lumpeksów. Miała masę śmieciowych ciuchów, których nikt by nie trącil kijem, zamiast kupić kilka ale porządnych. W łazience to samo, stał regał zajebany pierdołami :o Miała 2 duze szafy w przedpokoju, regał wielki w pokoju, do tego szafa za zasłonką :o Dwie obrzydle rogówki w salonie. Do tego meble w dwóch pozostalych pokojach :o Mieszkanie zawsze wyglądało na zasyfiałe.

Znam ten ból! Mieszkam w starej kamienicy i wszystko się sypie, choć remont był ze 4 lata temu. Farba odchodzi miejscami ze ściany, elektryka się sypie a żeby ją wymienić to by trzeba było kuć ściany w całym mieszkaniu. Między klepkami są szpary a lakier już pozłaził. Drzwi i futryny powinny być wszystkie do wymiany a jak w jednych chciałam wymienić klamkę na nową, to był taki problem że aż mąż 2 dni nad tym siedział i w końcu musiał kupować jakiś sprzęt, bo nie dało rady wkładki wyciągnąć tak się zaklinowała :-/ Nawet jak się posprząta to nie wygląda to tak jak w nowych mieszkaniach. Ale jeszcze trochę i może będzie własny, nowy dom... ehhh... już bym tak chciała :)

Gość yurf9g
sawa wlasny dom to tez nie sielanka a wrecz jedna wielka skarbonka

No tak, ale lepiej taki budowany od nowa niż stary gdzie wszystko wymaga remontu na już, albo jeszcze lepiej na wczoraj.

Gość yurf9g
tak owszem nowy fajny ale ja tam wole juz mieszkanie w bloku wiadomo nie starym tez :D ze wzgledu na koszta, no i cenię sobie wygodę

No jakbym miała do wyboru stary dom albo nowe mieszkanie to pewnie też bym się nie wahała :) ale ja całe życie mieszkałam w bloku takim co to pionów i poziomów nie trzymał hehe a teraz w starej kamienicy co się sypie, więc perspektywa nowego domu z ogrodem i dużą piwnicą mnie podbudowuje :)) wiem że to tylko tak fajnie wygląda na początku, ale kto wie, może na stare lata wrócę do mieszkania ;)