Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yoku1987

Aaaaa, zaraz padnę. :/ znowu to samo. :/

Polecane posty

Gość Yoku1987

Oszaleję... Dziecko 3 miesiące. Wykąpane do 19. Jak codzien. Ciągle to samo, rytuały i inne bzdety, które i tak nic nie dają. Wyciszona, położona do łóżeczka. Nie. Po 2 h podchodzenia zrezygnowałam. Wzięłam na ręce - już zgłodniała, więc trzeba karmić, zjadła... Guga, się śmieje, spanie to ostatnie na co jest gotowe. 22 - dalej nie śpi. Padła o 23, dokarmiona przez sen, aby pospała dłużej, udało się ją przenieść do łóżeczka. 1.30 - pobudka (jeść). Odniesiona do łóżeczka - śpi (już mamy 2.30). 5.15 - pobudka - koniec spania. Dziecko się wyspało i znowu skore do zabawy. Nic, zero, nie ma spania i koniec. Codziennie o 5 pobudka, a ja już wariuję... Wsadziłam w huśtawkę, bo w łóżeczku się drze, a mąż do pracy...Niech chociaż on pośpi. Ja zrezygnowana jem śniadanie. Powiecie - spała na pewno w dzień. Owszem. Od 12-14 i od 15-16.30, ale to i tak za mało na takiego szkraba...

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaam
moja pierwsza corka spala od 3 miesiaca całe noce od 20 do 7 rano luzik moja druga córeczka od poczatku nie spala do dzis ma juz 4 latka potrzebuje tylko ok 5 godzin snu ,nie pomaga spacer, basen itd jak my to z mezem mowimy szybko laduje bateryjki taki typ nie potrzebuje duzo snu taka jej uroda ja tez mam dosc ,mała juz nie spi a poszła spac o 23 :( rozumiem cie

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaam
i jeszcze jedno wdzień nieśpi odkad skaczyła 3 latka

Gość pod słońcem toskanii
Moja jak miała 3 miesiące spała w dzień dwa razy po 40 minut. W nocy od 21 do 5-6. Oczywiście z przerwami na jedzenie. Jak miała dwa latka przestała spać w dzień. Teraz ma 2,5 i przynajmniej w nocy śpi jak człowiek od 20:30 do 7:30-9.

Gość aniaaaaaaaaaaaaaaam
chociaz tyle a moja nadal ma kiepski sen

Yoku1987- a probowalas herbatek wyciszajacych? Ja podaje taka na dobry sen z HIPPa. Jest z melisa ktora wycisza. Moze to wam pomoze.

Gość Yoku1987
Probowalam - te herbatki wrecz mam wrazenie ze ja nakrecaja ;) Oczywiscie dziecko nadal nie spi. Od 5 trzy razy juz domagala sie piersi. Teraz siedzi w bujaku, ja jem drugie sniadanie i zasypiam. Zaraz mi zasnie, ale tylko na pol h, wiec co mi z tego... Przynajmniej kapiel wezme. ;)

Gość sfafsaaf
nakarmione o 8spi do 2 nakarmione o 22 spi do 4 nakarmione o 23.30 spi do 4 juz myslalam ze poloze sie bez wstawania do 6

moj syn tak samo mial :) teraz ma 10 miesiecy ale dalej potrafi wstac o 5 :P karmie go jeszcze piersia i sie budzi ze 4 razy w nocy:/ pocieszam sie tym ze za kilka lat nie będę mogla go obudzic do szkoly:P

Gość magdammmal
zacznij karmić butelką - zmiana nie do porównania :) jak wstawałam po 3 razy w nocy tak teraz raz albo w ogóle.

Gość vin80
chciałaś mieć dziecko? to masz :)

Gość Yoku1987
No mam, mam. Jest cudna i kochana. :) Ale moglaby dluzej spac, bym sie nie obrazila. ;)

Gość Yoku1987
Nie chce karmic butelka, ale czekam az skonczy 4 miesiace zebym mogla jej na wieczor podac jakis kleik czy kaszki troszeczke - licze na to, ze pospi dluzej, ale pewnie sie przelicze, bo ten typ tak ma. ;)

Gość mamammaaa
moja od 3 miesiaca zasypaial na noc o 8 i budzila sie ok.4 na jedzenie i potem zaraz spac i wstawala o 8.

Gość niuniaaaaa.
Autorko, uważam, ze za czesto mała dostaje jedzenie. Ona chociaz wypija wszystko, co podasz? ja bym porponowala wykapac ja - moze pozniej niz o 19, moze o 20.30 na przyklad, potem dac butle i do wyrka. jesli nie zasnie, to o 22 nie dawac kolejnej butli, bo skoro i tak o 23 dokarmiasz ja na spiocha, a o 1 znowu je, to nie ma sensu. Podaj normalnie kolacje i niech idzie spac, a o ktorej zasnie to sie zobaczy. Byc moze paradoksalnie, jak pojdzie mniej najedzona, bedzie dluzej spała. I zrob wszystko, by wczesniej zasnela, ja zauwazylam taka zasade u swoich dzieci - im pozniej sie klada, tym krocej spia ;-)

Gość mama dwóch dziewczynek
jeżeli jest skora do zabawy to znaczy, że ilość snu jej wystarczyła. Różne są dzieci, nie wszystkie to śpiochy. Moja starsza córeczka spała od 20 do 6 rano niemal od urodzenia, tak jej zostało do dziś. W dzień przestała spać jak skończyła roczek. Mała córeczka od początku mało spała, wstaje zawsze wcześnie, chodzi spać późno i w nocy robi pobudki.

Gość Yoku1987
Karmię piersią, na żądanie, a sporo tych żądań. ;) Tylko raz dokarmiam na śpiocha, aby dłużej pospała.

Gość niuniaaaaa.
Autorko, ale mnie sie wydaje, ze dziecko nie tyle jest glodne, co chce sobie pomukac ;-) Ma smoka?

Gość moj trzymiesieczny brzdac
powtorze jak wyzej.. u nas taki problem sie skonczyl jak przeszlismy na mm.. butla po kapaniu ok 21 i mlody spi do 8/9 rano. ma trzy miesiace jak Twoj, na mm jest od pazdziernika.

Gość Yoku1987
Tak, smoka ma, duje często, ale i je dosc sporo. Ale nie wazy nie wiadomo ile - 6200 (startowala z 3060), ma 68 cm.

Ale może autorka nie chce rezygnować z karmienia piersią?... Autorko A sprawdzałaś ile masz pokarmu? Może maluch nie dojada?

Ja to znam. Moja też nie była zbytnim spiochem, pobudki w nocy nawet co godz. miała na mleczko (karmiłam piersią). W dzień robiła sobie drzemki co 3 godz, na 30 min. Wogóle nie szło przestawić. Tak ok. roku zaczęła spać normalnie w nocy, w dzień nadal mało. Dopiero teraz jej się odmieniło i w dzień śpi 2-3h. Może twoja to też taki "egzemplarz" :)

Gość Yoku1987
mam dosc mleka, zostaje w piersi jak konczy jesc... ale nie sprawdzalam ile...

Gość kasandraw
u mnie było to samo...jak synek miał 3mce, to chodził spać o 23 i wstawał o 5 gotowy do zabawy, oczywiście budził się 4 razy na pierś przy tym. Generalnie walka trwala do 14mca, kiedy kategorycznie odstawiłam od piersi, przyjął to z wielkim bólem, ale dzisiaj śpi całe noce plus raz w dzien po prostu córka tak ma musisz to przejść ;/ ja cudowałam z kaszkami, kleikami, nic nie dawało rady... w dodatku nie tolerowała za zadne skarby swiata smoka i zadnych butelek.. dopiero 5 mcu przeszliśmy na niekapka

Gość Yoku1987
Nie zalamuj... Do 14 miesiaca? Dzisiaj oczywiscie to samo, od 5 na nogach, teraz przy sniadaniu.