Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

flyerbag

Mycie zębów 20 miesięcznemu dziecku

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanie. Czym myjecie/myje Wasze dziecko zęby? W sensie, czy używacie pasty dla dzieci? Czytałam gdzieś, że dziecko w tym wieku jest jeszcze za małe, by używać pasty do zębów {bo połyka pastę} i sama nie wiem co mam na ten temat myśleć. My myjemy zęby wodą gotowaną, ale nie wiem czy przypadkiem nie robię błędu i nie powinnam już wprowadzić pasty {raz próbowałam i wycyckał całą pastę ze smakiem ;p}... Proszę o rady.

MY - pasta Ziajka - bez fluoru. Musisz kupić pastę bez fluoru - tę może połknąć i nic się nie stanie.

Gość ojtam ojtam
jasne że pastą tyle że bez fluoru - ja od poczatku używam pasty z ziaji bez fluoru a po 2 roku życia wproadziłam też elmex dla dzieci i daje troszeczke choć synek dalej ciężko z wypluwaniem jej

My myjemy pastą do zębów taką od 0. Ale daję jej tylko taką małą kropkę. Jak ziarnko grochu.

tylko pasta od fluoru.. od kiedy zaczęłam używać małej pasty do zębów z fluorem zaczęły się przebarwiać górne dwójki a potem jedynki... myślałam, że to próchnica poszliśmy do dentysty i się okazało, że to fluoroza... miała wtedy 1,5 roku także zdecydowanie pasta bez fluoru

o to narazie bez fluoru ,zresztą czy to w aptece ,czy w drogeri wystarczy powiedziec ze szukac pasty dla 1.5 roczniaka czy niespelna 2 latka i juz tobie dobrze doradzą

Gość mamaaliiiheli
my używamy pasty firmy lavera - bez fluoru i konserwantów - do kupienia w sklepie ekologicznym

Gość manikitra
Pasta nie powinna zawierać fluoru - w tym wieku może to być szkodliwe. Tak więc radzę np. ajonę. Jest tania i nie zawiera fluoru. W tym wieku już można na spokojnie przyzwyczajać dziecko, do codziennego mycia zębów.

Gość markalina
Możecie mi podać jakieś rzetelne źródło, w którym znajdę informacje na ten temat? Gdzie konkretnie napiszą, że fluor jest szkodliwy?

Gość ojtam ojtam
wpisz sobie w google - mnie się niechce szukać ale wiem że fluor wiąże się w ogranizmie z wapniem i tworzy fluorek wapnia i coś rozkłada w kościach czy w ciele a to niebezpieczne