Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

Kto z Was jeszcze nie ma smartfona?

Polecane posty

Bo ja nie mam... cały czas sie zastanawiam - mój telefon jest idealny ale brak mu: a) systemu Android b) internetu c) wifi czyli jest niefunkcjonalny :( i teraz tak : powinnam sobie kupić zajebisty tel z dużym wyswietlaczem, dotykowy samsung (lans) czy jakiś jakikolwiek tel z qwerty? dodam,że nie lubię tel dotykowych, a dużo piszę. Może tel dotykowo+qwerty ?

Gość splaskacza
ja i na pewno nie bede miała. nie potrzebuje tych funkcji, nie cierpie tel dotykowych, nawet tych z qwerty

Masz małą wiedzę o telefonach dotykowych. Te nowe z androidem są idealne do pisania sms, wysuwa się wielka klawiatura QWERTY na wyświetlaczu i pisze się bez problemu, duużo lepiej niż na zwykłej. W samsngach jest np. klawiatura SWYPE dzięki której pisanie sms jest jeszcze łatwiejsze. Bierz nwoczesny wielki telefon! :D

ja nie lubię dotykowych i już :( ani iphone mnie nie przekonuje ani... nawet na tabletach ciężko sie pisze a one mają dość duze ekrany... :( nie mam grubych palców, ale jakoś nie lubie ich nadwyrężać :classic_cool: czy naprawde te z qwerty są obciachowe?

Gość tralalilalila
Ja nie mam. Nie wiem nawet co to jest system Android, ale mam to gdzieś, to ja będę rządzić moimi potrzebami, a nie rynek

Czkawka ale miałaśkiedyś dotykowy że tak oceniasz? Czy trzymasz się głupich ocen z kafeterii? Co mówie mówie naprawde szczerze, dzisiejsze smartphony są naprawde świetne :)

Gość ajamysleze
te z qwerty niedotykowe to też smartfony, mają neta, mają wi-fi, mają androida czy tam symbiana. jak nie lubisz dotykowych to kup sobie BlackBerry.

Gość inzynier serwisowy//zablokoo
Pierdolicie jak zawsze. NIC NIE ZASTAPI KLAWIATURY FIZYZCZNEJ. Sam nie idę to przodu bo dla mnie nie ma alternatywy. Miałem touch pro a potem przeszedłem na desire Z długo zastanawiajac się nad milestone 2. I OD TEGO CZASU nie ma dobrego tel z qwerty. Jest natomiast galaxy note. I zważywszy że cena znacząco spadła. A czekałem na noteII jednak w pl nie dano mu dual sim. Za to na rynek weszło RBM wiec mamy 1GB netu miesięcznie + YT. Więc dla mnie to jedyna alternatywa fizycznej klawiatury. Ponieważ note 2 jest na tyle duży że dopiero dotyk ją zastepuje. Spróbuj kiedyś pisać na desire Z i zrozumiesz co to komfort. Na touch pro przeszedłem studia. I klepałem ściągi do matury. PO KILKASET STRON. Wklepał byś tyle na dotyku? chyba byś się zesrał. Co więcej na ebay.com masz przystawki z fizyczną klawiaturą dla iphona. BO DOTYK nigdy nie będzie tak dobry jak fizyczna. Podobnie jak android nie zastąpi ci windowsa. Dlatego ludzie pozbywają sie asus transforemrs itd. eeeeee za dużo się rozpisałem ale jw. Desire Z obecnie jest tani jak barszcz 500pln? Note kosztuje koło 1tyś.

Ja nie mam i mieć nie zamierzam bo po prostu mi niepotrzebny. Mam jakiś tam dotykowy, muzyki posłucham, film obejrzę, net jest więcej mi nie potrzeba ;)

Akurat takie mówienie to też gówno warte. I jest na zasadzie telefon służy do dzwonienia i mi wystarczy taki. System daje ci dużo android powoli najwięcej. Od kontroli zakupów, gg, skypa, przez gry, programy biurowe, nawigacje, programy przetrwania, pogodę, rejestrowanie wszystkich rozmów, porównywarkę nokaut na zasadzie kodu kreskowego. Po konkretne programy np do ustawiania anten dvb-t, elektroniczne, programistyczne itd. Wiec telefon z systemem jak najbardziej. Telefon bez fizycznej NIE. Lub na tyle duży ekran (5cali) że możesz swobodnie pisać.

Biest29 Akurat przez cała noc to dopiero będziesz :P Proponuje kupić app android sen. Bodajże 14 dni za free. Aplikacja polega na tym że podłączasz tel na noc do ładowarki. App sobie chodzi. Monitoruje twój sen i budzi cię w najlepszym momencie. Opracowane przez jakiegoś radzieckiego lekarza. I naprawdę działa. Możesz obudzić się po 6h tak jakbyś spała z 12h. Tak że tą app też polecam Bez android sen, swiss army knife, nokaut skaner, ion road, sound hound, call recorder Nie wyobrażam sobie telefonu.

mialam dotykowy tel kilka lat temu i służył mi wyłącznie do gry w angry birds :O :classic_cool: ogólnie te dotykowe to sie nadają jako gadżet - gry, czytnik ebooków, przegladanie neta, gps, no ale pisanie smsów? katorga... :( już nie mówiąc o postach na kafeterię!!

inżynier serwisowy a te wszystkie motorole i inne z wysuwanymi klawiaturami to nie wyglądają jak cegly i nie ważą za dużo? chce mieć mały, lekki telefon, blackberry by się nadał, ale jednak ma za małe przyciski :((

nokia c-6 dotykowy z wysuwana klawiatura mam i polecam jest jeszcze jakis taki samsung ale nie pamietam jaki ja mam c-6 iks czasu jest mega :)

wszystkie z wysuwaną klawiaturą ważą jak cegły :) Desire Z o ile się nie mylę z 300gram Co ty porównujesz c6 do desire Z ?? Desire miało 2 błędy dlatego mimo że to najlepsze najtańsze telefony na rynku nie sa popularne mianowicie zapomnieli zamontować kam z przodu!!! I desire zwykle na snapdragonie dostaniesz za 300pln. I telefon jest bezkonkurencyjny do jakichś 600pln. Tak właśnie nokia robi. Wydaje nowe telefony do dupy niczym się nie różniące. A ludzie to biorą już lepiej by wyszli kupując używkę mocniejsza i są na + Co ja ci mogę powiedzieć zobacz milestone 2 i desire Z innych niestety brak. xperia zaprzestała produkcji po modelu mini. Samsung wydał kilka telefonów z klawiaturą ale bardzo słabych lub na własnym systemie bada.

co do biest... prosty przykład idziesz do sklepu mając telefon z małym pakietem danych. Wcześniej byłem w mbank mobile (50MB co miesiąc freee 19gr do wszystkich) I wystarczało. A więc idziesz do sklepu spodobał ci się nie wiem..... co sie babie może spodobać...... laptop koloru rużowego w media markt niby na promocji za 3 tyś. Wyjmujesz telefon włanczasz nokaut skaner skierowujesz apart na kod kreskowy i masz ile kosztuje w necie najtaniej. Działa z większością chemii itd. Więc wiesz że taki silan kosztuje między 5 a 10 pln np

o wlasnie i żeby ten smartfon miał dobry aparat, 5 mPix i dobrze by było z lampą błysk. chociaż niekoniecznie mejle na tel :D podziwiam :) chyba jestem z innej epoki :( a może jednak nie powinnam dziwaczyć i tak jak inni miec dotykowy? bez dodatkowych klawiatur? :(

nokia c6 ma 5 megapikseli skoro tak to wez nokie 500 :) aparat taki sam 5 :) wygodna klawiatura lekki :)

o właśnie dobrze,że wspomniałeś o tych kodach - wszystkie smartfony zczytują te kody co są na mieście ? :O chyba naprawdę jestem laikiem w tej dziedzinie :classic_cool:

to są kody QR!!!!!!!!!!!! a ja pisałem o kreskowych takich co masz na wszystkim od czekolady do laptopa. Niestety małej żywności nie ma w ceneo itp nad czym ja ubolewam bo nie znam cen ogórków np!!!!!!! Po prostu włanczasz program skanujesz kod kreskowy jak pani w biedronce na kasie i masz cenę. Jakiś kujawski itp jest. Jakieś szampony itp tez.

Gość ojpojpo
nie ma i nie chce miec bo i po co?

Gość piskiotumanione
ja mam se txt i jest ok

po to jw. Żebyś w obcym mieście nie zabłądziła czy w lesie na grzybach :P Żebyś mogła komary telefonem poodganiać. Tu nie chodzi wcale o lans. Jw desire 300pln. Zwykły najzwyklejszy telefon 150.

padfone :D czego to ludzie nie wymyślą :) może poczekam do 2013...może coś nowego sie pojawi ? co zrewolucjonizuje świat? o np. smartfon z możliwością pisania po nim długopisem :) bo tego mi brakuje w tel

Dobra to ja zamykam z nikam z wątku bo nic innego się nie dowiesz. Najlesze tel z qwerty to jw. desire z milestone2 asha 200 czacza e72 i tylo reszta sie nie liczy bo są albo już za stare albo za słabe i nie ma sensu ich brać. A jak nie to przejdź się do sklepu poproś jakiegoś 4 calowca i spróbuj pisać. pa pa

długopisem po telefonie to ja pisałem 6 lat temu :P touch pro. Idealnie ndawał się do ściągania. Bo miał ekran rezystancyjny. I czym kolwiek go dotknełaś to reagował. Więc leżał sobie z boku niby trzymajac kartke i chyc google i wpisywało się nieznane pojęcia do testu:P A jesli chodzi ci o wprowadzanie rysikiem to galaxy note. Jako jedyny przywrócił właśnie te zapomniane funkcje. Ludzie zaczynają wracać do tego co było. Np w tym tygodniu sprzedałem swojego starego tc4200. Bo orientują się czym tak naprawdę jest tablet. Czyli lap z odwracanym ekranem. A nie ipad i inne dziadostwo co poza przegladaniem netu do niczego sie nie nadaje.

kiedys ludzie tego nie mieli i żyli :) dzwonili po siebie domofonami :) :D eh... podziwiam ludzi, którzy nie gonią za nowościami... chociaż ostatnimi czasy, nawet w autobusie widze,że wszyscy maja dotykowe :O nawet jacys ludzie po 50scte :O