Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emigrantka z dwojka

WRACAC DO POLSKI? do mam w UK i PL

Polecane posty

Gość Wszędzie dobrze gdzie nas nie
A zauwaxylas ze napisalam ze maja dwoje dzieci W dodatku male 3 lata i 10 miesiecy Wiec nie cwaniakuj. czemu ci z was zagranica nie maja na własność domow ? Bo ich nie stac Do polski przyjeżdżają bmw, a dom nuestety cudzy

Gość nie wracalabym na waszym
Wszędzie dobrze gdzie nas nie- wiesz ja w Polsce by cos zarobic tez musialabym mieszkac daleko od rodzicow:D Dojazd w sumie do nich 5 godzin, myslisz, ze na to jest czas jak sie pracuje i zarabia tyle co ja zarabialam? To ja juz wole te 2h samolotem przeleciec i nie przejmowac sie tym, ze kupilam bilet i bede musiala mame o pieniadze prosic:O

Co za sens płacić czynsz cale zycie dawac komus zarabiac i,nie miec tego ma własność Moxe i, bierzesz kredyt w polsce ale rata jest taka sama jak czynsz I vo ty po 20 latach nadal nie masz wlasnego kata a ja mam . I splacilam wcześniej niz 20 lat ale trzeba poglowkowac np z inwestycjami

Gość nie wracalabym na waszym
z tym sie zgadzam, ze lepiej w Polsce wziac ten kredyt niz napychac portfel wynajmujacemu:O Tylko, ze nie kazdy ten kredyt moze dostac:O

Ja nigdy nie musialam nikogo prosic o, pieniądze z reszta to przykre ze ty musialas

Gość 25 lat po za Polska jestem
Wszędzie dobrze gdzie nas nie- to ty cwaniakujesz ile masz lat? zaloze ze nie wiecej niz 23 prawda? wiec o czym ty mowisz? ze kazdy jest kowalem swojego losu??????? a co z tymi wszytkimi mlodymi ludzmi w pOlsce ktorzy nie byli leniwi bo w koncu poswiecili kilka ladnych lat na naukle i studia i oni po studiach zarabiaja 1200 zlotych ?????? albo pracy dostac nie moga ??? puknij sie w glowe troche !!!

Gość emigrantka z dwojka
oj przestancie dziewczyny a czy to wazne takie zeby sobie wypominac czy wynajmowane i co kto kupil itp Wazne aby znalezc takie miejsce w ktorym da sie godnie zyc, a przede wsyzstkim gdzie nasze dzieci beda mogly godnie zyc, miec jakies perspektywy oraz zebysmy mialy kase aby one mialy lepiej niz my gdy bylysmy male.

Gość emigrantka z dwojka
moj kolega skonczyl dwa fakultety - dobre i zaproponowali mu...1350 zl na reke.... zaczal jezdzic na tirach, nie ma rodziny i ma dobra kase...tylko narzeka bo nawet na dziewczyny nie ma czasu bo ciagle w rozjazdach(

Gość emigrantka z dwojka
nie pomysle juz wiecej aby wrocic do polski-tak nam tylko przyszlo to do glowy glownie za namowa rodzin i znajomych....teraz moge pow NIE!

Wszędzie dobrze gdzie nas nie Co za sens płacić czynsz cale zycie dawac komus zarabiac i,nie miec tego ma własność Moxe i, bierzesz kredyt w polsce ale rata jest taka sama jak czynsz I vo ty po 20 latach nadal nie masz wlasnego kata a ja mam . I splacilam wcześniej niz 20 lat ale trzeba poglowkowac np z inwestycjami xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tak kat wlasny masz po 20 - 30 lat !!! bo dopoki nie splacisz tego kredytu to to mieszkanie nie bedie Twoje !!! nie placisz czynszu wlascicielowi ale za to po 30 latach czy 20 latach wydalas 2 razy tyle za mieszkanie i jednak dalas komus zarobic. Boze czlowieku zacznij myslec logicznie

Moi rodzice cale życie pracowali, maja ładne emerytury Sprzedali dom , kupili mieszkanie dwupokojowe, na koncie maja ponad 150 000zl oszczędności i zyje im sie super, jezdza, zwiedzaja, odpiczywaja A podobno tylko emeryci w niwnczech maja fajne życie Jak juz pisalam kazdy jest kowalem swego losu Nie mozna mowic ze w polsce brak pracy dla ludzi po studiach owszem nie ma co sie dziwic jak co roku idzie kilka tysiecy osib na marketing i,zarzadzanie albo informatyke Hehe oprocz papierka trzeba miec zdolności osobowość i sie wykazac A polacy w anglii to mc donalds, lub tasma produkcyjna ale co tam ważne ze mieszka sie w anglii,

Chciałabym miec znow 23 lata hehe Tez studiowalam , dojexdzalam , mecxylam sie po znajomych aby przenocować ale dalam rade Mam dom, auta, żyjemy spokojnie, w naszym rejonie 4tys spokojnie starczaja na życie, wakacje raz w roku trzeba umiec sie zorganizowac

Gość angelika818181
co ty mozesz wiedziec o zyciu w anglii? kraj jak kazdy inny i polacy dokladnie jak w polsce i pracuja na zmywakach i daja dupy i pracuja na budowach ale tez pracuja na kierowniczych stanowiskach czy siedzibach bankow na canary wharf-przekroj od a do z-dziwne i smutne ze tak generalizujesz;/

Gość do wszędzie dobrze gdzie
Twoja rodzina w Niemczech ma oplat 1800 euro ?? to za co oni tyle placa ?? mieszkam w niemczech i znam realia:O 2500 tysiaca euro plus kindergeld na dzieci - to zycie jest na dobrym ( zeby nie napisac na b.dobrym _poziomie

a najlepsze jest to ze polacy za granicą wiedza jak wyglada primark, real i muller A nie majja pojecia jak wygladaja polskie gory

żegnam Życzę szczęścia na obczyźnie

Gość powiem krótko, ja Ulka
Ja na tej turystyce zagranicznej nieżle zarobiłam - zostałam w kraju i wyłapywałam odpowiednie oferty. Kokosy to pewnie nie są, ale od wejścia do Unii ,mamy już postawione 4 domy, wszystkie przynoszą dochód.

prosze odpowiedz na moje pytanie

Gość ja mam pojęcie ;)
:p

pożeganałaś sie w momencie jak zadałam Ci trudne do wytłumaczenia pytania ??? to odpowiem za Ciebie twoja rodzina ma max 1000 euro oplat , jakies 600 euro na jedzenie,mpowiedzmy ze 100 na paliwo. Cała reszta czyli około 1000 euro to sa ich oszczednosci. Wiec nie pisz bzdur, ze w DE zyje sie tragicznie Jak ludzie pracuja uczciwie, dajmy na to facet ma rodzine,dzieci- pracuje w fabryce i wyciaga 1300 euro - to Panstwo doplaci takiej rodziny do mieszkania, jedzenia, komunikacji miejskiej i przedszkola.

Gość emigrantka z dwojka
to ja moze do Niemczech powinnam sie przeprowadzic???;)

Ja mieszkam w Anglii juz 10 rok,bywaly okresy kiedy rowniez chcialam do Polski wracac,ale wiem ze byla by to glupota.Wroce tam moze na emeryture wczesniej nie mam zamiaru.Autorko powiem Ci tylko tyle,ze jesli powaznie rozwazasz powrot do kraju,to zrob to zanim dzieci pojda do szkoly,zeby w normalnym tempie zaczely nauke w Pl Bo inaczej bedzie im bardzo,ale to bardzo ciezko.Ale jesli mialabym doradzac to nie radze wracac,tym bardziej,ze tu jestescie wlasciwie ustawieni.Ja nie wyobrazam sobie teraz bym miala wszystko od nowa zaczynac i nie mam tu na mysli rzeczy materialnych,ale ogolnie.Mamy juz podwujne obywatelstwo,Polska jest moim rodzinnym krajem gdzie chetnie jezdze w odwiedziny,ale w Anglii jest moj dom.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx o zycu w DE gowni wiesz. ja akurat od 25 lat w DE zyje i to so opisujesz to kompletna bzdura. a twoja sioera niech do pracy pojdzie. w DE zawsze i mezczyzna i kobieta pracuja. i nie narzekaja. hehe mysle ze ty o zyciu za grnaica pojecia nie masz. jakas malolata co sie wymadrza,

W Niemczech nie jest źle, to bardzo bardzo "socjalne" i bardzo sobie ceni rozmnażanie ;) a chcialam jechać do UK, mąż nie chciał.

tam ktos napisal, ze w DE ZAWSZE kobieta i meczyzna pracuja.Chyba jak nie maja dzieci. ...bo jak sa dzieci,to w DE naturaklnym jest, ze matka sie dziecmi opiekuje. Mowie o swoim rejonie ( zeby sie zaraz nie przyczepil ktos, ze jest inaczej).Panstwo dba o rodzine, dostaje sie niezalenie od dochodow zasilek na dziecko w wysokisci 185 euro ( na 3 dziecko juz wiecej), mozna sie starac o zasilek dla rodzica ( przez rok po 300 euro). wszytskie leki dla dzieci sa za darmo, szczepienia i badania takze.

moze nie zwasze ale prawie zawsze 2 osoby pracuja w DE przede wszystkim ci po studiach. Niemki to karierowczki. nie wiem w ktorym rejonie zyjesz i jakich ludzi znasz

bawaria

Gość do autorkiiiiiiiiiiii
wiesz co z tego co piszesz to nie ma sensu zebys wracala do kraju, masz ulozone zycie a tesknote za rodzina mozesz zrezalizowac latajac co jakis czas do PL - w PL to ludzie umieraja i same zwolnienia!

no ok Bawaria... no nie mam prawa wypowiadac sie za cale Niemcy :-)ja widze, ze szczegolnie Niemki po studiach bardzo szybko do pracy wracaja.... fakt ze zle tutaj nikt nie zyje... no i jasne ze otrzymuja kindergeld itp wracajac do tematu...kto jest dlugo za granica niech tam zostanie.. czego bardzo nie lubie to jezdzenie po ludziach w Polsce ktorzy naprawde wiele lat, pieniedzy i trudu poswiecili nauce...dla mnie to bardzo przykre...ze nie moga znalezc pracy i za smieszne pieniadze pracowac musza.... najbardziej nienawidze jak ktos mowi ,ze sa sobie sami winni... no raczej nikt nie jest winny swojemu losowi...tak samo jak nikt inny nie zasluzyl niczym aby byc w dobrej chwili w dobrym miejscu,.. niestety.

Gość matka polka.......
ja właśnie wracam po kilku latach z obczyzny. ale wypowiedzieć będę mogła się dopiero za jakiś czas. wychodzę z założenia, że wyjechać zawsze mogę znowu i chcę sprobować w PL.