Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fresca.

Kaczka pieczona z jabłkami - proszę o przepis .

Polecane posty

Gość fresca.

Znacie dobry,sprawdzony przepis na kaczkę pieczoną ? Chce ją zrobić na święta.

Gość stdyfuvghbjlnm
a moze chcesz od razu kaczke z jablkami pod nos?:D 1 google nie gryzie

Gość powiem tylko tyle -
raczej kazdy wie, ze isnieja wyszukiwarki internetowe :o jezeli pyta sie tutaj, do dlatego, ze ktos sobie chce porozmawiac, podyskutowac o danej potrawie, podpytac .... przeciez wiadomo, ze jak nie masz czasu lub przepisu, to nie musisz odpisywac. niektorzy to nic, tylko ciagle musza byc nieprzyjemni :o do autorki - nie mam przepisu, ale miejmy nadzieje, ze znajdzie sie jakas pomocna dlon, bo sama bym chetnie posluchala o pieczeniu kaczki :)

Gość takajaaaaaaaa
Z kaczką prosta sprawa: ponacinaj skórę na krzyż, natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Obłóż dookoła wydrążony połówkami obranych jabłek wypełnionymi żurawiną do mięs i serów. I niech się piecze do zrumienienia :)

Gość gość
A jakis bardziej nietypowy przepis ktoś podrzuci?

Gość gość
Ja ostatnio testowałam dość nietypowy przepis na kaczkę z salsą mango i sosem jogurtowym! Brzmi intrygująco, nie? I muszę przyznać, że smak tego dania jest wyśmienity! Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i myślę,że przypadnie do gustu wszystkim, którzy kochają mango:) Do przyszykowania sosu jogurtowego wykorzystałam jogurt naturalny od ROTR, bo ma najlepszy smak i konsystencję. Można go nawet online zamówić na https://sklep.rotr.pl/.