Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilith-marlie

Co jest potrzebne do pieluchowania tetra poza samymi pieluchami?

Polecane posty

Gość Daria1212
Przepłukujesz wodą ...to jest. Tak jak pisałam kilka dni temu.

Daria, dzieki. Wszystko co napisalas Skopiowalam sobie na dysk i bede sie zapoznawac, nie przypuszczalam, ze ktos mi tyle szczegolow poda. :-)

Gość Daria1212
Spoko. Jeszcze więcej info. znajdziesz na Chustoforum, także odsyłam. Tam też odkupisz wiele super pieluch używanych za rozsądne pieniążki i sprzedasz swoje z których np. wyrośliście. Na prawdę polecam. My teraz testujemy niemieckie formowanki Lotties. Właśnie zamówiłam 2 na próbę.

ja otulacze pul piore co dwa uzycia. z tym, ze uzywam ich na noc, wiec maja dlugi kontakt z wilgocia. srednio zaleca sie ich pranie co trzy uzycia. nie wyobrazam sobie robic to rzadziej.

Gość Daria1212
Dziunia, skąd masz te informacje? :) Akurat większość znanych mi mam (jak i ja sama) zmienia nie częściej jak minimum co 5 przewinięć (tu podkreślam wyrażenie MINIMUM). :) Naprawdę nie ma co wariować. Jak jest czysty (nie zabrudzony niczym) i nie pachnie brzydko, to nie ma co przesadzać. Owszem, czasem się zdarzy, że trzeba to zrobić po 3 przewinięciu, bo np. była niespodzianka itp., ale generalnie bardzo rzadko.

Gość Daria1212
W praktyce wygląda to trochę mniej "etykietowo" powiedzmy ;) a bardziej umownie. Ogólnie nie ma co szaleć, tylko znać się na własną intuicję i zdrowy rozsądek.

Gość Daria1212
zdać

Gość Daria1212
Jeszcze mam informację dla Agaty: Zapominałam o jeszcze 2 producentach wełnianych gatek: niemiecka Disana i polskie Pupulki. Więcej nie kojarzę, ale pewnie jest tego jeszcze trochę na rynku.

moj zdrowy rozsadek mowi, ze jak cos ma kontakt z moczem, to sie to pierze... bielizne tez zmieniam codziennie, a nie sprawdzam jej wechowo ;),

Gość Daria1212
Otulacze to nie to samo co bielizna damska. Często nawet nie mają bezpośredniego kontaktu z moczem. Każdy robi jak uważa.