Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxz40

podwyższona morfologia 28 tydz. ciąży -mam się bać?

Polecane posty

Gość zxz40

witam dziewczyny przy ostatniej wizycie u ginki wyszła mi podwyższona morfologia, zleciła powtórkę i dalej jest podwyższona jakieś: 11 (kazała dziś zadzwonić bym się dowiedziała jak wyszło) i poleciła znowu przyjść dopiero w piątek (wolne miejsce) na posiew i inne wyniki, by wykluczyć złe przypuszczenia, pytała czy nie jestem przeziębiona, czy nie boli ząb, bo to może być powodem podwyższonej morfologii, wtedy nie ma o co się martwić, ale mi nic nie jest, czasem lekko i krótko boli gardło ale przechodzi samoistnie. Stwierdziła, że podwyższona morfologia jest niebezpieczna -w przypadku gdy ze mną ok i teraz boję się czy czekać do piątku na pobranie posiewu i innych- nawet nie wiem w jakim celu, telefonicznie nie mogła za długo rozmawiać- reasumując: co może zagrażać dziecku i czy mogę zwlekać do piątku - gdzie wyniki chyba będą we wtorek czy lecieć gdzieś prywatnie, żeby było szybciej? Jeśli któraś z was miała podobne doświadczenia proszę napisać czego mogę się spodziewać i czy można tyle czekać na zrobienie wyników...

Gość dorota765
nie bardzo rozumiem co to jest podwyższona morfologia; co konkretnie jest nie tak?

Gość abcdefghijklłmn
Morfologia skłąda się z wielu parametrów, co konkretnie jest podwyższone?

Gość zxz40
sama dokładnie nie powiem, bo rozmawiałam z lekarką telefonicznie a ona akurat przyjmowała w przychodni, ale powiedziała, że mam wyższą niż norma, ponad 11 i jeśli to nie jest jakaś infekcja typu katar czy ból gardła - wtedy to jest normalne- to należy poważnie się temu przyjrzeć, bo to może być niebezpieczne... dlatego nie wiem czy tyle można czekać na zrobienie tych badań i zaczynam się bać...

podejrzewam, że chodzi o CRP podwyższone świadczy o stanie zapalnym w organizmie (stąd pytanie lakarki o bóle zebów itp)

weż ta no sie wydowiedz co jest podwyższone, przecież to Twoja ciąża i wyniki zapewne moze chodzić o wbc czyli białe krwinki, jeśli o to, to w ciąży często sa podwyższone, a taką granice ciażową jest 15 mniemam po liczbie 11, bo mniej więcej dla dorosłych górna norma to 10,8