Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

ile rosly glowki waszych pociech w 1 trzech miesiacach zycia ?????

Polecane posty

Gość dsgsdfasd
Mała główka. Mój po narodzinach miał 55 cm.

prosze bez zartow ..pediatra narazie kaze obserwowac ten przyrost sama przyznala , ze jest xa duzy , ale ze moze blad pomiaru ...i pod obserwacje

Gość Anitanita
Bardzo mala główka i przyrost bardzo duzy. W 3 miesiące 8,5 cm? cos bardzo szybko rosnie. A duze ciemiączko ma?

Gość ratunkuu
sprawdź jak to wygląda w siatkach centylowych, poza tym słuchaj pediatry, obserwuj przyrost i nie nakręcaj sie na zapas, bo widzę ze coraz to nowe zmartwienia sobie sama tworzysz, pamietaj zestresowana matka to niespokojne dziecko

ciemie 2/2 usg przezc - podtwardowka nieznaxznie poszerzona 4 i 6 mm norma chyba do 4 lub 5 i szczelina poszerzona ale ponox jak komory sa ok to szczeslina nie ma znaczenia ...dodam , ze obwod klatki piersiowej ma 42 cm a glowa 41,5 ...urodzil sie z klatka 31 cm....a glowa 33 cm....wazyl 3480 a w tym momencie 7380 ...

nie wiem czy za szybko rosnie, ale klatka wyprzedziła główkę, wiec powinno być dobrze

u mnie w 8 misl 39,5 wiec niby spoko.podobnie jak u Ciebie Arszenika...i do 18 tylko 3 cm mu urosla ????

Gość patrz na siatki centylowe
ur 36 cm, na 3,5 miesiąca był na 75centylu -ok 42cm, po 1,5 miesiąca spadł na 50 centyl i tak już idzie idelanie od prawie 2 lat patrz na siatki centylowe, zachowując w pamięci że dzieci potrafią rosnąć skokowo

nie znam sie dziewczyny na tych siatkach centylowych :-\ sprawdzilybyscie mi glowke i klatke urodzil sie z glowa 33 i klatka 31 w 8 t.zycia glowa 39,5 klatka 39,5 w 13 t.zycia glowa 41,5 klatka 42

Gość Zaniepokojona1984
Jest na 97 centylu, ale spokojnie, moze jeszcze spasc, zaraz mierze mojej malej. :)

Gość Zaniepokojona1984
Moja jest gdzies na 75, ma 40 cm i 14 tygodni.

Gość Zaniepokojona1984
Moze jest dlugi? Bo moja mala ma 68 i sie nie miesci w siatke dla swojego wieku. to wiadomo ze i glowka w proporcjach musi byc wieksza.

a ile Twoja mautka miala jak sie urodzila ??? a jak mierzylas mojego to caly czas na 97 centylu i klatka tez ??

zaraz go zmierze , bo oni ile ma cm nie mierzyli mi od porodu ;-) moj mial 56 jak sie urodzil a Twoja ile , bo juz nie pamietam wiem , ze 3200 a cm ?? a glowa i klatka ile ??

ciezko troche to sie mierzy laikowi tymbardziej jak dziecko sie rusza caly czas , ale wyszlo mi wlasnie 68 cm on jest ogolnie duzy chlop 7380 wazy

Gość Zaniepokojona1984
No wlasnie, jest caly duzy to i glowke ma wieksza. Moja urodzila sie z glowka 33 cm, miala 55 cm wzrostu. Lekarka nic nie mowila, ze zle czy cos, dluga urosla, glowka jest wiec do niej proporcjonalna. Toz nie bedzie miala glowki 36 jak jest taka "wysoka" ;)

Moja mi w książeczkę nie wpisywała,wszystko jest w karcie u lekarza,a w książeczce mam tylko jeden pomiar mój syn urodził się z obwodem głowy 36cm (7.11.09) a po nowym roku,dokładnie 5.01.10 miał 41 cm a klatka piersiowa wtedy miała 42,5cm więc w 2 miesiące przybyło mu 5cm i nic nie mówiła,dzieciaka mam obecnie sporego ;) ale to po tatusiu i mamusi bo jesteśmy wysocy a tatuś obecnie ma 106kg

Gość hsjksahauaja
saleminka no lepiej żeby wagi po tatusiu nie odziedziczyło

Gość gość 31
moja córeczka ma teraz 3 miesiące i 2 tygodnie i waży 7300kg długa 62 a obwód główki ma 43 i martwię się bardzo a klatki piersiowej 46 ktoś mi coś doradzi

Gość gość
Moja córka też miała bardzo duży przyrost główki. Teraz ma 10 miesięcy i wszystko jest w porządku. Na początku główka wychodziła na poziomie 97 centyla. Dostała skierowanie na usg główki i do neurologa i okazało się że "taka jej uroda".

Gość gość
Mojej córki główką nigdy nie rosła ksiazkowo. W dniu porodu tak jak i u ciebie 33 cm. Urodziła się 18 sierpnia.. 12.09 35 cm 30.09 36 cm 3.10-16.01.14 40 cm 25.01 40.5 cm 12.02 41.5 cm 4.03 42 cm 18.03 42 cm 19.05 43 cm 19.08 45 cm 4.02.15 47 cm

Gość gość
Zapomnialam dodać. W sierpniu 2013 roku

Gość gość
Amanda my równiez byliśmy na USG główki. Szczeliny komorowe były nieznacznie powiększone. Neurolog nawet nam nagadala o wodogłowiu itp. Zaczęliśmy wierzyć że dziecko jest chore. Zmienikismy neurologa i nagle dziecko okazało się być zdrowe. Córka ma ponad 2 lata i jest okazem zdrowia. U nas klatka piersiową długo była wielkości główki dopiero później była różnica ale max 1.5 cm i to nie zawsze bo zależy kto mierzył córkę

Gość gość
A i dodam że nigdy nie mieściła się w siatce centylowej :)