Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doti:)

Kiedy dziecko karmione piersia przesypia cala noc,oraz kiedy podawac kaszke?

Polecane posty

witam jak w pytaniu...i mam pytanie jak karmie piersia to kiedy moge wprowadzac kaszke na noc i jak mam to zrobic? zamiast cyca przed spaniem dac butle czy jak? doradzcie doswiadczone mamusie z gory bardzo dziekuje

Gość Podobnie
Ja mam roczniaka i jeszcze nie przespalam nocy. To wszystko jest bardzo indywidualne. I nie licz na to ze jak dasz kaszke to na pewno dłużej pośpi. Jak dziecko skoczyć pół roku to można zacząć oduczac nocnego jedzenia przez podawanie wody.

Gość prwda jak prawda
Przesypianie nocki nie ma nic wspólnego z karmieniem piersią, zależy jaki masz egzemplarz. Jeden jest śpiący, drugi nie. My się karmimy piersią już 10 miesiąc, ale ze spaniem nigdy nie było problemu, żadnych kaszek nie daję na noc :) Druga sprawa, kaszka nie da Ci żadnej gwarancji całonocnego spania, bo dziecko nie budzi się z głodu tylko z potrzeby bliskości :)

bo moje 4 miesiaczne dziecko budzi sie o 12 i 4 oraz o 7.30...a klade ja spac o 19..woda nic nie daje jej...i nie chce ja oduczac woda bo czasem po ssie piers 3 minuty i uspia..tylko pytam bo moja koleznka twierdzi ze moja cora juz poiwnna sapc cala noc tak jak jej

albo mowila zeby do malej nie wstalwala ze po mruczy i pojdzie spac ale ja tak nie potrafie bo zaraz sie budze i do niej wstaje

Gość Podobnie
Jest jeszcze za malutka. I tak super Ci śpi

Gość prwda jak prawda
Taaa, koleżanki córa już zapewne mówi całymi zdaniami ;) Nie słuchaj takich dobrych rad, Twoje dziecko bardzo ładnie śpi :)

Moja ma pół roku i też nie przesypia nocy, Budzi się dokładnie jak Twoja mimo że ok 20 stej dostaje kaszkę. Niektóre dzieci tak mają i już;-)

Gość kolepoaa
spokojnie 4 miesiące, to jeszcze nie czas na jakieś odzwyczajanie...

Gość kolepoaa
mój ma 2 miesiące i już kilka razy przespał noc, więc super, a normalnie to budzi się raz, dwa to już maksymalnie i rzadko. ja się modlę oby tak było dalej, bo się wysypiamy :)

malenstwo powaznie? dziekuje dziewczyny...najlepiej nie sluchac..no kazdy mi mowi ze bardzo ladnie mi spi jak na swoj wiek..jak byla mniejsza budzila sie tylko raz ale teraz chyba suche powietrze jest i od grzejnikow i dlatefo sie budzi tak wczensie bo wczensiej budzila sie o 2 lub nawet 3

Gość Podobnie
Jak koleżance trafi się taki typ jak mój to będzie inaczej radzila. Nie cierpię takich mamusiek wszystko wierzących.

Ja ogólnie uwielbiam jak ktoś używa określeń w stosunku do dziecka że coś "powinno lub musi umieć" w danym momencie. Każde dziecko jest inne i ma swoją specyfikę i nie da sie go porównywać.

podobnie-masz racje..ale wydaje mi sie ze to zaazdrosc bo moja wazy ponad 7kg a jej maly ma niedowage

ja tez sie wysypiam...nie narzekam bo i tak wstaje do toalety wiec co mi zalezy malej dac cyca..ona nawet sie nei rozbudza tylko ssie z zamknietymi oczkami

Doti- tylko waga sie nie zgadza bo moja ma dopiero 7kg ale tak do 3miesiaca spala mi tez do 4rano a potem do 7 lub 8 wiec tak jak u Ciebie sie teraz pogorszyl ten sen i kaszka jak pisza dziewczyny wcale nie pomaga.Zjada kasze i piers tez oproznia glodomor :)

ok dzieki...no kazde dziecko ma sie inaczej i najlepiej nie sluchac nikogo...ja twierdzialam i do tej pory twierdze ze moja badrzo ladnie spi

Gość ksiezniczka jolanta
hej doti moj 3,5miesieczny synek od 3 tygodni przesypia cale noce minimum do 5 rano budzi sie czasme posteka i spi dalej do 7.