Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość italiano italico

Co by było gdyby dzieciom nie mówic od małego o religii?

Polecane posty

Gość pytanie na sniadanie
Co by było? Ludzie którzy są gorzej traktowani i genetycznie gorsi zaczęliby mordować i wykorzystywać tych lepszych. Obrazowo: Brzydal zadźgałby przystojniaka, uwięził jego piękną kobietę i notorycznie wykorzystywał seksualnie.

Gość amerykaniepiszglupot
Ja wierzę w Boga i synkowi o Bogu opowiem. Niestety kościół i kler bardzo się od samej wiary odsunęły i nie widzę sensu wiązania tych dwóch już całkiem odrębnych dziedzin. Wielu "ateistów" twierdzi, że nie wierzy w Boga, z nienawiści do kościoła... Ja w Boga wierzę, ale kościoła nie szanuję - na co mocno zapracował. Prawdziwi ateiści powinni wytłumaczyć dzieciom kim jest Bóg ale nie zaszczepiać wiary w niego skoro sami nie wierzą, jednak dziecko powinno mieć wolny wybór - gdy podrośnie może samo poczytać o Bogu i stwierdzić czy wierzy czy nie (i nie mieszajmy w to kościoła i kleru, bo to jedno wielkie zakłamanie)

jak ja czytam brednie tych wszystkich, pożal się boże, ateistów to śmiech pusty mnie ogarnia. ateizm to jest stan "braku wiary" i niczego innego. bóg ze swojej natury jest TRANSCENDENTNY i w związku z tym zawsze będzie POZA GRANICĄ POZNANIA. ateista to człowiek który poza te granice nie sięga, wierzący sięga. i tyle. i tylko taka jest między nimi różnica. już nie mówię o tych prymitywach którzy "wierzą w boga ale go nie lubią" naładowani nienawiścią przez komunistyczną propagandę. to kompletne dno. skoro kopernikowi jego wiedza i jego umysł nie przeszkadzał być księdzem to naprawdę nie macie powodu żebyście się ponad niego wywyższali dlatego tylko że w boga nie wierzycie. mądrzejsi od kopernika nie jesteście, to na pewno.