Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JoannaJ

wyniki badań

Polecane posty

Miałam robione badanie na prolaktynę z obciążeniem Wynik przed tabletką 34.03 norma 0,33 - 27.33 Wynik po tabletce 333,5 norma ta sama Lekarz stwierdził że nie ma potrzeby robienia dalszych badań. Mam Hshimoto. Miałam robione również badania na przeciwciała przeciwjądrowe ANA w dwóch laboratoriach 1 lab. wynik : słabo dodatnie Metodą immunofluorescencji pośredniej IIF stwierdzono obecność przeciwciał dających na komórkach HEP2 słabe świecenie typu homogennego. 2 lab. Rozcieńczenie surowicy 1:100, komórki HEp-2 W badanej surowicy wykryto przeciwciała przeciwjądrowe ANA o typie świecenia homogennym w mianie 1:100 ( wynik negatywny) I tu nie rozumiem wykryto ale wynik negatywny? Badania były wykonane w rocznym odstępie czasowym. Byłam w 3 ciążach - trzy poronienia przed 12 tyg. Nie ma wydłużonych cykli ale po 7 dniach okresu jeszcze przez 4 dni "brudzę". W ciąże zachodziłam tylko w 15 dniu cyklu. 14 lub 16 już było za późno. Co się ze mną dzieje? Żaden lekarz nie umie mi pomóc!

Gość a TSH jakie masz
?

Czemu pytasz o tsh? Tsh wychodziło w normie dopóki nie rozbiłam tego na dwa osobne badania. Widzę że nikt nie miał tutaj podobnego przypadku....

hej , ja mam p p jądrowe ana typ homogenny 1:100 ale mi napisali że to wynik dodatni , mam tsh ponad 6 , staramy sie 14 cykli o dzidzie stym że m ma średnie wyniki nasionek , problem po obu stronach, jednak co do ANA to mi lekarz kazał brać cały czas acard puki sie staramy a jak zajde to podwujna dawka albo clexane to heparyna w zastrzykach