Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfghbjnhjknkjklol

Dlaczego mam ciężarówie ustępować miejsca w kolejce?

Polecane posty

koniuszy z wioski elfów ty tez wyjmij ta słomę z butów i sobie nią usta wypchaj, żal czytać twoje wypociny, które jak mniemam miały być tyraniem :O

Gość porannarosaaa
Jestes niesprawiedliwy. Po pierwsze wcale nie muszisz nikomu ustępywać miejsca. To nie jest jakiś odgórny nakaz ze ciężarna musi byc przed tobą. Fakt, że niektóre babska są poprostu bezczelne i myslą ze skoro sa w ciazy to moga byc hamskie do wszystkich "bo przecież jej sie NALEZY". Ja też jestem teraz w ciazy, 5 miesiąc, bardzo widoczne. Raczej nie wykorzystuje tego by nie stac w kolejkach ;p. Raz jednak stałam w kolejce po wędline w kauflandzie i zrobiło mi sie poprostu słabo. Dobrze, że miałam wózek, bo bym prawie upadła, ciemno przed oczami, szum w uszach itp. Byłam juz obsługiwana wiec wybełkotałam jaką wedline chcę, ale potrzebowałam jeszcze 2 kotlety schabowe, ale niestety do stoiska mięsnego była osobna, bardzo długa kolejka. Poprosiłam ekpedientkę z tych wedlin czy nie moze mi ukroic juz tych 2 schabowych bo tam jest taka wielka kolejka. Widać było, że kobiecina nie może opuszczać swojego stanowiska, ale mimo tego poszła i odkroiła mi to mięso. Byłam jej naprawde bardzo wdzięczna bo potem musiałam godzine na ławce siedziec bym mogła do domu dojsc.

Przyznam sie ,że czasami jadac trawajem nie zauwazam kobiet w ciazy, moge na nia patrzec i dopiero po chwili dociera do mnie ze ona jest w ciazy, czasami mam tyle na głowie ze nie zwracam uwagi kto koło mnie stoi

płyta ci się zacięła? bo ciagle o tej wsi gadasz jak nakręcona. Lepiej odnieś się do sedna mojej wypowiedzi, a mianowicie do tego że bajki opowiadasz, w życiu nie widzialam zeby człowiekowi o kulach miejsca nie ustąpiono. i ty jesteś matką? masz tak, za przeproszeniem, nakichane we łbie, ze az szkoda mi twoich dzieci.

koniuszy a gdzie ja napisałam że o kulach komuś nie ustąpiono w tramwaju??????????????????????????? I daruj sobie to obrażanie z braku laku bo i ja mogę dopiero zacząć....żal to mi może być Ciebie że nie masz dzieci...ale pewnie to i dobrze!!!! Więc nie podskakuj teraz bo już zero argumentów inteligentnego człowieka tylko bzdury wypisujesz....nie widziałaś marketu z ilością kas powyżej sztuk 19 to co?? Mam moze uwierzyć że jeszcze z warszawy jesteś?? A poza tym to nie ja mam nick koniuszy.....trzeba było sobie miastowy nadać

Gość bagietka z makiem
Ja tam nie mam nic do przepuszczania w kolejkach, ustępowania miejsca w autobusie, ale często jest tak, że jestem roztargniona i po prostu tego nie zauważam, dlatego moze lepiej byłoby zapytać zamiast sie od razu obruszać?. Kiedyś byłam z mamą w aptece, faktycznie, jest napisane, ze kobiety w ciąży mają pierwszeństwo (obrazek) nie zauważyłam. Stoimy sobie w kolejce, na chwile sie odwróciłyśmy a p;rzed nami na raz wpechnęła sie baba, tak "chamsko". Nie zauważyłyśmy, że ma brzuch (nie był jakiś duży) i moja mama z tyłu się spytała lekko podniesionym tonem "dlaczego pani się wpycha w kolejkę?!" (logiczne, ze do apteki, to się po leki przychodzi, ja też akurat byłam wtedy bardzo chora, moja mama prze to zdenerwowana) a tamta odwróciła się i zaczęła się drzeć na całą aptekę "Moje prawo! ja jestem w ciąży!" i foch, ze ktos zwrócił jej wgl uwagę. Nam się głupio zrobiło, ale sorry, nie wystarczy zapytać grzecznie? trzeba się od razu wpychac na chama?. Także trochę mam awersję do takich rozszceniowych ludzi, tym bardziej, że kobieta na pewno nie wygladała na szczególnie "źle się czującą" normalnie chodziła itp. Ale rozumiem, że nie wszyscy mają taką sytuację. Kiedyś w koeljce w sklepie wepchnął sie przede mną stary, śmierdzący dziad i jeszcze mnie wyzwał, ze próbowałam mu zwrócić uwagę, także to zalezy od człowieka.

allegrowiczka taka wyszczekana na necie, a w realu (czy tam Realu) proszę - dupa, że buzi nie potrafi otworzyć, bo nie ma czerwonych dywanów i pretensje, że ludzie są jacy są idź przed lustro i poćwicz jak następnym razem grzecznie poprosić o przepuszczenie

Nie musze prosic bo mi na tym nie zalezy ;] To czy ktos przepusci to swiadczy tylko i wylacznie o jego wychowaniu. Ja niemam zamiaru sie upominac o takie rzeczy ;]

Gość Allegrowiczka chcesz
dać dziecku na imę AMELIA??? Nigdy tego nie zrozumiem.Taka wyszczekana jesteś,a nie wiesz co to znaczy?

Gość 76765765765
to jak nie zamierzasz prosić to siedź cicho. nie masz prawa głosu idiotko

1. Prawo glosu ma kazdy. 2. To jest forum - moge wyrazac swoje zdanie nawet w formie "jojczenia" 3. A imie Amelia wiem co znaczy - zajmij sie lepiej swoimi dziecmi. Ludzie na tym forum faktycznie niemaja co robic :D

to wiesz co to znaczy i chcesz dać tak córce na imię???:/

No właśnie widzę...Amelia bez kończyn

Tylko imię Amelia ma tak drastyczne znaczenie:/

Gość Icy Moon
Jestem w koncowce 9 miesiaca i nigdy nie spotkalam sie z takim chamstwem i wrednym traktowaniem jak w ciazy...Nikt mi nigdzie nie ustapil, to przede mnie sie przepychano. Cale zycie staralam sie byc uczynna i pomocna i nie oczekiwalam nic dla siebie, dopiero w ciazy oczy mi sie otworzyly...Moje postanowienie na po ciazy to dorownac poziomem reszcie

Allegrowiczka daj sobie spokój z pomarańczami...to tchórze...:)piszą pod tysiącem nicków bo boją się że ktoś ich z innymi tematami skojarzy....koniuszy się obudził na pomarańczowo chyba...

Gość Icy Moon
O wypraszam sobie z tymi tchorzami. Nie rejestruje sie bo nie lubie podawac maila a haslo i tak zapomne. :) Ale zgadzam sie, ze chamstwo jest straszne. A najbardziej rozczarowuje mnie fakt ze chamscy sa mlodzi ludzie. Jak widze 13-16 latki z mina jakby mialy szyszke w tylku to mi slabo. Kiedy im zdazylo tak zycie dowalic?? Ktos im juz powiedzial jak jest pozniej??

Gość jshadkjshdkjahfkjhakfjhkasj
Dupa ci nie trzaśnie ciulu jak raz przepuścisz ciężarną. W końcu nosi w sobie przyszłego podatnika, który bedzie pracować na twoje nędzne zakupy na starość. Ciąża to 9 miesięczny przywilej i należy z niego korzystać czy sie to komuś podoba czy nie.

Ale w czym problem autorko masz? Nie chcesz to nie ustępuj KOBIECIE W CIĄŻY nie ciężarnej krowie! Nie masz takiego obowiązku. Są też specjalne stanowiska obsługiwane kobiety w ciąży bez kolejki,jak któraś Pani chce to korzysta,a jak nie to nie,bo nie musi. Ja w autobusie zawsze ustępuje kobiecie miejsce w ciąży i nie widzę w tym problemu. Po Twojej pisowni chociażby wnioskuję,że z kulturą to u Ciebie kiepsko.