Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfghbjnhjknkjklol

Dlaczego mam ciężarówie ustępować miejsca w kolejce?

Polecane posty

Nie myl kasy z pierwszenstwem z kasa do 10artykulow bo to zupelnie inne rzeczy. Kasa z PIERWSZENSTWEM - sama nazwa wzazuje PIERWSZENSTWO jak ktos tego nie rozumie to jest PUSTAK i tyle ;] Jesli ktos stoi w takiej kolejce bo jest mala to OK - niech stoi ale niech sie trzyma tego jaka to kasa! Bo nawet jesli sie mu spieszy czy ma malo rzeczy to MA OBOWIAZEK przepuscic osobe niepelnosprawna czy ciezarna przed siebie i tyle! A jesli to jest nie wazne to wez napisz petycje do wlascicieli marketow i popros zeby otwarli kase "Dla ludzi w koszulach w kwiaty" albo "Kasa dla homo..." i wtedy kazdy sobie bedzie stal tam gdzie mu pasuje ;] Moze postawie sobie skuter na parkingu dla niepelnosprawnych bo przecierz jest maly i moze auto jeszcze sie obok wcisnie ;]

ja nie bardzo rozumiem czy wy nie umiecie się odezwać? dobrze się czuję to stoję w kolejce. źle się czuję to grzecznie proszę, zeby mnie przepuścili i już. ludzie nie robią problemów - wystarczy być grzecznym i miłym a nie roszczeniowym

koniuszy...!!!! weź mnie nie rozśmieszaj...to Ty chyba serio na wsi przy koniach robisz??? A poza tym co ma za znaczenie kilkadziesiąt czy kilkanascie...są INNE KASY NIŻ TA Z PIERWSZEŃSTWEM która najczęściej dla otępiałych ma nawet obrazek wózka inwalidzkiego... Bynajmniej nie sugeruje mi to że z 3 rzeczami mam tam stanąć.... xxx no i widzisz jaka jesteś otępiała?? to że przy kasie jest napis PIERWSZEŃSTWO dla inwalidów, nie oznacza że nie mogę tam stanąć, oznacza ze powinno się przepuscic inwalidę. TĘPOTO

"KILKADZIESIAT INNYCH kas lub KILKANASCIE czynnych" Czytaj dziecinko ze zrozumieniem albo wroc do podstawowki ;] Real - a wiesz ze wszystkie sklepy siecy Real wykupil Auchuan? Real - TO NIE WSZYSTKIE MARKETY ;] Taki Auchuan ma ok. 50 kas z tego zawsze polowa jest czynna ;] Chyba ze faktycznie na jakiejs wsi mieszkasz i tam tylko Real jest :D

zazwyczaj na 30 kas czynnych jest 10-15 to jest taktyka takich sklepow, stoisz w kolejce to moze jeszcze sobie przypomnisz o czyms, albo wezmiesz gume, cukierki

Gość oj tam,oj tam;-)
Allegrowiczka-noo się nie odezwałaś,czekałaś cichutko jak cie przepuszcza. Boroczka:-( Ale pewnie prychałaś i rzucałaś nienawistnym spojrzeniem. Tutaj wszystkie takie biedne,z zagrożona ciaża,ojeja. Sierotki. Żadna się nie potrafi GRZECZNIE ODEZWAĆ,poprosić,to inni sa źli i bez empatii.

Nie mam nic do przepuszczania ciezarnych jesli sie nie spiesze i one nie maja pelnego wozka, a ja jednej rzeczy tylko. Dziwi mnie tylko poglad, ze nikt nie ustapil mi, no ja bym tez pewnie nie ustapila bo stojac w kolejce nie ogladma sie za siebie i nie wiem czy podchodzi ciezarna czy nie. Ciezarna ma zazwyczaj jezyk wiec powiedziec moze. O ile to kasa pierwszenstwa. Fakt, ze sa kasy dla inwalidow, ciezarnych i do jakiejs tam liczby artykulow. Wtedy oczywistym jest, ze ja majac 4 produkty moge z niej skorzystac, ale ciezarna ma pierwszenstwo tak samo jak przed ciezarna ma pierwszenstwo ktos o kulach. Problem polega na tym, ze nalezy sie odezwac, a nie liczyc, ze ktos sie bedzie rozgladal czy przypadkiem za nim madame w ciazy nie stoi:O

Real - a wiesz ze wszystkie sklepy siecy Real wykupil Auchuan? xxxx ja cieeee, odkryłaas Amerykkkkkeeeeeee. wyobraz sobie ze wiem, wiec nie zaskoczyłas mnie wiedzą tajemną, aczkolwiek to było niedawno, a w moim miescie dalej nad wejsciem jest napis REAL, wiec mowie ze ide do reala, a nie do auchana. chcialas zablysnac ale ci sie nie udalo.

Noooo taaaaaa Allegrowiczka bo u nich na wsi......to mają ino jeden sklep i jedną kasę....dlatego o to ta cała afera!!!!!!!!!!!!!!!!!!On myśli że ta jedna kasa dla inwalidów i nie kupi vódki:):):):)

mama mlodego myślala ze jak jest kasa z pierwszeństwem dla inwalidów, to juz normalny człowiek nie moze tam stanac. po prostu nie rozumie pojecia 'pierwszenstwa' ale pociesze cie - na drugi raz jak zobaczysz taka kase to śmiało mozesz tam stanac bo jestes INWALIDĄ UMYSŁOWĄ

Nie chcialam zablysnac ;] Tylko uswiadomic Ci dziecko ze Realto juz dawno otwarty market i zastapi go wiekszy ;] Zreszta co ja bede z Toba dyskutowac ;] Nudzi Ci sie i tyle... mamamlodegoD - tja, bo tam Real daje "na kreche" i jest jedna kasa " Dla wiesniakow" wiec trzeba sie wpychac zeby sie zalapac "na kreche" :D

koniuszy a ty widze jak już siadasz nerwowo to tylko obrazać potrafisz??? Ale nie martw się...wszyscy ze wsi tak mają....:)To się nazywa syndrom wieśniaka.......skocz do reala , może mało przy kasie będzie to się odstresujesz:)a nóż widelec ciężarna ci drogi nie zagrodzi:):)

mamamlodegoD pokazujesz na swoim przykładzie, że mimo miejskiego pochodzenia, słoma ci z butów wystaje i sypie :O ps. tez mieszkam na wsi, mnie tez będziesz obrażać?

Jak zwykle dyskusja o niczym... Przypuszczać nie musisz, kwestia kultury. Mnie wychowano tak że przepuszczam w sklepie ciężarne, w tramwaju zwalniam miejsce dla staruszków czy niepełnosprawnych. Nie zastanawiam się nad tym, tak jest i już.A w polsce to jak zwykle człowiek człowiekowi wilkiem... Co do ciężarnych jeszcze- jedną chwilę czuje się dobrze a zaraz leży nieprzytomna, więc to nie zawsze fochy że chcą być wpuszczane. Ja np w ciąży od nikogo nie oczekiwałam że mnie gdziekolwiek wpuści. Niczyjej łaski nie potrzebuję i nie potrzebowałam a w sklepach z kasami z pierwszenstwem to śmiać zawsze mi się chciało - jak ktoś zauważy że jesteś w ciąży to udaje że nie widzi haha

Gość oj tam,oj tam;-)
Mamamłodego-ty też weź na wstrzymanie,bo brzmi to tak,jakby każdy ze wsi był chamski,głupszy,gorszy. Wieśniak to stan umysłu,a nie miejsce zamieszkania. Stwierdzilyście,że skoro 'koniuszy'to pewnie ze wsi-a jak ze wsi,to głupi. Ja tam tego pana nie bronie,bo troche za ostro pojechal,ale hmmm by sie pokłocić trzeba dwojga. Grunt to nie dać się sprowokować.

kotka ja się czepiłam konkretnie do tematu.....rany baby ja to w ciaży jestem i mogę być wrażliwa a wy wiecznie takie obrażalskie czy też stan hormonalno-błogosławiony, poza tym jak ktoś mnie zaczyna obrażać to nie pozostaję dłużna....zaczęło się od kolejek , kończy się na porównywaniu wioski do miasta....no jakby to mój mąż powiedział tylko durne baby tak potrafia....czy wy coś bierzecie z przymrużeniem oka??? Czy teraz koniuszy np. będzie mieć noc nieprzespaną bo sie na kafe popśtykał......luzuuuuuuuuuu Allegrowiczka....jeszcze nie było widać...czekamy do drugich prenatalnych w styczniu, wetdy będzie pewność..lekarz stwierdził że dziewuchę wyczuwa ale ręki nie da sobie odciąć:)

W realu na kreche nie daja, w przeciwienstwie do sklepu na twojej wsi ..... a tak w ogole to juz nie raz widziałam jak po mamie młodego na kafe rozni ludzie jechali, wiec zbyt dobrej reputacji tu nie masz. zmien nick albo zniknij na zawsze.

ja nigdy sobie nie pozwoliłam żeby ktoś mnie przepuścił w kolejce w sklepie. W autobusie jak jadę do domu 30 minut to chętnie korzystam, bo cięzko stać mi z torbą pomiędzy siedzeniami. Faktycznie ciąża to nie choroba.

Gość oj tam,oj tam;-)
Samuelle- żebyś wiedziała. Ja umieram ze smiechu np.w tramwaju,jak stane,chwyce sie rurki,podniose głowe a tu nagle wszyscy zafascynowani telefonem czy widokiem za oknem. Ten strach aż taki popłoch w oczkach,rozbiegane takie,udajace ze mnie nie widza,hehe

Gość Annnjkaahhjhj
Problem stary jak świat :) Nie wiem czemu kobiety przy nadziei wzbudzają tyle negatywnych emocji. Jeszcze nie widziałam, żeby jakaś ciężarna domagała się przepuszczenia gdziekolwiek, ani żeby ludzie jakoś tak chętnie przepuszczali. Ja sama jestem w 8 miesiącu i nigdy się nie domagam żeby ktoś mnie przepuścił, czy ustąpił miejsca. Nikt nie ma takiego obowiązku - nie chcecie przepuszczać, ustępować -to nie musicie. Wasza wola, ale czemu od razu jadem tu plujecie? W tramwajach są miejsca specjalnie oznaczone jako dla ciężarnych (przynajmniej w Krakowie), ale i tam raczej nie ustępują. Mało kto ustępuje mi miejsce, chociaż się zdarza. Ja sama się nie domagam i nie proszę nikogo o to. Chociaż oczywiste jest, że nawet przy prawidłowo przebiegającej ciąży, w ostatnim trymestrze lekko nie jest, a upadek na brzuch -gdy np. autobus szarpnie -jest zagrożeniem dla dziecka. Czytając kafeterię już wiem czemu większość ludzi nie ustępuje. Łaski nikt nie robi, ale szkoda, że tak mało w nas zrozumienia dla innych. I nie piszcie tak o tych inwalidach itd, bo zauważyłam, że inwalidom i starszym osobom też jakoś tak chętnie nie ustępują. Jak gdzieś się pojawi ciężarna, to nagle wszyscy mają problemy z kręgosłupem :) NIE USTĘPUJCIE, WASZA WOLA -ALE WY NIE TYLE USTĘPUJECIE KOBIECIE, CO TEMU DZIECKU, KTÓRE ONA W SOBIE NOSI. Może warto zmienić sposób myślenia?

Samuelle - tak wlasnie jest , ze w kasach z pierwszenstwem ludzie udaja ze nie widza np. niepelnosprawnego z kulami lub na wozku czy kobiety w ciazy ;] Masz racje to jest smieszne, a najlepsze jest to kiedy np. stoi przed Toba w takiej kasie osoba ktora powinna przepuscic i ewidentnie patrzy Ci na brzuch po czym przez caly czas udaje ze szuka czegos w torebce lub pisze smsy udajac ze nawet nie zauwazyla ;) Koniuszy - z toba juz skonczylam bo i tak ci brakuje slow ;]