Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość droba bez powrotu;;;;;

czy są tu fani horrorów???

Polecane posty

o martyrs nie mnie pytasz, ale cos moge napisac. To film ktory nie straszy, moze mial na celu obrzydzic po czesci, ale tez sie nie udalo (sztucznosc bije po oczach), psychologia kiepska, ale obejrzyj i wyrob wlasne zdanie na temat tego filmu. Ja pisalam, ze "Luster" nie onejrze, a wiem, ze to niby dobry fil, ale nie moge ogladac filmow z lustrami niestety:O

Gość koneserka horrorów
Martyrs czyli skazani na strach to wg mnie film najwyzszej klasy... no ale to rzecz gustu, ludzie tego filmu nie wytrzymują bo strasznie ryje banię... Ma prawie same plusy: totalnie nieprzewidywalny wątek, ogromnie wciąga przez wartką akcję, pierwsza scena była tez swietnie nakręcona, podobnie jak i inne... w sumie to ja lubię francuskie hororry bo są mocne, amerykanie boją się żeby nie przegiąc, ze im potem widz nie przyjdzie, i robią filmy b. komercyjnie... Z francuskich tez są niezłe Najscie, i Haute tensione, ew.Frontieres

Gość horroromaniaczka
Ogladladalam juz chyba wszystkie horrory a napewno zdecydowana wiekszosc. Moze poza japonskimi, za ktorymi nie przepadam oraz z elementami scifiction. Nie lubie tez horrorow typu rec czy paranormal. Dla mnie horror nie musi ociekac krwia, nie lubie za bardzo brutalnych w stylu gore. Musi trzymac w napieciu, tak ze nie wiesz kiedy podskoczysz ze strachu. Widze, ze nikt z was nie wymienil moich ulubionych horrorow: oszukac strach, f23, p2, oraz nieznajomi. Co do sinister, to nie byl dla mnie straszny, moze ze 2 momenty w calym filmie byly straszne.

"Gdy zapada zmrok" o zębowej wróżce, "Zakonnica", "Martwica mózgu" blee :D, "Coś" obydwie części, "Cierń" i" Naznaczony"- połączenie "Ducha" i "Omena".

Gość horroromaniaczka
moge jeszcze dodac vertige oraz wszystkie 3 czesci hotelu zla.

Gość ja uwielbiam horrory
Zdecydowanie rzecz gustu, bo wg mnie calkowiecie przewidywalny byl, w ogole nie zaskakiwal, nie bylo tam w ogole zadnej akcji, a juz napewno "wartkiej". No i w efekcie nie mogl zryc bani, bo musialam sie pilnowac zeby przy nim nie zasnac ;) Zreszta w ogole nie uwazam tego za horror. Chociaz obrzydliwy byl jak ja karmili ta papka - to mnie cofalo. Ale to straszne tez nie bylo tylko paskudne :P

Gość koneserka horrorów
ja lubię rózne horrory, chyba kazdy rodzaj... najb. lubie klimat, dlatego tez przepadam za Silent hill, albo ekranizacjami Kinga jak np. Sztorm stulecia, Czy Czerwona róza.. Klasyki tez są niezłe, dawne kino miało to coś, niedawno sobie przypomniałam Smiertelnie mrozna zimę, I film Potomstwo (The Brood)- b. orginalny... albo See No Evil z ta aktorką co brała w Dziecku Rosemary, I cz. filmu Hellraiser...

"no ale to rzecz gustu, ludzie tego filmu nie wytrzymują bo strasznie ryje banię... Ma prawie same plusy: totalnie nieprzewidywalny wątek, ogromnie wciąga przez wartką akcję, pierwsza scena była tez swietnie nakręcona, podobnie jak i inne... " Masz raje to rzecz gustu. Ale kto i czego nie wytrzymuje? Szyucznego ubranka, ktore imituje to co znajduje sie pod skora czlowieka? czy moze tej calej tajemnicy wokol ktorej krecony jest film, a ktora wyjawiona nie zostaje. A w dodatku jest tak plytka i glupia, ze film traci na wartosci:O Nieprzewidywalny watek, wartka akcja? Gdzie? W ktorym momencie? Trzej muszkieterow ma bardziej wartka akcje, a tu nudy, nudy i nudy, ktore prowadza do jednego: niczego. mamy tortury nad kims w imie czegos i w sumie nie dowiadujemy sie co bylo glownym powodem, a nie doiadujemy sie, bo osobe, ktora juz posiadla ta wiedze zastrzelono tuz przed jej wyjawieniem. Jak dla mnie to glupie:O

Gość Vizza
Horrory które mogę polecić to;Silent Hill,Dom woskowych ciał,Train,Amityville,Klątwa wszystkie części,Ring,Jeździec bez głowy,Taksanska masakra piła motorową,Piła I-VII,Jeniffer,Zejście I-II,Nocny pociąg z mięsem jak mi się jeszcze jakieś przypomną to napisze

Ale przeciez w ogole nie pokazywali jak ja z tej skory obdzierali. Nic nie bylo widac. Dopiero jak ja powiesili pozniej. No oczywiste bylo, ze to skore z niej zdzieraja ale ja bym chciala zobaczyc. A tak to lizanie cukierka przez papierek ;)

Gość koneserka horrorów
Zdecydowanie rzecz gustu, bo wg mnie calkowiecie przewidywalny byl, w ogole nie zaskakiwal, nie bylo tam w ogole zadnej akcji, a juz napewno "wartkiej to chyba mówimy o innym filmie... :( chyba że dla ciebie pojeciem akcja są strzelaniny, ale one tez były w tym filmie..

z tego co zrozumialam to ta osoba sama sie zatrzelila. Ale moze jednak przysnelam pod koniec :D

Gość Vizza
Jeszcze podobał mi się film Nienarodzony

w horrorze nie musi byc strzelanic. A tu to nawet byly, jak mowisz. Zakonczylo sie strzalem nawet ;) Tylko, ze jaka akcja. Coidziennie przychodzila baba dawlaa jej papke, potem face ja okladal, a na koniec sciagneli jej skore i to moze jeszcze by bylo ciekawe, gdyby to pokazali ;)

Ze starszych, nie ociekających krwią a raczej klimatycznych polecam "Creepshow 2- Opowieści z dreszczykiem" :)

Moze i sama nie pamietam, film ogladalam jak wszedl do kin wiec bylo to pare ladnych lat temu. Co kto lubi, jak dla mnie fil bez sensu. A ogladalam go ze znajomymi i pozniej dyskutowalismy na ten temat. Obdzierania nie bylo dlatego napisalam wdzianko imitujace:D

starsze to raczej nigdy krwia nie ocekaly, no chyba ze martwica mozgu, ktorej zreszta nie znosze, jako przykladu klasyki gatunku parodia horroru ;)

ja horrory lubie ogladac sama, bo inaczej to sie nie boje juz w ogole ;) A tak, to czasem mnie cos jeszcze ruszy ;)

Gość koneserka horrorów
mamy tortury nad kims w imie czegos i w sumie nie dowiadujemy sie co bylo glownym powodem, co? chyba rzeczywiscie spałas podczas tego filmu, mnie on wbił w fotel... :( SPojler: Najpierw dziewczyna jest torturowana, i widz jest przekonany pół filmu , że jest chora psychicznie po tym.... Chce sie zemscic i odnajduje rodzinę która jej rzekomo to zrobiła, Wydaje się, że ona ma fioła. Potem okazuje się, że ta rodzina to sadyści nalezący do sekty, i trzymają pod podłoga inna kobiete. Celem sekty jest torturowanie, bo wg legendy męczennik moze doznac wizji tego, co się zdarzy po smierci.

zastrzeliła się, akurat koniec był dobry, ponieważ w całym tym filmie chodziło o to aby te stare dziadki dowiedziały się co jest po śmierci, a miały informację że przy mega dużym bólu dana osoba widzi co jest po śmierci, tylko że mało kto to przeżywa, główna bohaterka doznała tego bólu i przezyła i opowiedziała co jest później,jej oczy przy agonalnym bólu są szczęśliwe ponieważ wyzbyła sie wszystkiego co boli, dziwne ale o to chodziło w tym filmie, ale ta babka która miała to przekazać starym dziadkom strzela sobie w łeb, i historia zaczyna sie od nowa...

Codziennie baba przychodzila, biczowali, kazali srac do nocnika, bili, obdzierali ze skory, a po co? By poznac tajemna wiedze jaka jest granica miedzy zyciem, a smiercia. Tak, to kultowy film i mozna sobie ogladajac go zryc psyche:D

No i co takiego glebokiego jest w tej fabukle. Bo Ty ja tylko opowiedzialas, a ja ogladalam i nie spalam. Ale film byl na tyle nudny i sie slimaczyl, ze jakbym tylko wygodniej usiadla to bym pewnie zasnela. Nie spalam i pamietam dobrze cala fabule. Nic z tego nie wynika. Tortury srednie, przeslania brak, akcji tez nie bylo.

Gość koneserka horrorów
Tylko, ze jaka akcja. Coidziennie przychodzila baba dawlaa jej papke, potem face ja okladal, a na koniec sciagneli jej skore i to moze jeszcze by bylo ciekawe, gdyby to pokazali to oglądałas tylko ostatnie 20 minut tgo filmu??? Aktorstwo mi się tez podobało, sliczne oczy miała ta dziewczyna , w sumie obie. Super zrobili tę scenę jak weszła i tym shotgunem zaczęła walic w "błoga" rodzinkę. Mnie ciary przechodziły po krzyzu...

koneserka horrorów- yyy sorry ale az jutro obejrze raz jeszcze ten badziew i napisze ci, ze troszke sie mylisz. Chyba ze interpretujesz po swojemu. To wytlumacz kim byl latajacy stworek?