Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska owieczka 2323020339

Co kupić do PACZKI dla biednej STARUSZKI na święta???

Polecane posty

mam mak. japiernicze... jak Was tak czytam to zaraz kolejne sto złotych wyjdzie....

Gość zastanawiam sie co za
nie rozumiem ludzi ktorzy zglaszaja sie ze zrobia paczke biednej osobie i maja na to tylko 100 zl na leb upadlas ? lepiej jakby ktos inny tej kobiecie pomogl i mogl jej kupic jakies dobre rzeczy, a nie mortadele tylko dobra szynke i poledwice plus do tego nie zalowal na dobre slodycze i inne rarytasy nie liczac podstawowych rzeczy codziennego uzytku zastanow sie jak ta kobieta bedzie rozczarowana jak zobaczy co dostala:(

mam mak. japiernicze... jak Was tak czytam to zaraz kolejne sto złotych wyjdzie.... i tak sobie myślę, że zrezygnuje z owoców i dżemu. a jeżeli faktycznie jest na coś chora w stylu cukrzycy??

mam mak. japiernicze... jak Was tak czytam to zaraz kolejne sto złotych wyjdzie.... i tak sobie myślę, że zrezygnuje z owoców i dżemu. a jeżeli faktycznie jest na coś chora w stylu cukrzycy??

Gość chce namiary na ta babcie
daj namiary na dane do tej kobiety, ja jej zrobie porzadna paczke, bo az mi jej szkoda, ze dostanie jakies tanie zarcie z biedrony i to jeszcze w tak wyliczonych ilosciach jak chcesz komus pomagac to rob to porzadnie a nie dajac ochlapy i kupujac same taniochy:( mowie serio z tymi namiarami, z checia zrobie jej paczke o jakiej marzy

Gość 23213213213
nie znam sie na sztucznych szczękach, ale raczej sie ich nie czysci pastą... :p tylko specjalnymi płynami typu Corega Tabs... Najgorzej, jakby miała w ogóle coś z zołądkiem, wtedy wiele rzeczy odpada. Chyba szynka jak dobrej jakosci jest bezpieczna... moja babcia lubiła tez jesc puree zmieniaczane to gotowe w proszku do rozmieszania z mlekiem

Gość wystaw tzipe do ekranu
tylko albo aż 100 zł. liczy się gest, i to jest piękne. niestety, trochę mam za daleko :/ dorzucić do paczki bym mogła te 30 zł, coś dokupić, ale już sama robić pełną to już się spłukałam :( też robiłam paczki w zeszłym roku :) niestety w tym zbiedniałam trochę :P

Gość 23213213213
"masakra co za debil ty niebieska sama paczki chyba na swieta potrzebujesz bos biedna jak mysz koscielna skoro cie stac na jedyne 100zl zalllllllllllll" jak ja stac na niewiele to chyba tym bardziej udzi to podziwe, że i tak chce pomóc... Więc wypadaj, i rób paczki za 1000 zł jak takiś bogaty

hahaha ja się nie bawię tak - mnie nikt nie sprowokuje - za dobrze znam kafe :) po drugie jeżeli ktoś jest samotny i w potrzebie to ucieszy się i z paczki za 20 zł! a po 3 dlaczego nikt z tych krytykujących nie wezmie doopy w troki i nie zrobi komuś dobrego uczynku. jestem pewna, że Kobiecinka nie rozczaruje się paczką a jedyne "marne" sto zł. Wręcz przeciwnie uważam, że będzie szczęśliwa. Ludzie w potrzebie potrafią wiele rzeczy docenic. a po czwarte w tamtym roku koleżanki się dorzuciły po 20zł co prawda ale jak dorzuciły się 4 to było fajnie... w tym roku każda ma wydatki w postaci prezentów...

ale wy jesteście :O dziewczyna się stara zrobić komuś przyjemność, jeśli jest osoba uboga to na pewno będzie wdzięczna, wy w ogóle nie macie w sobie pokory :O tyle ludzie dają ile mogą :O liczy się chęć pomocy i to, że nawet skromna paczka, ale na pewno obdarowanego ucieszy!!

Czekoladę, jakieś cukierki , suchy prowiant który długo się utrzymuje np. dzemy , marmolady , konserwy w puszkach , pasztety takie w słoikach , moze jakieś salatki w slokiach , kawe zbożową ,herbaty zwykłą może jakąś owocową , kakao , cukier , chleb np tostowy mają długi termin przydatności , wafle ryzowe , mleko w kartonie bo długi termin, owoce takie w puszkach , ręcznik papierowy , środki czystości np. mydło w płynie , płyn do naczyń , proszek zależy ile masz funduszy Od siebie możesz jako prezent dodac jakieś ciepłe kapcie , grube rajstopy moze jakiś szalik ?

Gość 23213213213
a skąd znasz tę babcię? Nic o niej nie wiesz? bedzie gdzieś na wigilii czy sama ?

lepiej żeby babcia dostała paczkę za 100zł niż NIC! A wy wszyscy głupio-mądrzy co pierdolicie jak potłuczeni sami wyjdźcie z inicjatywą pomocy dla kogoś kto jej potrzebuje, a nie tylko krytykujecie Jebany naród, kurwa wiecznie jest źle, wszystkim by nóż w plecy wsadzili jakby mogli. Co za cholerna zgnilizna.

Gość ziele angielskie
dżem to dobry pomysł i w biedronce na pewno są tanie a zamiast pomarańczy radziłabym mandarynki więcej będzie miała :) no i może jakiś pasztet tani są takie z kurczaka czy coś i pare gorących kubków? wiem że to nie najzdrowsza opcja ale zawsze coś ciepłego :) super gest

chce namiary na ta babcie - wysil mózgownice przejdz się do jakiejś organizacji/kościoła a jak jesteś uwiązana do neta to szlachetna paczka. Rusz głową to chyba normalne że takie paczki są ANONIMOWE NIE MAM DANYCH TEJ KOBIETY!!!! I uważam że za sto złotych dostanie dużą paczką. ludzię robią i za 50zł dla kogoś biednego to bardzo dużo. Zrób u siebie w miescie paczkę myślisz, że tylko u mnie w mieście jest jedna taka Pani?? Bardzo ludzi dużo jest w krajnych sytuacjach. Dwa lata temu robiłam paczkę dla chorej Pani na raka która mieszkała z synem chorym bez ciepłej wody i ogrzewania. Nie macie pojęcia jak płakała z radości gdy otrzymali ode mnie ciepłe swetry i kurtki i buty z LUMPEKSU!!!! Swoją drogą kocham Ludzi! siedzą sami z doopą w cieplutkim domu, krytykować każdy jeden potrafi ale, żeby zrobić coś samemu dobrego to nie ma komu...

albo takie kisielki typu słodka chwila i budynie co tylko ciepłą wodą zalać?

Gość ei9rm3 53 5
Mnie by ucieszyła paczka i za 20 zł.Wątpie,zeby ktokolwiek będący w potrzebie narzekał, ze dostał paczkę za 100 a nie 300zł.Raczej jakas babcia nie robi zakupów w almie ;/

faktycznie gorące kubki :D pasztety mam jeden duży i dwa małe. a tak to tylko ten barszczyk winiary jeden. i sałatki w słoiku dobra rzecz. :) Kapci też poszukam.

Gość 23213213213
niebieska owieczka- ale mozez zawsze dac namiary na organizacje, jak ktoś chce pomóc, fajnie że pomagasz

Gość ziele angielskie
może jeszcze makaron jakiś tani to zawsze ugotuje i może potem zje z jajkiem takie mi przychodza prpozycje jeszcze do 20 zł

mam 3 waniliowe budynie - teraz się boje do nawet troche słodkiego wyszło a jeżeli naprawdę ona ma cukrzyce??

Gość 23213213213
Dosc tanio wychodzi tez Kutia- często mozna kupic za 9 zł duzą puszkę, to taki mak z bakaliami, duzo teog, mozna się najesc, i to danie swiąteczne, tylko trzeba jesc z umiarem

może jakieś ciepłe rękawiczki?

makaronów mam 3 paczki :) co do kremu nivea to już trochę większy koszt a ja już naprawdę się spłukałam cholera. ale kupiłam jeszcze dezodorant taki w sprayu jako drobiazg :)

Gość eustachy motyka
Jezeli starczy Ci pieniedzy, to kup tej osobie kartke z zyczeniami swiatecznymi, o ile mozesz. Jedzenie jest wazne owszem, ale zyczenia tez.

23213213213 - no to proszę podaję. ja zawsze robię standardowo ze szlachetnej paczki lub od siebie z kościoła. nie jestem zakonnicą, ale mam to szczęście, że mam baaaardzo zaufanych księży u siebie w parafii i mam pewność, że POMAGAJĄ więc nie ma możliwości, by nie trafiła paczka do tej Pani bo ze świecą takich szukać!

Gość ei9rm3 53 5
Jesli miałaby jakas chorobe typu cukrzyca, podejrzewam,ze umieszczono by te informację w ogłoszeniu. a nie mogłas wcześniej zadzwonci to tej organizacji i po porsu zapytac? nie udzielaja tekich info? ja ci proponuje jakies gotowe danie w słiku(głąbki, pulpety), soczki, moze jakis ładny kupek do herbaty?

kartkę z życzeniami - oczywiście ! mam :) co do kutii mam makaron i mak, sama może sobie zrobić przynajmniej zajmie czymś czas niż jesc chemie. co do rękawiczek już kupiłam na strzał rajstopy i poszukam kapci więc już skupię się na żywności jeszcze. co do kapci skoro nie znam rozmiaru to jaki proponujecie? może 38? bo to takie jest kurcze jedna babcia ma 36 i rozmiar s a druga 40 i rozmiar xll bo tyje i puchnie z wiekiem...