Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska owieczka 2323020339

Co kupić do PACZKI dla biednej STARUSZKI na święta???

Polecane posty

Gość lojbfdkgd
może jakieś fajne cappucino, czekoladki,ewentualnie ciasto pakowane np. babka, suche wędliny z dłuższą datą albo np. mięso w słoiku w sosie własnym - w biedronce można kupić, jest smaczne a nie musi być w lodówce i madługą datę przydatności ewentualnie jakiś kosmetyk, np. krem do twarzy, ciepłe kapciuszki, czapke

Gość ona27lbn
Ja tez zrobilam paczke dla samotnej babci. Paczke juz zlozylam, nie wiem dokladnie ile na nia poszlo, bo nie kupowalam wszystkiego w jeden dzien tylko zbieralam przez okolo tydzien. W paczce znalazly sie z zywnosci: chleby w foli dlugoterminowy, maslo, mlego w kartonach, olej 5l, dzemy, maka, cukier, kasza, makarony, sos do makaronow, pasztety i mielonki w puszkach, herbaty, kawa,sok malinowy, miod, serki bieluch, serki homo, pasty do kanapek, soki owocowe, ogorki w sloiku, ser zolty, jajka, pierogi mrozone z kapusta i grzybami, pierogi mrozone ruskie, barszcze instant czerwony i bialy, uszka do barszczu, dwa rodzaje sledzi w sloikach, szproty, makrela, sledz w puszce, bigosy w sloikach, kabanosy, parowki, szynka, baleron, z ciast rolada z makowca i babka zapakowane, poza tym delicje, pieguski, czekolady, cukierki czekoladowe, budynie, kisle, nutella, wafelki, herbatniki. Z chemi proszek do prania, do plukania, plyn do kapieli, dezodorant, szczoteczka, pasta, szampon,plyn do naczyn, krem do twarzy, chusteczki do nosa, papier, z owocow pomarancze, mandarynki i banany. do tego cieple rajstopy, skarpety, rekawiczki oraz radio i torbe termiczna.

no to tylko pogratulować - mnie niestety na taką paczkę nie stać tu spokojnie z 300-400zł jest.

odezwę się jutro :)

jest tu kto?? już wiem ze ta Pani jest bardzo biedna, tzn nie ma nawet żeby płacić za mieszkanie... i dobrze trafiłam z rozmiarem rajstop 4 :) aaaa i ma cukrzyce!!!!

Jeżeli jest tu ktoś z okolic lubuskiego/zachpom... I chce się dorzucić to niech się odezwię! Paczkę mogę oddać jednak w środę. Przywiozłam juz słoiki :):):)

Gość niebieska owieczka autorka
hej to znów ja - oddałam dziś paczkę :) mama dokupiła kiełbaskę, śledzie, szynkę taką prawdziwą ja jeszcze dokupiłam kaszemanne gryczaną płatki górskie bułkę tartą kapcie skarpety sałątki w słoikach nawet te gorące kubki i marmolade i za wszystko razem we dwie dałyśmy nie całe 60zł :)

Gość rozszerzenie w nazwie
no i super :) mysle ze taka paka ja bardzo ucieszy :) a co z tymi slodyczami? dalas je tez czy zamiast zwyklych kupilas dla cukrzykow jakies?

dałam je też - ona mieszka z synem który nie pracuje.. tzn panie tamte mi mówiły, że chyba on taki "pasożyt" coś koło 40stki a nie chce chyba pracować nie wiem nie wnikam, ale tam ze słodyczy były tylko 2 czekolady ciastka pierniczki, batonik... nie tak dużo więc dałam :)

i właśnie zauważyłam że niektórzy ludzie to kartonik dają i już... a mi wyszły 4 kartony. 3 duuże i 1 malutki w którym były kapcie rajstopy dezodorant kartka z opłatkiem i te słodycze :)

no i udało mi się z tymi słoikami. gołąbki flaczki klopsy kiełbaski itp... jak tamte z caritasu mnie zobaczyły to usłyszałam jak później gadały bo myślały,że mnie już nie ma "o Boże ona całę pieniądze chyba na to wydała, o jacie , ale dobra dziewczyna" heh no nie powiem, urosła mi samoocena przez chwile, fajnie się poczułam nie ma co :):)

Gość bdsviwbk
oby ta pani na tym skorzystala a nie jej syn pasozyt :P bedzie miala udane swieta na pewno :)

no wiem , domyślam się, że matka synowi nie odmówi ale myślę, ze skorzysta na tym, przynajmniej jestem dobrej myśli:)

Gość bdsviwbk
super :) dobrze, ze sa tacy ludzie jak Ty, ktorzy chca sie dzielic tym co maja :)

Gość ten JEJ syn to jakiś dramat
szkoda że on jej nie pomoże !!! A TY autorko jesteś takim ANIOŁKIEM :)

no właśnie mówiły mi, żę ona w ciezkiej sytuacji, zę nawet na czynsz nie ma - jest zadłużona... jak już skońćzę studia zrobię większą paczkę :P

Gość ten JEJ syn to jakiś dramat
powinien SYN iść do pracy ale cóż ...

Gość Czerwona stokrotka mała
ja nie wiem, może on ma kłopoty ze znalezieniem albo jakas chorobe albo coś... nie wiem dlaczego nie pracuje. babki też różnie gadają...