Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

faceci, czy chcielibyście za żonę "matkę polkę"?

Polecane posty

i nie musisz z takim delikatnymi tematami wyskakiwać przy wigilii ale świea to dobry czas n a rozmowy od serca :)

gigaset- dziękuję za wypowiedź;-) podoba mi się;-) ALLIUM- a wiesz co? hehe, bo marcysia napisała, że jak ONa PATRZY na męża to się nie uśmiecha, a nie, że on się nie uśmiecha, hehe. A Ty na to, że twój krzyczy jak mecz ogląda. a powiedz, Ty się też nigdy nie uśmiechasz jak na niego patrzysz? z jakimś sentymentem, nie wiem, sympatią, uczuciem....tak pod nosem przez chwilę w zadumie...ja tak mam z moimi bliskimi, a nawet z kotem.

KRZYKACZU- ulży Ci, jeżeli podzielę się z Tobą NIE TWOJĄ INFORMACJĄ i powiem coś, co cię nie powinno obchodzić, a mianowicie, że wbrew temu co ci sie wydaje, "RUCHAŁAM" SIĘ? I jeśli sądzisz, że zmienia to coś we mnie, to niestety tu muszę przyhamować Twój seksizm.

allium- ale jak w prawdziwej pełnej miłości może być miejsce na takie przykre porównania? ale ja bym tak jednak nie chciała....

czy uśmiechanie sie jest wyrazem miłości ? albo jej dowodem ? jesli nie u smiechasz ise do męża to znaczy ,ze go nie kochasz .? ach , heloizo , heloizo ..:)

Gość Enduron
a najprościej, porozmawiajcie matki polki ze swoimi facetami dlaczego uciekają z domu jak najdalej

w życiu isercu dorosłego czlowieka jest miejsce dla iwelu miłości . Bo jeśli kochasz swojego meza to znaczy ,ze nie kochasz swoich rodziców ? a jeśli kochasz rodziców - to co z teoim rodzeństwem ?

Ja tak się zastanawiałam jak heloiza jak miało pojawić się w naszym domu drugie dziecko...czy je pokocham tak samo mocno jak pierwsze..pokochałam ,serce ma to do siebie ,że potrafi się powiększyć ,podwoić ,potroić....Wystarczy tej miłości i dla męża i dla dzieci:)

allium- jednak zauważ, że jeśli chodzi o to uśmiechanie, to dla takiej np. marcysi owszem, jest to dowód jakiś na to, że jednak kocha go mniej.

a mi nie chodzi o to, allium, czy się kocha jedną osobę, a inną nie. ale jak to jest, że kogoś kocha się bardziej, a kogoś mniej. dla mnie to jakiś paradoks, jak z pytaniem o mamę i tatę, ajkie mi zadałaś! w tym rzecz. a wiesz....kochać mniej...miłość jest wartością silną dodatnią. nie ma goreszej/mniejszej miłości tak jak nie ma kupy, która pachnie "lepiej". allium- czy ja w tym względzie źle myślę?

no i ajk tam marcysia - kochasz męza mniej niz dizeci , bo se do niego nie usimiechasz ?:) A jeśli ja krzykną na syna to znaczy ,ze go nie kocham ?

Gość Enduron
allium , to jest hipokryzja ! popatrz ile kobiet w latach panieńskich uciekało ze swoich domów do faceta , zamieszkały u facetów a rodziców miały w zadzie bo córka się ciągle kłóciła z matką a gdy poszła mieszkać do faceta to nagle stała się szczęśliwą kobietą ale urodziło się dziecko i co się stało, córeczka nagle wraca do mamusi bo męża już nie kocha , a może mąż już się znudził i ma dość

marcysia- ale wiem, że starczy dla wszystkich ;-))) ja to wiem!!! ale rzecz w tym, czy każdy dostaje po równym kawałku tego serca. haha! piszesz przecież, że nie;-pp

heloizno - w samym rozmyślaniu nie ma niczego złego :) przeciwnie :) Ale tka jak ja mam nadzieję nigdy nie dowiedzieć ise jak to jest pochować swoje dizecko - bo tylko wtedy dowiem sie jaki to ból - tak ty doświadczysz całego spektrum miłości w momencie kiedy poczniesz i urodzisz dziecko z człowiekiem , którego kochasz .

oj allium, obracasz kota ogonem...nie w tym rzezc, że kogoś sie nie kocha, ale w tym, że się kogoś kocha mniej!!!! ALLIUM- zaskoczę cię- czy kupa twojego męża pachnie ładniej niż kupa twojego syna? ŁADNIEJ? a nie jest tak, że kupa jest kupą? oczywiście kupa może być rzadka i może być zbita. ale pozostaje kupą. kochasz męża MNIEJ niż syna? a nie jest tak, że miłość to miłość i juz? oczywiście miłość może być różna- do psa, do mamy, do chłopaka. ale pozostaje miłością. czy ja na tym forum dowiem się w koncu co to znaczy kochać kogoś ze swoich najbliższych, NAJBLIŻSZYCH bardziej od kogoś innego ze swoim NAJBLIŻSZYCH?

Kocham tego mojego ,kocham:) Do tego stopnia jesteśmy jednym,że nawet w tym samym momencie dzwonimy do siebie. heloiza uwierz ,że takie związki też się zdarzają .I nie piszę tego żebyś mi zazdrościła ;)

nie dowiesz siię , bo takie osiadczenie oznaczałoby ,ze ten ktoś ma problem z pojmowaniem miłości . Inny rodzaj miłości nie oznacza jej stopniowania . Inaczej znaczy inaczej - nie mocniej - słabiej .

allium, zawsze powtarzałaś mi, że to po prostu coś innego. a ja teraz widzę, że jednak samej sobie przeczysz... teraz chcesz rozmawiać o śmierci, o tym, że gorzej przeżyć pogrzeb dziecka niż męża. dzięki. tym sposobem łatwo dojdziemy do wniosku, że jednak troszkę mnie okłamałas.

nie chcę orzmawiać o śmierci . Podałam taki przykład , bo tylko ktoś kto to przeżył moze powiedzieć matce , która pochowała dizecko - wiem co czujesz . Tak samo jak mogę tobie powiedzieć - poczujesz to co ja , co inne kobiety - żony i matki - wtedy kiedy przężyjesz to co ja .

Gość Enduron
mimo wszystko, zastanówcie się matki polki co zrobić i jak to zrobić aby mąż nie uciekł do kochanki, na dziwki, na TIR-ówki, na prostytutki

moje dzieci - w większości - to dawno juz nie sa " dzieci " Stare chłopy po których strach do łazienki wchodzić :D

to chyba normalne że jak się bardziej kocha męża to się dana matka ni zaniedba dla dzieciaka każdy ma inny system wartości, droga Helojzo

marcysia- ale wcześniej pisałas, że kochasz go mniej od dzieci. nic nie pojmuję w waszej logice. a z kupą to żart rzecz jasna- byłam opiekunka do dzieci kiedyś, wiecie? matka dzieci powiedziała mi, że dobrze, że je chociaż przewijałam, bo ona tego nienawidzi, mimo, że to jej dzieci. allium- dzięki za wypowiedź o stopniowaniu. powiało normalnością;-)

jak maż ma tendencje do uciekania - to niech ucieknie j ka najprędzej i życia kobiecie nie marnuje :D

najlepsze jest to że te co się tak poświęcają dla dzieci nie wiedzą jaki chaos robią tym dzieciom w umyśle przestając być kobietą w 100%