Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hcg a test

prosze powiedzcie czy to mozliwe hcg a test rozne wyniki

Polecane posty

Rozumiem tylko jeszcze raz pisze, nie spotkałam sie z tym zeby ciąża była od 9. Zawsze to jest 5. Dziwne troche. : Troche tekstów na otrzeźwienie z innych forum: "Kochane Dziewczyny, pisałam w czwartek o moim wyniku bety z 13 dnia po transferze, który wynosił 12 i nie bylo wiadomo co oznaczał. W sobotę, w 16 dpt powtorzyłam badanie i wyszło juz 90! Dla utwierdzenia zrobiłam wczoraj test sikany i po raz pierwszy w życiu, po 3 latach i 3 miesiącach starań zobaczyłam drugą kreskę! Radośc była wielka, mężowi łzy ciekły po twarzy strumieniami." "Ja tez wczoraj odebrałam bete po IVF i moj wynik to 6. Dzwoniłam do lekarki i powiedziała mi, że to słaby wynik, ale wszystko powyżej 5 wskazuje że zarodeczek ma chec sie zagnieździć. Jutro ide sprawdzić czy przyrasta, bo to jest najważniejsze. " "moja przyjaciółka odchodzi od zmysłów, odebrała właśnie betę po IVF i ma wynik 6,7 a dolna granica 5,8. Nie możemy się dodzwonić do naszych lekarzy, czy któras zna te normy? Czy to ciąża?-(wyszło że ciąża ale dziewczyna za 3 tygodnie porobniła) " "witam zacznę od konkretow, w 24 dc zrobiłam sobie badania ponieważ przez dwa poprzednie cykle nie miałam owulacji, a w tym cyklu czułam ją i to dość konkretnie i się nie pomyliłam, progesteron 21,97 prolaktyna 16.92 estradiol 302 i B-hcg 4.82 mlU/ml normy mojego laboratorim to kobiety 0,0 - 3.0 ciąża 3-4 tydzień 9.0- 130.0 czyli co mam sądzić, ze to znów ciąża biochemiczna? czy błąd laboratoryjny? nadmieniam, ze nie biorę żadnych leków, czyli B-ta skąd się wzieła? jak sądzicie , miała któraś z Was taki przypadek?"-laska jest w ciaży. to na potwierdzenie tego co wcześniej pisałam.

Gość zazaa
No to dlatego piszemy o konieczności powtórki bety przecież.

Gość hcg a test
teraz mam mętlik dopiero, w sobote dopiero moge zrobic kolejna betę...

Gość Każde labolatorium
ma swoje normy i tym należy się sugerować a nie normami z innych labolatoriów. Wynik 8 może oznaczać wczesną ciąże. Może ale nie musi. Dziwne, że po kilku dniach beta nie została wykryta przez test z apteki a wynik powinna mieć już dużo wyższy.

Gość sweatrose87
no to zród w sobotę,zaleca sie 48 godz ale jak to ciąża to przyrost i tak będzie,wiec wynik chyba tego samego dnia co

Gość zazaa
Autorko jaki test zrobiłaś? Jakiej firmy?

Gość hcg a test
quixx

Gość hcg a test
zrobie jutro rano moze jeszcze jeden, juz nie ten quixx, moze uda mi sie kupic jakis czulszy wykrywajacy od 10

Gość jedyna taka 000000
dziewczyny jesli moge to sie zapytam mam cykle 28-30dniowe. od ponad tygodnia syrasznie bola mnie piersi jak chodze najgorzej jak wstaje rano musze je potrzymac bo mniejszy bol jest(dziwne to troche). dzisiaj jest 20dc i na wkladce mam jakies plamienie brazowe. czasami dol brzucha mnie bolal. czy myslicie ze to na okres juz, ktory mam dostac za jakies dwa tygodnie dopiero.

Gość zazaa
Może to jakieś zaburzenie hormonalne skoro do okresu tyle czasu/

Gość jedyna taka 000000
poprzedni okres mialam wporzadku tzn. normalny.

Gość jedyn...
no jak za 2 tygodnie jak cykle masz 28-30 a teraz 20 dc???????????? Zaburzenia hormonalne./

Gość zazaa
No albo owu -też o tym pomyślałam.

Gość takie efekty autorko
wczesnego robienia testow. Szkoda nerwów, a nawet 100 ozytywnych testów robionych tak wczesnie nic nie znaczy...po pozytywnym teście dopiero zavzynają się nerwy, czy będzie w macicy, czy będzie zarodek a nie biochemiczna, czy zacznie bić serduzko...Robienie testu tak wczesnie to bezsens. 30 % ciąż roni się do momentu spodziewanego okresu i kobniety, kóre nie szaleją z testami nawet o tym nie wiedza...

Gość jedyna taka 000000
no to za jakies 10 moze 8 dni okres. pomylilo mi sie sorki.

Gość hcg a test
dziewczyny a jeszcze mam pytanie, mozliwe ze sie nie udalo? tzn ze mogla byc ciąza jeszcze pare dni temu a jako że dzis jest dzien spodziewanej miesiaczki i test nie wykryl ciazy to obumarla?

Gość hcg a test
do "takie efekty autorko " musialam wiedziec i zrobic wczesniej test Beta HCG bo codzilo o branie leków,

Gość zazaa
Na to pytanie odpowie ci tylko powtórna beta hcg. Opcje są takie: -ciąża ale test jej nie wykrył bo stężenie w moczu był zbyt niskie z powodu rozwodnienia np., -ciąża biochemiczna, -brak ciązy -pomyłka przy beta hcg. Musisz powtórzyć betę.

Gość Najgorzej się nakręcić
Ja w tamtym miesiącu robiłam test, wynik był graniczny, lekarz mówił, żeby poczekać, bo może być taka mała beta na początku, potem powtórzyć. Niestety po kilku dniach beta spadła. Pytałam się i powiedział mi, że do zapłodnienia pewnie doszło, ale nie udało się zagnieździć. Następnym razem już nie zrobię tak szybko bety, szkoda nerwów, szkoda sobie nadzieję robić.

Gość hcg a test
schizuje wiem.... nie moge przestac o tym myslec.

Gość jedyna taka 000000
a tak sobie pomyslalam ale bez wkrecania sobie niczego czy to moze byc ciaza???

Gość sweatrose87
ból piersi normalne zjawisko w fazie lutealnej :) miwam często oj miwam ałłł

Gość zazaa
Różnie może być. Dlatego trudno cokolwiek wyrokować. Jest seks to może być ciaża. Choć mnie kiedys jak nigdy bolały piersi od połowy cyklu więc myślałam że zaszłam (staraliśmy się) a tu okres nadszedł jak zwykle. A gdy faktycznie zaszłam to nie było żadnych odstępstw od zwyczajnego cyklu.