Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO za zgrozaaa:///

Zwolnili bo była w ciąży - chory kraj

Polecane posty

Gość CO za zgrozaaa:///

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/wyrzucona-z-pracy-za-ciaze-doskonale-k-wiedzialas,127765.html Tak kończy się ochrona kobiet w ciąży przez Państwo. Nikt nie chce ich zatrudniać, a żeby zwolnić trzeba stosować takie podłe metody. I to nie jest widzimisie przedsiębiorcy tylko walka o przetrwanie, bo Ty masz 2 dziewczyny w ciąży, konkurencja nie. Ty jesteś 8 tys. w plecy i grafik sprzedawców na sklepie masz popsuty, konkurencja nie. Sentymenty niestety na bok. Państwo niszczy podatkami i upierdliwością przedsiębiorczość i miejsca pracy i doprowadza do sytuacji że bardziej się opłaca wywalić w tak ohydny sposób pracownika bo jest 10 innych na jego miejsce. Powtarzam, pracodawca jest od dawania pracy, a nie utrzymywania w chorobie czy podczas ciąży! Inaczej będzie bida z nędzą. I takie konflikty.

Gość 35 i juz
a to nie jest czasem ta co pisała wczoraj na kafeterii o tym? :D

Gość ja jestem zdziwiony
że ktokolwiek chce zatrudniać młode kobiety w wieku rozrodczym wiedząc, że w każdej chwili może zaciążyć - i często robi to z premedytacją.

Gość FG567567JKLmam chora kolezanka
chcesz nam wmowic zeby nie rodzic?????????????????

Gość sdfghjmgfdsafghjmhgfds
sama jestem kobieta i nie zatrudniam kobiet bo chcę mieć praę - moją firmę, nie jestem taką hazardzistką :o

Gość ja popieram i tez to widzee
gdyby nie było takie państwo, przepisy ta cała niby "ochrona" kobiet w ciąży - to wszystko działa tylko na niekorzyść kobiet niestety

Gość EYYUUIKMBV
widac że naciągACZKA

Nie ma co się dziwić. Duża firma może sobie na to pozwolić ale taki Pan Wiesio co ma budę na bazarze zostanie zniszczony przez babe w ciąży. Zajęty etat, nowy pracownik na ten czas i koszty. PO CO to komu ? PO CO ? Te ciężarne jedna z drugą jakby miały własny biznes postępowały by tak samo ale cóż .. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Gość a o co tutaj jest afera?
Laska glupia jak but, bo wpadla i zamiast byc na umowie obecnej to podpisala papiery na umowe zlecenie:D No to ja wyjebali. I dobrze po co komu durny pracownik, w dodatku z brzuchem:O

Gość faktycznie faktycznie tak jest
TYLKO W POLSCE KOBIETY W CIĄŻY NIE PRACUJĄ. Za granicą tego nie ma. W USA pracuje się dosłownie do porodu. Wszystkie moje koleżanki co były w ciąży poszły w 2-3 miesiącu na chorobowe - wszystkie tryskały energią :o Same babki są sobie winne że nikt ich nie chce zatrudniać :o

Gość a o co tutaj jest afera?
dokladnie, za granica normalnie sie pracuje zadna jakos nie jezczy i nie lata co tydzien do lekarza:O a w polsce to sie cackaja ze soba jak swiete krowy. I kazda na zwolnienie idzie bo uwaza, ze im sie na lezy, bo panstwo je okrada, a same robia to samo:D Hipokrytki glupie, takie tylko wypieprzac z pracy i zadnych umow nie dawac o prace:O

To fakt. W Polsce od razu idzie się leżeć, ale to dlatego, że one mają wszystko zaplanowane. Już planując ciążę specjalnie szukają pracy żeby kogoś wrobić. Nie mówię o wysokich stanowiskach bo to całkiem inna sprawa. Mówię o tych typu "wszystko mi się należy" ekspedientach itp.

Gość faktycznie faktycznie tak jest
Dokładnie. Nie twierdze że wszystkie kobiety takie są ale niestety bardzo bardzo duża grupa.