Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna, zła, rozczarowana

Mój mąż zarabia zbyt mało żeby stworzyć rodzinę

Polecane posty

Autorko kochana to ty rączk i nozek sprawnyvch nie masz??? kto powiedzial,ze facet musi zarabiac wiecej od kobiety i n jedyny utrzymac rodzine?? nonsens!!po 3 msc po porodzie juz mozesz isc do pracy,a przed ciązą takze wykonywac prace dosyc dobrze platną

Gość nauritius4434
Ten temat jest dowodem dlaczego ten kraj zmierza ku przepaści... Niedługo ktoś założy temat- mój mąż zarabia 10 tysięcy, nie stać nas na dziecko, co robić?

Gość dfdfdfd
jakie te kobiety są puste

Gość ciekawa jestem z czego oplac
a nianke:o natomiast na pewno musza splacic auto i lepiej gospodarowac kasa, moze niech Autorka jednak poszuka etatu, przynajmniej sprbuje

Gość mama i nie tylko..
sprzedajcie auto, splaccie kredyt i kupcie tansze, uzywane..wsydzilabys sie pisac ze za 5000 tys.ciezko..ludzie musza rodzinami za 2000 zyc..

Gość bogaty sąsiad i nie tylko..
muszę żyć ze świadomością, że moje dziecko będzie bawić się kiedyś na jednym podwórku z waszym tym, na które was nie stać

Gość ja na jedno rozumiem bo
Rozumiem Cie autorko na jedno bo jak chorowalam to mielismy z mezem kolo roku pensje okolo 4000 z czego placilam za wynajm mieszkania w wawie i wydawalam w ch.. na leki - zostawalo nam czasami bardzooo malo na zycie . Tyle ze to byl okres gdzie chorowalam i w sumie prawie nie zarabialam i wynajmowalismy jeszcze mieszkanie . co powiedziec ? nie rozumiem pracy męża serio , nie dosc ze kredyt na samochod, paliwo to jeszcze wlasna dzialalnosc :O Niech sie zwolni i na zwykly magazyn sie zatrudni w tym momencie ( o kurs na wozek widlowy zrobi) i na reke bedzie mial na dzien dobry kolo 3.500 bez zadnego placenia dodatkowej kasy > mojej kolezanki maz tak zrobil - ze zwyklego biura za 2 tys poszedl pracowac fizycznie. Tak samo Ty , czemu nie szukasz pracy normlniejszej? przeciez nic nie przeszkadza w tym zebys mimo ze pracujsz , szukala czegos lepszego i na lepszych warunkach .

Gość drugie dno
Otwór4z jednoosobową agencję towarzyską. Bierz za numerek 200 zł. W ciągu dnia wystarczy ci 5 klientów masz wtedy 1000 zł dniówki. Przez 30 dni w miesiącu zarabiasz 30.000 zł bez podatku. A męża z samochodem używaj jako darmową podwózkę do klienta. :P

Gość gość
Mój mąż zarabia ok 3 tys ja ok 7 tys. Do tej pory żyliśmy głównie z moich pieniędzy bo mąż swoje wydawał na głupoty. Problem polega na tym ze moja praca jest bardzo męcząca psychicznie i chciałabym ja zmienić bo juz nie daje rady ( praca w korpo, po 14 h w firmie telefony i maile do późnej nocy do tego stres i wyścig szczurów) chciałabym podjąć spokojna i co za tym idzie gorzej płatna prace, jednak wiem ze wtedy nie starczy nam pieniędzy ( miesięczne zobowiązania ok 6 tys) w żaden sposób nie jestem w stanie zmotywować męża do zmiany pracy na lepszą :( on ciągle liczy na mnie a sam zachowuje się jak dzieciak. Wie ze ja stanę na głowie zeby zarobić pieniądze na życie a on nie robi nic żeby było lepiej. Co robić?

Gość gość
Dlaczego zawsze zwala sie wine czy odpowiedzialnosc na mezczyzn. Jak autorce zle to powinna znalezc lepsza prace wkoncu to ona chce dziecka i to ona mniej zarabia.

Gość PREZES_
Obwieszczenie Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego z dnia 20 stycznia 2016 r. w sprawie przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw bez wypłaty nagród z zysku w 2015 r. Na podstawie art. 60 pkt 5 ustawy z dnia 15 lipca 2011 r. o zawodach pielęgniarki i położnej (Dz. U. z 2014 r. poz. 1435, z późn. zm.1)) ogłasza się, że przeciętne miesięczne wynagrodzenie w sektorze przedsiębiorstw bez wypłaty nagród z zysku w 2015 r. wyniosło 4120,15 zł.

Gość gość
5 tysięcy na 2 osoby w 2012 to było mało? my za niedługo będziemy się musieli utrzymać za 1600zł na 2 osoby, czyli 800zł na głowę ;/ (1x minimalna krajowa, mój prawie po studiach, z technikiem i szkołą górniczą) ja nie umiem znaleźć pracy pomimo 2 techników i studiów :) nasza kochana polska ;/

Gość gość
Przykre , że wszystko na tym świecie kręci się wokół kasy :( Jest mnóstwo domów gdzie kasy jest na styk, a nawet za mało i ludzie jakoś żyją i potrafią być szczęśliwi, bo mają to co w tym życiu jest najcenniejsze.

Gość gość
To obliczenia zaklamanych sk..synow zeby miec pretekst do wiekszego zdzierstwa z biednych ludzi. Tacy powinni zginac w meczarniach.

Gość gość
3500 w pracy na magazynie? Co ty bierzesz? Pracowalam w Lodzi na magazynie. Zarobki najniższa krajowa. A tacy na wózkach widłowych trochę więcej bo ok 2200 netto, wiec jakie 3500 kretynko?

Gość gość
Ludzie myslcie troche. Dane z GUS to kwoty brutto, z ktorych nalezy odjac ok.1/3 i dopiero wtedy macie netto. W IV kw. 2017r. ptzecietne wg GUS wynioslo 4516zl brutto, czyli ok. 3100zl netto. To jest przecietna a nie mediana.

Gość gość
fakt pozostaje że PL dla mieszańców to drogi kraj, ceny wysokie, dochody niskie, podatki wysokie, taki system zbudowali

Gość Poznan1111

kredyt na samochód bo potrzebował do pracy ? haha dobre, a nie mogliście kupić starego samochodu w dobrym stanie ? ja jeżdżę już 7 rok sedanem bmw e36 316i na benzynie, samochód kosztował 3 tyś zł i jak dotąd jedyna rzecz jaka się popsuła to mocowanie wydechu (naprawa w serwisie 50zł). zainwestowałem jeszcze w nowe opony i klocki hamulcowe zaraz po kupnie.

jak ma samochód służyć wyłącznie jako transport to wystarczy byle jaki byle się odpychał, dodatkowy plus że nawet nie trzeba go zamykać na klucz bo złodzieje nie kradną takich rupieci jak obok stoi coś nowszego.